افغان بودن یعنی جنگیدن | بازتاب درخشش ندیم امیری در بازی تیم ملی فوتبال آلمان مقابل ایرلند + فیلم روزنامه تلگراف مدعی شد: پاکستان از افغانستان در تولید تریاک پیشی گرفت یونیسف: آب پاک از نیاز‌های فوری زلزله‌زدگان در شرق افغانستان است هند در تلاش برای گرفتن مجوز سفر امیرخان متقی به دهلی قیمت امروز پول افغانی (دوشنبه هفدهم شهریورماه ۱۴۰۴) ثبت‌نام دانش‌آموزان افغانستانی تا پایان شهریور با مدارک معتبر امکان پذیر است جسد مردی پس از ۳۸ سال در بدخشان پیدا شد هشدار برنامه جهانی غذا درباره وضعیت بازماندگان زمین‌لرزه در شرق افغانستان | همه چیز را از دست داده‌اند کاهش دما بلای جان زلزله‌زدگان افغانستان کمک‌های جمعیت هلال احمر خراسان رضوی برای زلزله‌زدگان افغانستان ارسال شد از محله ایثارِ مشهد تا دل مناطق زلزله‌زده افغانستان دیدار سرپرست سفارت ایران در کابل با مقامات ارشد طالبان ایران دومین محموله کمک‌های امدادی را به افغانستان تحویل داد | بیکدلی: در کنار مردم افغانستان هستیم شیعیان کابل به زلزله زدگان هم‌وطن خود در کنر خون اهدا کردند داستان ازدحام اتباع افغان در خیابان ولیعصر تهران چه بود؟ محموله ۱۰۰ تنی کمک‌های ایران، به مناطق زلزله‌زده افغانستان رسید قیمت امروز پول افغانی (شنبه پانزدهم شهریورماه ۱۴۰۴) دادگاه طالبان عکاسی از زنان در عملیات‌های امداد به زلزله‌زدگان را ممنوع کرد زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵/۲ ریشتر کنر در افغانستان را تکان داد (۱۴ شهریور ۱۴۰۴) تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و هند در کافا ۲۰۲۵ توضیحات سخنگوی دولت درباره تاثیر خروج اتباع روی قیمت‌ها + فیلم
سرخط خبرها

خواب کوچه‌های مشهد در کابل

  • کد خبر: ۳۶۰۷۴
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۴
خواب کوچه‌های مشهد در کابل
سید محمدرضا هاشمی – روزنامه‌نگار

نمی‌دانم تا حالا برایتان پیش‌ آمده است یا نه که برای مدتی دور از مشهد باشید و از شدت دل‌تنگی برای کوچه‌‌پس‌کوچه‌های شهرتان شب‌ها وقتی می‌خوابید از کوچه عیدگاه وارد کوچه‌های تنگی شوید که بوی چوب ستون‌های‌ برق روسی‌اش حالتان را جا بیاورد‌، بعد کمی که جلوتر آمدید، خود را در کوچه عباسقلی‌خان ببینید، چند لحظه بعد در دنیای رنگی لباس‌های تاناکورای سرای عزیزا...اف گم شوید، همچنان که غرق در خاطراتتان هستید، از کوچه بازار فرش‌فروش‌ها بالا بروید، به امام رضا(ع) سلام بدهید، کمی بعدتر در اغذیه جهان، همبرگر با تخم‌مرغ بخورید و همین‌طور که غرق در نئون‌های کوچه شاهین‌فر هستید، یکهو در کابل از خواب بیدار شوید.

 

راستش را بخواهید، من بارها در کابل با چشمانی خیس و در حالی که کل شب را در کوچه‌پس‌کوچه‌های مشهد قدم زده بودم از خواب بیدار شده‌ام، کوچه‌هایی که خاطرات زیادی از آن‌ها دارم و هنوز هم که مسیرم‌ به آنجا می‌خورد، از نفس کشیدن درشان لذت می‌برم. ما دهه‌شصتی‌ها خیلی‌ خوش‌شانس بودیم که در راهروهای تنگ و شلوغ بازارچه حاج‌آقاجان‌ قدم زدیم، ظهر عاشورا در حیاط باصفای حسینیه اردبیلی‌ها عزاداری کردیم و در خانه‌های بی‌نظیر تپل‌محله رفت‌و‌آمد کردیم‌. بار اولی که بعد از یک سال از کابل به مشهد آمدم، رفتم سراغ دل‌تنگی‌هایم. همین‌طور که از کوچه حاج‌تقی خودم را به کوچه نوغان رساندم و دیوار دبیرستان حاج‌تقی را در خیابان دریادل تمام کردم، با صحنه‌ای روبرو شدم که خیلی اذیتم کرد. آسفالت‌های سیاه و زمخت روی بقایای خاطراتم را پوشانده بودند. هرچه بیشتر به حرم نزدیک شدم، با ناامیدی بیشتری دنبال کوچه‌هایی گشتم که دیگر نبودند. راستش را بخواهید، هنوز از خودم می‌پرسم: چرا؟ چرا بخش زیادی از کوچه‌هایی که هویت مشهد بودند حالا نیستند؟ حالا هم بعضی شب‌ها خواب کوچه‌های قلای فتح‌ا... کابل را می‌بینم و از خواب که بیدار می‌شوم، باز هم چشمانم خیس است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->