محل سکونت نتانیاهو بار دیگر هدف حمله پهپادی قرار گرفت (۲۴ آبان ۱۴۰۳) در حمله رژیم صهیونیستی به یک مرکز امدادی در لبنان، ۱۲ نفر شهید شدند علی لاریجانی پس از رایزنی با مقامات سوریه عازم لبنان شد مظفری: افرادی که دولت را باور دارند در جایگاه‌های حاکمیتی استان قرار می‌گیرند ۱۵ شهروند سوری در حمله رژیم صهیونیستی به دمشق شهید شدند+ویدئو دیدار علی لاریجانی با رئیس مجلس جمهوری سوریه (۲۴ آبان ۱۴۰۳) فرمانده کل ارتش: قطعا پاسخ ما به رژیم صهیونیستی کوبنده خواهد بود توضیحات سرپرست دادسرای جنایی تهران در مورد فوت کیانوش سنجری + فیلم مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: از تأسیسات فردو و نطنز بازدید می‌کنم هلاکت ۴ تروریست دیگر در رزمایش شهدای امنیت سیستان و بلوچستان سخنگوی دولت: مشی دولت چهاردهم مشورت‌پذیری است ضرب‌الاجل فرماندار مشهد، مدیران کم‌کار حوزه مسکن را پای کار آورد + فیلم روایت گروسی در ایکس از دیدارش با عراقچی گروسی در ایران: باید به آمریکا نشان دهیم که توافق امکان‌پذیر است | مذاکرات با ایران حرفه‌ای است + فیلم اسلامی در کنفرانس خبری با گروسی: هرگونه اقدام مداخله‌جویانه در امور هسته‌ای با اقدام متقابل ما مواجه می‌شود رئیس سازمان انرژی اتمی با گروسی دیدار و گفتگو کرد (۲۴ آبان ۱۴۰۳) تماس تلفنی عارف با وزیر صمت سردار سلامی خطاب به دشمنان: با ضرباتی سخت انتقام می‌گیریم عراقچی: آماده مذاکره بر اساس منافع ملی و حقوق غیرقابل‌انکار خود هستیم رئیس مجلس: نیروی هوافضای سپاه نماد روشن «ما می‌توانیم» است شایعات پرونده جنجالی درخصوص متهمان رشت صحت ندارد (۲۴ آبان ۱۴۰۳) «تولسی گبرد»، مدیر امنیت ملی آمریکا، کیست؟ پزشکیان در آیین روز ملی «کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار»: بخوانیم تا همدل شویم آغاز یادواره «شهدای نیروی هوافضای سپاه» با حضور معاون‌اول رئیس‌جمهور (۲۴ آبان ۱۴۰۳) آغاز رایزنی گروسی با عراقچی در تهران (۲۴ آبان ۱۴۰۳) + فیلم حمایت مسکو از مذاکره اردوغان با ترامپ درباره خروج آمریکا از سوریه درخواست همکاری بایدن از ترامپ در موضوع آتش‌بس غزه تصادف خودرو حامل وزیر صمت در سفر به کردستان | حال وزیر مساعد است
سرخط خبرها

باید اقتصاد را از رانت نجات داد

  • کد خبر: ۳۷۵۲۶
  • ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۸
باید اقتصاد را از رانت نجات داد
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند چالش‌های پیش رو را به فرصتی در جهت تحول و ارتقاء کشور تبدیل کند، از این مرکز به عنوان مغز متفکر و رصدخانه مجلس شورای اسلامی یاد کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، آئین تکریم و معارفه قاسمی و زاکانی رؤسای پیشین و کنونی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه شنبه، ۱۴ مردادماه) در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند چالش‌های پیش رو را به فرصتی در جهت تحول و ارتقاء کشور تبدیل کند، از این مرکز به عنوان مغز متفکر و رصدخانه مجلس شورای اسلامی یاد کرد.

