فهرست بازیکنان دعوت شده به تیم ملی فوتسال افغانستان اعلام شد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) انفجار در مسجدی در ولایت پروان افغانستان ۹ نفر زخمی برجای گذاشت قیمت امروز پول افغانی (دوشنبه ۲۸ مهرماه ۱۴۰۴) تاریخ و ساعت بازی‌های تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان در مسابقات آسیایی بحرین اینفوگرافی | همه چیز درباره پایگاه هوایی بگرام در افغانستان طالبان: در صورت حمله دوباره پاکستان، پاسخ متقابل خواهیم داد قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۴) فرماندار تایباد از افزایش آمار خروج مهاجران افغانستانی خودمعرف از مرز دوغارون در مهرماه خبر داد تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان بعد از اردوی تهران به بحرین رفت درخواست ۲۰ کشور اروپایی برای اخراج مهاجران «بدون مدرک» افغانستان از این کشور‌ها سخنگوی طالبان: توافق با پاکستان شامل آتش‌بس کامل میان ۲ کشور است تهران از آتش‌بس میان طالبان و پاکستان استقبال کرد | حل اختلافات از طریق گفت‌و‌گو و راه‌حل‌های سیاسی ضروری است توافق آتش‌بس میان پاکستان و طالبان با میانجیگری قطر و ترکیه سرکنسول افغانستان در مشهد: کابل سیاستی متوازن و اقتصادمحور را در پیش گرفته است | امیدواریم توازن تجاری بین دو کشور رعایت شود رئیس اتاق تجارت فراه افغانستان بر تقویت تعاملات تجاری با ایران تأکید کرد نایب رئیس اول اتاق ایران: خراسان جنوبی می‌تواند به نقطه اتصال بزرگ اقتصادی میان ایران و افغانستان تبدیل شود بهرامی: نشست دیپلماسی استانی ادامه مسیر سیاست‌های ایران برای توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های همسایه است | ایران آماده است مشکل تراز تجاری با افغانستان را حل کند کنسولگری ایران در هرات در واکنش به شایعات فضای مجازی: روند صدور ویزا بدون تغییر نکرده است + فیلم آتش بس بین طالبان و پاکستان تمدید شد پاکستان از ۲۰۲۳ تاکنون، ۱.۴ میلیون افغانستانی را به کشورشان بازگردانده است رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: کسی نمی‌تواند مردم ایران و افغانستان را از هم جدا کند + فیلم
سرخط خبرها

با دستور رهبر طالبان، اینترنت فیبر نوری در کابل قطع شد

  • کد خبر: ۳۶۲۰۷۸
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۸
  • ۱
با دستور رهبر طالبان، اینترنت فیبر نوری در کابل قطع شد
منابع خبری داخلی می‌گویند که با فرمان اداره تنظیم خدمات مخابراتی (آترا) به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت در افغانستان، سرویس اینترنت فیبر نوری در کابل، پایتخت کشور، به‌طور کامل قطع شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، منابع می‌گویند که این فرمان به‌صورت شفاهی و فوری به شرکت‌های خصوصی مخابراتی و ارائه‌دهندگان اینترنت ابلاغ شده و آنها موظف شده‌اند تا اتصال فیبر نوری خانگی و اداری را متوقف کنند. تنها برخی نهاد‌های دولتی و دفاتر وابسته به طالبان اجازه دارند از خطوط اختصاصی استفاده کنند.

قطع اینترنت فیبر نوری در کابل پس از آن صورت می‌گیرد که در هفته‌های اخیر، خدمات مشابه در چند ولایت شمالی از جمله بلخ، بغلان و بدخشان نیز مسدود شده بود.

بسیاری از شهروندان کابل از کاهش شدید سرعت اینترنت موبایل و افزایش هزینه‌های بسته‌های دیتا شکایت دارند و می‌گویند عملاً دسترسی‌شان به اینترنت به حداقل رسیده است.

کارشناسان می‌گویند که این اقدام طالبان، پیامد‌های گسترده‌ای بر فعالیت کسب‌وکار‌های دیجیتال، رسانه‌ها، آموزش آنلاین و ارتباطات شهروندان خواهد داشت.

