جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت علت اصلی گرانی گوشت و مرغ، نبود پیش‌بینی در واردات نهاده‌های دامی است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد ادامه رشد ورود سرمایه‌گذاران جدید به بازار سرمایه تولید وانت‌بار جدید در خراسان رضوی تأییدیه استاندارد گرفت
سرخط خبرها

هر آنچه باید درباره طرح وام ودیعه مسکن بدانید

  • کد خبر: ۳۵۶۳۸
  • ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۶
هر آنچه باید درباره طرح وام ودیعه مسکن بدانید
طرح وام ودیعه مسکن برای مستأجران از هفته آینده اجرایی می‌شود و سقف این وام برای مستأجران تهرانی، ۵۰ میلیون، شهر‌های بزرگ ۳۰ میلیون و سایر شهر‌ها ۱۵ میلیون تومان است. اما برای دریافت این وام چه کارهایی باید انجام داد؟
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ رئیس‌جمهور دیروز در نشست هیئت‌دولت اعلام کرد: طرح وام ودیعه مسکن برای مستأجران از هفته آینده اجرایی می‌شود و سقف این وام برای مستأجران تهرانی، ۵۰ میلیون، شهر‌های بزرگ ۳۰ میلیون و سایر شهر‌ها ۱۵ میلیون تومان است. حسن روحانی نرخ سود این تسهیلات را ۱۳درصد اعلام کرد و گفت: دولت تصمیم گرفته است خانواده‌هایی که دارای حقوق ثابت هستند و همچنین آن‌هایی که تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی قرار دارند، بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

وی تصریح کرد: مستاجران تهرانی می‌توانند ۵۰میلیون از بانک قرض بگیرند و سود آن را به بانک برگردانند و پایان قرارداد که معمولا یک‌ساله است نیز اصل پول را به بانک برگردانند. از هفته دیگر بانک مرکزی و وزارت مسکن ویژگی‌های دریافت این وام را اعلام می‌کنند.

این گام جدیدی است که دولت در شرایط سخت کرونایی برای مستأجران برمی‌دارد. جزئیات اعلام‌شده ازسوی رئیس‌جمهور نگرانی‌ها را درباره اثربخشی این وام در کمک به نیازمندان واقعی افزایش داده است. براساس آمار‌ها در شهر تهران ۴۵ درصد و در شهر‌های بزرگ همچون مشهد بیش از ۴۰ درصد خانوار‌ها مستاجر هستند. همچنین بررسی قیمت‌های اجاره در مشهد نشان می‌دهد که وام ودیعه مسکن چندان قدرت خرید مستاجران را افزایش نمی‌دهد و در عمل تاثیرگذاری اندکی دارد.

نگرانی برای خانوار‌های دهک اول و دوم درآمدی

در طرح وام ودیعه مسکن، افراد حقوق‌بگیر و خانواده‌های تحت پوشش دستگاه‌های حمایتی می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند. این درحالی است که براساس گزارش سازمان مدیریت برنامه و بودجه کشور ۶۰ درصد خانوار‌های دهک اول درآمدی و ۸۳ درصد خانوار‌های دهک دوم درآمدی (کم‌درآمدترین خانوار‌های ایرانی) زیر پوشش هیچ‌یک از سازمان‌های حمایتی نیستند و مستمری دریافت نمی‌کنند و چه‌بسا این افراد رابطه قراردادی و حقوق ثابت ندارند و در کار‌هایی با حداقل دستمزد و به‌صورت روزانه مشغول فعالیت هستند.

علاوه‌براین، جای تعجب است که ۲۲ درصد مستمری‌بگیران این سازمان‌های حمایتی از دهک‌های درآمدی بالا هستند و درواقع هیچ نیازی به این کمک‌ها ندارند، اما از این رانت استفاده می‌کنند و اکنون نیز می‌توانند از وام ودیعه مسکن بهره‌مند شوند. نگرانی جدی درباره افرادی است که در دهک اول و دوم درآمدی قرار دارند و هیچ حمایتی از آن‌ها نمی‌شود و براساس اطلاعات منتشرشده ازسوی دستگاه‌های دولتی در هیچ برنامه رسمی، شیوه حمایت از آن‌ها معلوم و مشخص نیست و صدایشان هم شنیده نمی‌شود.