باید اقتصاد را از وابستگی به نفت نجات داد

محمد باقر قالیباف در این مراسم ضمن تبریک عید غدیر خم و تشکر از زحمات رئیس پیشین مرکز پژوهش‌های مجلس و کارشناسان این مرکز، افزود: نگاه و تسلط آقای قاسمی به گونه‌ای است که نشان می‌دهد شناخت عمیق و چندجانبه نگرانه‌ای به موضوع حکمرانی دارد که این امر متفاوت با داشتن علم در یک رشته خاص است و از جمله صفات زیبنده و برجسته ایشان است.

وی افزود: نحوه فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس و فعالیت آن در حوزه پژوهش به ویژه در زمینه اقتصادی از اهمیت بسزایی برخوردار است چراکه رهبر معظم انقلاب تاکید ویژه‌ای بر ضرورت توجه به این بخش کرده اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه عملکرد رئیس پیشین مرکز پژوهش‌های مجلس در حوزه پژوهش از پختگی لازم برخوردار بوده است، تاکید کرد که باید در ادامه راه از ظرفیت ایشان جهت تقویت این مرکز استفاده شود.

قالیباف در ادامه تاکید کرد که در اولین فرصت ممکن جهت بازدید در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی حضور پیدا خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: امروز کشور با سختی‌ها و چالش‌های متفاوتی مواجه است که معتقدیم براساس باور انقلابی این چالش‌ها را می‌توان به فرصت تبدیل کرد و نباید بدان به عنوان تهدید نگاه کرد، ضمن اینکه این راه با ریسک و خطراتی مواجه است، اما مزیت‌هایی را هم به همراه دارد که اگر به درستی استفاده شود جهش بزرگی در کشور ایجاد خواهد کرد که از جمله مطالبات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون بوده است.

قالیباف یادآور شد: هم اکنون باید مجموعه اقتصادی کشور را از رانت و وابستگی به نفت که باعث عقب ماندگی و بلای جان کشور شده است نجات داد که تحقق این مهم نیز از طریق فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به عنوان مغز متفکر مجلس امکان پذیر است که بستر لازم را در این خصوص ایجاد کند و تا پایان برنامه ۲۰ ساله آن را محقق سازد.

وی اظهار کرد: ما در مسیر تحول در ۵ سال پیش رو باید از مسائل حاشیه‌ای بپرهیزیم و به متن وارد شویم و با ۴ رویکرد شفاف سازی، مردمی سازی، هوشمند سازی و کارآمدسازی راه را دنبال کنیم و مردم را با تمام وجود درک کنیم و تلاش کنیم تا فشار کنونی ایجاد شده بر دوش آن‌ها را برداریم و در ۵ سال آینده به ثبات اقتصادی بدون وابستگی به نفت برسیم.

رئیس هیات امنای مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اقتصاد کشور به دلیل وابستگی به نفت مریض شده است که امیدواریم با ایجاد فرصتی که از طریق مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان عضو جدی و اساسی نهاد قانونگذاری کشور فراهم شود بتوانیم در فرآیند قانونگذاری، سیاستگذاری و تعریف مسائل، اولویت‌ها و پیش نویس قوانین از طریق کارشناسانش به کمیسیون‌ها و تک تک نمایندگان کمک شود به گونه‌ای که در کمیته‌هایی که کمیسیون‌ها تشکیل می‌دهند حضور پیدا کرده و در تصمیم سازی و تصمیم گیری درست نقش اثرگذاری داشته باشند.

وی افزود: ارائه تعداد کثیری طرح‌های ناپخته که براساس اولویت‌های مجلس نبوده، یکی از آسیب‌هایی است که مجلس با آن مواجه است و مرکز پژوهش‌ها در این وقت محدود فعالیت‌های مجلس می‌تواند در اولویت بندی آن‌ها نقش کلیدی و اساسی داشته باشد همچنین معتقدم این مرکز در اجرای قوانین که از شئونات قوه مقننه است می‌تواند از آغاز تدوین قوانین نقش بی نظیری داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: روشن می‌گویم که مرکز پژوهش‌های مجلس مغز تحول مجلس بوده که نقشه راه در دستان مدیران و کارشناسانش قرار دارد و می‌تواند هم در مباحث کلان هم جز و هم مینیاتوری از ابتدا تا انتها به تعریف مسائل و اولویت بندی آن‌ها بپردازد و قبل از اجرا از آن‌ها شبیه سازی کند و در کنار دیوان محاسبات مجلس به عنوان دو عضو مهم قوه مقننه در حوزه نظارت و ارزیابی قوانین به درستی فعالیت کند.

