روز پیوند اولیا و مربیان، مسیری برای آینده روشن دانش‌آموزان | مشارکت و تعامل، حلقه مفقوده انجمن اولیا و مربیان است «شُله» جهانی‌ترین غذای مردمی در مشهد است | گفتگو با یکی از شله‌پزهای جوان مشهدی که عاشقانه آن را پخت می‌کند دعوت انتقال خون خراسان رضوی از مردم برای مشارکت در پویش «یک درصد برای نجات جان انسان‌ها» نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید آثار منفی آلودگی هوا بر سلامتی | دَم های بی بازدم سد شوریجه از ابتدای زمستان ۱۴۰۴، آب‌گیری می‌شود نماینده سازمان جهانی فائو در ایران: ۸۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا دچار کمبود مواد غذایی هستند  کمبود این ویتامین‌ها در بدن منجر به زوال عقل می‌شود سومین همایش ملی امنیت غذایی در مشهد برگزار شد | چاره‌اندیشی نخبگانی برای بحران‌های غذایی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: چرا سازمان تأمین‌اجتماعی بعداز ۷ ماه انتظار، معوقات بازنشستگان را قطره‌چکانی پرداخت می‌کند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۴) | آلودگی دست از سر مشهد برنمی‌دارد! رصد بازار مشهد درخصوص عروسک‌های حاشیه ساز ابوظبی چگونه برای خارجی‌ها جذاب‌تر از دبی شده است؟ کمبود ۵۰ پایگاه اورژانس در مشهد کلاس‌های مجازی، دردسر حقیقی خانواده‌ها | روایت چالش‌های آموزش غیرحضوری در روز‌های غبارآلود مشهد آیا مصرف نوشیدنی‌های گازدار به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند؟ انجمن اولیا و مربیان محفلی برای هم‌افزایی ۲ نهاد خانه و مدرسه خودرو با نصف قیمت برای بازنشستگان آموزش و پرورش و فرهنگیان+ جزئیات وزیر آموزش و پرورش: نگاه تحولی دولت به عدالت آموزشی، آغاز یک جریان تمدنی در کشور محسوب می‌شود درباره کلاس‌های ۴۱ نفره در  ۲۱ محله مشهد که  فرصت  آموزش برابر را  از دانش آموزان می‌گیرد | سرانه؛ صفر مطلق پیش‌بینی بارش باران و وزش باد در برخی استان‌ها (۲۴ مهر ۱۴۰۴) فیش حقوقی بازنشستگان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود عوارض مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک که از آن‌ها بی‌خبرید  چند تمرین ساده برای تقویت ریه‌ها در هوای سرد موارد ابتلای تب دنگی در هرمزگان به ۷۰ نفر رسید (۲۴ مهر ۱۴۰۴) دادسرای جرائم پزشکی درباره تزریق بوتاکس در آرایشگاه‌ها هشدار داد جای پای حضرت زینب (س) در مصر: مسجدی که میزبان کاروان اسرای کربلا بود اعترافات تکان‌دهنده مردی که جسد دختر جوانش را خاکستر کرد! اخراج کادر خاطی مدرسه در پی انتشار فیلم تنبیه بدنی یک دانش‌آموز
سرخط خبرها

سازمان دامپزشکی کشور: گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان وارد بازار نشده است

  • کد خبر: ۳۶۱۲۴۰
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳
سازمان دامپزشکی کشور: گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان وارد بازار نشده است
مدیر کل دفتر قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور با تکذیب شایعات اخیر درباره ورود گوشت‌های آلوده از مبدا مغولستان به ایران تأکید کرد: محموله‌های توقیفی و گوشت‌هایی که آلوده تعبیر شدند در همان مرحله نخست در مرز ضبط شدند و به هیچ‌وجه وارد بازار نشدند.

به گزارش شهرآرانیوز، طی روزهای اخیر خبر ورود محموله‌های گوشت آلوده از مبدا مغولستان به کشور در فضای رسانه‌ای بازتاب گسترده‌ای داشت. ماجرا از آنجا آغاز شد که در مرز، چند محموله دامی به دلیل اینکه تاریخ مصرفشان گذشته بود، شناسایی و توقیف شدند.