تعداد افراد مشمول وام ودیعه چند نفر است؟

اگر اظهار نظر رئیس‌جمهور در این خصوص ملاک باشد، تعداد افراد حقوق‌بگیر در کشور، اعم از نیرو‌های مسلح، دستگاه‌های اجرایی و افراد شاغل و بازنشسته، ۴میلیون و ۷۴۷هزار نفر است؛ حدود ۱۴میلیون نفر هم دارای کد بیمه (کارگری) هستند. از سوی دیگر، براساس اعلام محسنی بندپی، سرپرست سابق وزارت رفاه، تعداد خانوار‌های تحت پوشش نهاد‌های حمایتی (کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی)، ۳میلیون خانوار است؛ بنابراین از جمع این ۲۲میلیون نفر، کسانی که مستاجر باشند، مشمول این تسهیلات می‌شوند.
 
البته پیش‌بینی می‌شود در جزئیاتی که هفته آینده توسط بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی اعلام خواهد شد، شروط دیگری هم برای دریافت این وام اعلام شود؛ مثلا ممکن است برخی حقوق‌بگیران مستأجر، به‌دلیل بالا بودن حقوق و دستمزد، مشمول دریافت این وام نشوند. باید درباره مشمولان این وام منتظر اعلام جزئیات ازسوی بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی باشیم.

بیشتر بخوانید: سامانه ثبت نام متقاضیان طرح ودیعه مسکن اعلام شد+آدرس


هر مستاجری مشمول وام است؟

آیا مستاجران با هر الگوی مصرفی مشمول وام هستند؟ وزیر راه و شهرسازی اخیرا اعلام کرده است در تهران مستأجران واحد‌های مسکونی کوچک‌تر از ۷۵متر و در سایر شهرها، کمتر از ۹۰متر مشمول وام ودیعه مسکن خواهند شد. براساس اطلاعات موجود در سامانه شهرداری تهران، در پایتخت ۲میلیون و ۸۶۷هزار و ۶۷۶واحد مسکونی وجود دارد؛ اما تعداد واحد‌هایی با متراژ کمتر از ۷۵متر که در مناطق میانی و جنوبی این شهر قرار دارند، مشخص نیست. براساس آمار، ۴۰درصد خانوار‌های شهری و ۴۲درصد ساکنان پایتخت، مستاجر هستند.

بیشتر بخوانید: جزئیات جدید از شرایط و مبلغ وام ودیعه مسکن مستاجران + زمان و نحوه ثبت نام


رقم اقساط وام ودیعه مسکن چقدر است؟

در این طرح تنها قرار است سود ۱۳ درصدی تسهیلات توسط مستاجران پرداخت شود؛ بنابراین براساس ۳مدل وام ۵۰، ۳۰ و ۱۵میلیون تومانی اعلامی ازسوی رئیس جمهور، رقم سود این تسهیلات که باید توسط مستاجر به بانک پرداخت شود با توجه‌به نرخ سود ۱۳درصد، رقم اقساط وام ۵۰ میلیون تومانی به صورت ماهانه ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود و کل سود یک‌ساله وام، ۳میلیون و ۵۹۰هزار تومان می‌شود. رقم اقساط ماهانه وام ۳۰میلیون تومانی نیز حدود ۱۷۹ هزار تومان خواهد بود و کل سود یک‌ساله وام، ۲میلیون و ۱۵۴هزار و ۲۰۰تومان می‌شود. رقم اقساط ماهانه وام ۱۵میلیون تومانی نیز حدود ۹۰ هزار تومان خواهد بود و کل سود یک ساله وام، یک‌میلیون و ۷۷هزار تومان می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->