فعالان حقوق بشر نیز هشدار داده‌اند که قطع اینترنت، به‌ویژه زنان و دخترانی را که از طریق آموزش آنلاین به تحصیل ادامه می‌دادند، در انزوا قرار می‌دهد.

مقامات طالبان تاکنون به‌طور رسمی درباره هدف از این تصمیم توضیحی نداده‌اند، اما برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که این اقدام به دستور مستقیم رهبر طالبان، هبت‌الله آخوندزاده، انجام شده و هدف آن «پیشگیری از نشر محتوا‌های غیراخلاقی و جلوگیری از تأثیرات منفی فضای مجازی» عنوان شده است.

با این حال، شهروندان کابل این اقدام را محدودسازی آزادی‌های فردی و قطع شاهرگ ارتباطی جامعه با جهان می‌دانند و نگران‌اند که این تصمیم به‌صورت پایدار و سراسری در کل کشور اجرا شود.

اینترنت کدام استان‌های افغانستان قطع شده است؟

براساس منابع متعدد، تاکنون اینترنت در چند استان افغانستان قطع شده است و فیبر نوری یا اینترنت خانگی / وای‌فای‌شان قطع شده یا شدیداً مختل شده است:

بلخ، شمال اولین استان بود که به صراحت فرمان قطع فیبر نوری در آن اجرا شد. پس از حدود ده روز، گزارش شد که سرویس فیبر نوری در بلخ به صورت جزئی بازگشته است.

بغلان، شمال شرق / شمال کشور گزارش شده است که وای‌فای و اتصال فیبر نوری در این استان نیز قطع شده است.

بدخشان، شمال شرق به عنوان یکی از استان‌های تحت تاثیر فهرست قطع اینترنت نام برده شده است.

کندز، شمال شرق گزارش شده است که کابل و اینترنت فیبر در کندز نیز قطع شده‌اند یا اختلال دارند.

تخار، شمال شرق از استان‌های دیگری است که در گزارش‌ها به قطع دسترسی فیبر نوری اشاره شده است.

ننگرهار، شرق چند منبع گزارش داده‌اند که اینترنت فیبر/وای‌فای در ننگرهار قطع یا دچار اختلال شده است.

هلمند، جنوب غرب / جنوب کشور در برخی گزارش‌ها آمده که فیبر نوری در هلمند نیز تأثیر پذیرفته است.

ارزگان، جنوب به عنوان یکی از استان‌هایی که در برخی گزارش‌ها نام برده می‌شود برای قطع سرویس فیبر نوری.

نیمروز، جنوب غرب در فهرست استان‌هایی است که گفته شده دستور قطع اینترنت فیبر نوری در آنها صادر شده است.

قندهار، جنوب برخی گزارش‌ها اشاره می‌کنند که اختلالاتی نیز در کابل و خدمات فیبر نوری وجود داشته است.

طالبان قطع اینترنت فیبر نوری را در افغانستان با این توجیه که باعث «جلوگیری از فحشا» می‌شود، اجرا کرده‌اند.

در اغلب موارد اینترنت موبایل (دیتا روی سیم‌کارت) همچنان فعال باقی مانده؛ اما کاربران گزارش داده‌اند که سرعت پایین است، هزینه‌ها افزایش یافته و پوشش شبکه در برخی مناطق ضعیف است.

در استان بلخ، پس از یک دوره قطعی، بعضی شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات گزارش داده‌اند که اتصال فیبر نوری به صورت جزئی یا محدود بازگردانده شده است.

قطع شدن سرویس اینترنت فیبر نوری در استان‌های مختلف، خدمات دولتی، مراکز آموزشی، کسب‌وکار‌های آنلاین و رسانه‌ها را به شدت مختل کرده و فشار زیادی بر کاربران عادی وارد کرده است.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد طالبان ممکن است بخواهد این قطع شدن را به سراسر کشور توسعه دهد و یک شبکه داخلی یا “اینترانت ملی” جایگزین کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۸
0
1
کاش نویسنده توانمند و گرامی سرکار خانم مومنیان در این‌باره یادداشت بنویسند.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->