یک مسلمان شیعه شهردار نیویورک شد+ بیوگرافی تل‌آویو در حال بررسی خروج اعضای حماس از تونل‌های رفح در ازای تحویل جسد نظامی صهیونیست نامه شدیداللحن ایران به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت در پی تهدیدات هسته‌ای ترامپ استقبال مکرون از آزادی شهروندان فرانسوی بازداشت شده در ایران تهدید بمب‌گذاری در حوزه‌های انتخاباتی نیوجرسی آمریکا سنای آمریکا برای چهاردهمین بار در تصویب لایحه بودجه ناکام ماند (۱۳ آبان ۱۴۰۴) پزشکیان: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی در محله‌ها هستند تحریم‌های جدید وزارت خزانه داری آمریکا علیه کره شمالی نتانیاهو دوباره در دادگاه حاضر شد عراقچی: جایزه نوبل اعتبار خود را از دست داده است افزایش کمک‌های مالی آلمان به اوکراین به ۱۱.۵ میلیارد یورو حملات پهپاد‌های اوکراینی به یک مجتمع پتروشیمی روسیه (۱۳ آبان ۱۴۰۴) زلنسکی با نیرو‌های اوکراینی در نزدیکی پوکروفسک دیدار کرد هشدار ترامپ درباره پیروزی دموکرات‌ها عراقچی: ایران آماده کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان افغانستان است کشف جسد یک اسیر صهیونیست در شرق الشجاعیه | حماس: در تلاش برای تکمیل روند تبادل هستیم (۱۳ آبان ۱۴۰۴) واکنش ستاد کل نیروهای مسلح به صحبت های اخیر ثابتی: اظهارات افراد ناآگاه در رابطه با همکاری‌های نظامی فاقد اعتبار است متکی: مواضع رئیس‌جمهور درخصوص بازسازی تأسیسات هسته‌ای، کاملاً قانونی و بین‌المللی است + فیلم دیک چنی، معاون جورج بوش درگذشت + علت مرگ و بیوگرافی پزشکیان: تمهیدات لازم برای پایداری منابع طرح پزشک خانواده اتخاذ شود اسناد تصویب CFT تحویل سازمان ملل شد ویدئو | بازتاب گسترده فرمایشات رهبر معظم انقلاب به مناسبت ۱۳ آبان در رسانه‌های غربی قالیباف عازم پاکستان خواهد شد رئیس جمهور: اگر دشمن خطایی انجام دهد، پاسخی سریع، کوبنده و دردناک دریافت خواهد کرد نایب‌رئیس مجلس: وزیر اقتصاد مانع صدور مقررات خلق الساعه شود جانمایی ۱۵۰۰ شعبه اخذ رأی انتخابات شورا‌ها در مشهد | بیش از ۴۱ هزار نفر، دست‌اندرکار برگزاری انتخابات هستند سخنگوی وزارت امور خارجه چین: با اقدامات آمریکا در کارائیب مخالفیم
سرخط خبرها

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد

  • کد خبر: ۳۶۴۶۲۸
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۳
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به ارائه توضیحاتی درباره جزئیات برگزاری انتخابات تناسبی در تهران پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدصالح جوکار با اشاره به تصمیم وزارت کشور در خصوص برگزاری تناسبی انتخابات هفتمین دوره شورا‌های اسلامی شهر در تهران، تاکید کرد: تناسبی شدن انتخابات به معنای آن است که مردم احساس کنند در انتخاب اعضای شورا‌ها و نمایندگان خود تعیین‌کننده هستند.

وی همچنین به ارائه توضیحاتی درباره شیوه برگزاری انتخابات شورا‌ها در تهران به صورت تناسبی پرداخت و گفت: اگر در این انتخابات از سوی احزاب و گروه‌های سیاسی مثلاً چهار لیست منتشر شود، هر کدام از این لیست‌ها در نهایت و پس از رای‌گیری، درصدی از آراء مردم را به خود اختصاص می‌دهند و براساس درصدی که هر لیست از مجموع آرای ماخوذه کسب کرده است، سهم آن لیست از کرسی‌های شورای شهر تعیین می‌شود.

رئیس هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌ها با تاکید بر اینکه افرادی که خارج از لیست‌های انتخاباتی طالب عضویت در شورای شهر می‌شوند نیز می‌توانند سهمی از صندلی‌های شورا داشته باشند، افزود: درخصوص افرادی که به صورت انفرادی شرکت می‌کنند نیز روال بر این اساس است که نسبت مجموع آرای منفردین از کل آرای مأخوذه محاسبه می‌شود و متناسب با نسبت به دست آمده، سهم این افراد از کرسی شورای شهر تعیین می‌گردد.

جوکار عنوان کرد: پس از محاسبه سهم هر لیست از تعداد کل صندلی‌های شورای شهر، افرادی از این لیست‌ها می‌توانند صندلی را به خود اختصاص دهند که بالاترین آراء را کسب کرده باشند؛ به طور مثال اگر سهم یک لیست پنج صندلی از کرسی‌های شورای شهر تعیین شود، از نفر اول تا پنجم این لیست که به ترتیب بیشترین آراء را کسب کرده‌اند، به شورای شهر راه می‌یابند.

وی با بیان اینکه «در دنیا انتخابات به صورت اکثریتی یا تناسبی یا تلفیقی از این ۲ برگزار می‌شود»، اظهار کرد: تاکنون در کشور ما نظام اکثریتی در انتخابات حاکم بوده است و هر کسی که بالاترین رای را کسب کرده، به عنوان منتخب مردم شناخته شده است، اما نظام انتخابات تناسبی می‌گوید که سهم هر فهرست باید مشخص شود.

انتخابات هفتمین دوره شورا‌های اسلامی شهر و روستا، یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود. بر اساس اعلام رئیس ستاد انتخابات کشور انتخابات شورای شهر در تهران به صورت تناسبی اجرا می‌شود. شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، متشکل از ۲۱ نفر است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->