پرواز هما در ارتفاعات استان سمنان (۴ آبان ۱۴۰۴) + فیلم صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در برخی نقاط خراسان رضوی (۴ آبان ۱۴۰۴) مدیرکل دادگستری خراسان رضوی: رصدخانه شهری مشهد ابزار مؤثری برای تحقق عدالت توزیعی است کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مشهد (۴ آبان ۱۴۰۴) دستگیری سارقان موزه لوور | ارزش اقلام سرقت شده بیش از ۱۰۰ میلیون دلار بود مأمور قلابی حین اخاذی از شهروندان تهرانی دستگیر شد | کشف ۱۵۸ کیلوگرم ماده روانگردان در عملیات مشترک با پلیس مشهد قاتل مأمور پلیس قصاص شد (۴ آبان ۱۴۰۴) اعمال قانون بیش از ۲۴ هزار خودروی دودزا در هفت ماه نخست سال ۱۴۰۴ افراد را با صدای بلند از خواب بیدار نکنید! ۱۰ خوراکی برتر منجمد و مفید برای قند خون اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۴ آبان ۱۴۰۴) کاهش ۹۹ درصدی بارندگی در مشهد و خراسان رضوی از ابتدای مهر ۱۴۰۴ | زمستانی گرم‌تر و کم‌برف در راه است بهره‌گیری از روش‌های نوین جنگل‌داری برای احیای زاگرس کاهش زمین‌لرزه‌ها در مهر ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته | ثبت ۵۳۴ زلزله در کشور ثبت‌نام آزمون دکتری ۱۴۰۵ آغاز شد (۴ آبان ۱۴۰۴) | چند نکته مهم درباره ثبت‌نام انفجار در میدان نفتی الزبیر در بصره عراق + فیلم طرح خرید ارز از گردشگران خارجی در فرودگاه‌ها اجرایی می‌شود + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۴ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار باران در ارتفاعات  افزایش نگران‌کننده مسمومیت‌ها در آستانه فصل سرما هشدار سازمان غذا و دارو درباره تولید پنهان سوسیس و کالباس دادستان کل کشور: کشت خشخاش در کشور ممنوع است | درخواست دادستانی از رئیس بانک مرکزی برای رفع تعهدات ارزی واژگونی ۲ خودرو در جاده‌های خراسان رضوی ۳ کشته بر جای گذاشت جلوگیری از قاچاق ۵۰۰ رأس گوسفند از مرز خراسان رضوی افت میانگین بارش در تمام استان‌ها | کاهش بارش در برخی استان‌ها به ۱۰۰ درصد رسید وضعیت سد‌های خراسان رضوی نگران‌کننده است | کاهش ۴۱ درصدی ورودی سد‌های کشور صدور قرار منع تعقیب برای ۵ بانک مرتبط با قاچاق ارز خوراندن هر ماده‌ای به فرد دچار مسمومیت خطرناک است ویتامین «دی» دوست یا دشمن است؟
سرخط خبرها

بهره‌گیری از روش‌های نوین جنگل‌داری برای احیای زاگرس

  • کد خبر: ۳۶۸۱۱۷
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۴
بهره‌گیری از روش‌های نوین جنگل‌داری برای احیای زاگرس
رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با اشاره به وضعیت نگران‌کننده جنگل‌های زاگرس، از اجرای مدل نوین جنگل‌داری اجتماعی به عنوان راهبردی برای نجات و احیای زاگرس خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ هاشم موسوی‌نژاد، در نشست تدوین سند مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس تأکید کرد: رویکرد جدید، تغییری بنیادین از نگاه هزینه‌محور به نگاه سرمایه‌گذاری برای توسعه پایدار بوده و هدف آن ایجاد توازن میان حفاظت از منابع طبیعی و بهبود معیشت جوامع محلی است.

به گفته رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، بیان کرد: جنگل‌های زاگرس طی سال‌های اخیر با تهدیدهایی چون تغییرات اقلیمی، بهره‌برداری بی‌رویه، فرسایش خاک و بروز بیماری‌های جنگلی روبه‌رو بوده‌اند که پیامد آن کاهش کارکرد حفاظتی این عرصه‌هاست.

وی افزود: نجات زاگرس نیازمند رویکردی یکپارچه و مشارکتی است تا همه ذی‌نفعان از جوامع محلی تا دستگاه‌های اجرایی در فرآیند تصمیم‌گیری و اجرا نقش مؤثر داشته باشند. الگوی جنگلداری اجتماعی با الهام از تجارب موفق جهانی، بر مشارکت فعال مردم در مدیریت، احیا و بهره‌برداری خردمندانه از منابع طبیعی استوار است. این سند بر پایه برنامه هفتم توسعه، ساختاری سه‌سطحی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی ایجاد می‌کند تا هماهنگی و انسجام بین دستگاهی تقویت شود.

موسوی‌نژاد با اشاره به اجرای آزمایشی این طرح در چند منطقه پایلوت ابراز امیدواری کرد که نتایج آن بتواند مسیر احیای زاگرس را هموار سازد و الگویی ملی برای مدیریت منابع طبیعی کشور فراهم آورد.

وی تأکید کرد: راه نجات زاگرس تکیه بر دانش بومی، مشارکت جوامع محلی و تمرکززدایی در تصمیم‌گیری‌ها است. این مسیر می‌تواند هم پایداری زیست‌محیطی را تضمین کند و هم به بهبود کیفیت زندگی مردم منطقه بینجامد.

لزوم استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای پایداری جنگل‌های زاگرس

علی خادم آستانه، سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی نیز در جلسه تهیه پیش‌نویس سند مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس، بر ضرورت تغییر رویکرد حفاظتی در جنگل‌های زاگرس تأکید کرد.

وی با اشاره به تجربه گذشته اظهار کرد: رویکرد سازمان باید از صرفِ آگاه‌سازی مردم به سمت مشارکت فعال و واگذاری کار حفاظت به آنها تغییر یابد.

به گفته وی، دیدن مردم به عنوان رکن اصلی و مشارکت‌دهی آن‌ها، شاخص پایداری و نیاز امروز جهان است.

خادم آستانه بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود تأکید کرد و ماده ۳ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع را یک قانون بسیار مهم جهانی دانست.

وی تصریح کرد: ماده ۳ قانون حفاظت، احاله مدیریت طرح‌های دولتی منابع طبیعی به مردم و اقتصادی کردن آن است و بهترین شیوه حفاظت را در پی دارد.

خادم آستانه با انتقاد از وضعیت کنونی برخی جنگل‌های زاگرس که دچار شخم زیر اشکوب شده‌اند، تأکید کرد که باید با استفاده از ظرفیت‌های ماده ۲۹ و ماده ۳ قانون حفاظت، مردم را به مشارکت گرفته و احاله مدیریت را برای اجرای طرح‌های اقتصادی و حفاظت پایدار در این مناطق عملیاتی کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->