داوود امان‌اللهی، رئیس دفتر قرنطینه و امور بین‌الملل سازمان دامپزشکی، در واکنش به این موضوع گفت: این ماجرا صرفاً شیطنت رسانه‌ای بود. این محموله‌ها در همان مرحله نخستین کنترل‌ها در مرز متوقف شدند و به هیچ عنوان وارد بازار مصرف نشدند. گوشت‌های وارداتی پیش از ورود به چرخه توزیع، تحت آزمایش‌های دقیق بهداشتی و دامپزشکی قرار می‌گیرند و نظارت‌ها به‌گونه‌ای است که امکان ورود محصول آلوده به سفره مردم وجود ندارد.

اما نکته مهم این است که سازمان دامپزشکی به ایسنا اعلام کرد: آنچه اهمیت دارد این است که گوشت و فراورده‌های دامی پیش از ورود به کشور چندین مرحله، از بررسی ویژگی‌های فیزیکی و تصویری گوشت تا تاریخ مصرف، ذبح اسلامی و... آن مورد بررسی و سپس آزمایش قرار می‌گیرد. اما این گوشت‌های وارداتی به دلیل اینکه چندین ماه از تاریخ مصرفشان گذشته بود حتی وارد فرایند آزمایش هم نشدند و در همان مراحل اولیه بررسی مرجوع شدند، بنابراین چطور ادعا می‌شود گوشت‌ها آلوده بوده و جریان‌سازی می‌کنند؟ روشنگری و جریان‌سازی همراه با داشتن اطلاعات دقیق و علم به موضوع اهمیت بالایی دارد.

داوود امان‌الهی - مدیر کل دفتر قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور - در گفت‌وگو با ایسنا درباره خبرساز شدن گوشت‌های وارداتی آلوده از مبدا مغولستان به ایران گفت: این موضوع «شیطنت افراد سود جو» بود و محموله‌های توقیفی و آلوده نه‌تنها وارد بازار نشدند بلکه همان مرحله اولیه در مرز ضبط و با متخلفان برخورد خواهد شد.

امان‌الهی اظهار کرد: بخشی از این محموله‌ها به میزان ۵۵ تن بود که برای عراق در نظر گرفته شده بود اما واردکننده سوءاستفاده کرده و آن را وارد ایران کرده بود. طبق وظیفه ذاتی سازمان دامپزشکی، در مرزها تیم قرنطینه استانی مستقر است و هیچ محموله‌ای بدون ارزیابی اجازه ورود پیدا نمی‌کند. در این مورد نیز پس از بررسی مشخص شد بخشی از گوشت‌ها تاریخ گذشته بوده و بیش از یک سال از مصرفشان گذشته و همچنین بخشی دیگر هم برای کشور عراق تولید شده بود. به همین دلیل محموله‌ها ضبط و برخوردهای لازم انجام شد.

وی افزود: کشتارگاه‌هایی که این محصولات در آن‌ها تولید شده بود دیگر مورد تایید ما نیست و از آن کشتارگاهها هیچگونه گوشتی برای ایران تولید نمی شود و از رجیستری سازمان دامپزشکی خارج شدند. بنابراین این محموله‌ها به هیچ‌وجه وارد بازار نشدند، چرا که هرگونه ورود به بازار نیازمند ترخیص دامپزشکی و گمرک است که در اینجا به این مرحله‌ نرسید.

به گفته مدیر کل دفتر قرنطینه و امور بین‌الملل سازمان دامپزشکی، سه مرحله ارزیابی برای واردات وجود دارد: ابتدا بررسی گواهی حمل بهداشتی صادره توسط ناظر بهداشتی، سپس کنترل گواهی شرعی و در نهایت ارزیابی ظاهری محصول و اگر همه این مراحل بدون مشکل طی شود، نمونه‌برداری و آزمایش نیز صورت می‌گیرد، اما محموله اخیر حتی به مرحله آزمایش هم نرسید.

امان‌الهی در پایان گفت: هدف ما تامین و تضمین سلامت مواد غذایی با منشا دامی و گوشت‌های وارداتی و جلوگیری از سوءاستفاده‌ها و برخورد شدید با متخلفان است. در این راستا گزارش به دستگاه‌های نظارتی ارائه شده و ترخیص به هیچ وجه انجام نشد. سازمان دامپزشکی طبق سیاست‌های خود با چنین مواردی قاطعانه برخورد می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->