قالیباف یادآور شد: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می‌تواند همچون رصدخانه‌ای برای مجلس باشد کما اینکه حوزه نظارت در این دوره از مجلس از اهمیت بسزایی برخوردار است و این در حالی است که برای تحقق این مهم با مشکلاتی همچون فقر داده‌ها و پراکندگی اطلاعات و به روز نبودن آن‌ها مواجه هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: ما با تمام وجود در خدمت مرکز پژوهش‌های مجلس و نخبگانش هستیم که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این مرکز در ارتباط هستند و در مسیر ایجاد تحول در کشور از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

مرکز پژوهش‌ها قابل جایگزینی نیست

محمد قاسمی رئیس پییشین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم ضمن قدردانی از زحمات همکارانش در این مرکز و رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نهادی است که در ربع قرن دوم حرکتش سعی کرده به شکل مینیاتوری تمام ساختاری که در کشور وجود دارد را در ۴ طبقه عملیاتی خود شبیه سازی کند کما اینکه این امر در حوزه اقتصادی محقق شد.

وی با اشاره به اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نسبت به تمام تحولات کشور به موقع نظرات خود را در حوزه سیاسی اعلام کرده است، افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس قابل جایگزینی نیست و می‌تواند با حمایت رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضای هیات امنای این مرکز به بالندگی خود ادامه دهد و ضعف‌ها را جبران کند.

رئیس پیشین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد که این مرکز در زمینه پیش‌بینی میزان رشد اقتصادی، تورم، اشتغال یا توزیع درآمد عملکرد قابل قبولی داشته و توانسته به نقطه قابل قبولی دست یابد.

قاسمی یادآور شد: مرکز پژوهش‌های مجلس تیم مدیریتی قوی، متشکل از نیرو‌های باتجربه و جوان دارد و با طیف وسیعی از مشاوران که چند دهه در نظام اداری فعال بوده و بزرگترین سرمایه انسانی و بانک اطلاعاتی هستند، همکاری داشته که می‌تواند به عنوان یک الگو مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: این مرکز به گونه‌ای اقدام کرده است که کشور در ۲ سال آینده می‌تواند در نقطه عطف درخشان خود از طریق قطع کامل وابستگی به نفت قرار گیرد به گونه‌ای که با مدیریت صحیح می‌تواند این معضل ۵۰ ساله را تعیین تکلیف کند که تحقق این مهم نیز در گروی گفت وگوی شفاف، علمی و صادقانه با مردم است.

وی افزود: اگر بتوانیم این نقطه آسیب‌پذیری کشور را پشت سر بگذاریم به یک دوره مولد اقتصاد ملی و مردمی خواهیم رسید که در آن هم کسب و کار بخش خصوصی رونق می‌یابد و هم دولت می‌تواند به شکوفایی اقتصادی دست یابد؛ بنابراین تحلیل این دو سال سرنوشت ساز ماحصل مرکز پژوهش‌ها در ۷ ماه گذشته بوده که با تعریف چشم انداز ۱۴۰۴ به دست آمده است.

رئیس پیشین مرکز پژوهش‌های مجلس تاکید کرد: این مرکز در این مدت برای اولین بار یک نظرسنجی مردمی جهت تحلیل شرایط سیاسی کشور همزمان با آغاز فعالیت مجلس یازدهم انجام داده و این نحوه برقراری ارتباط با مجموعه‌های علمی که توسط دانشگاه تربیت مدرس انجام شده می‌تواند با حمایت مجلس شورای اسلامی به نتایج درخشانی در طول فعالیت این دوره از مجلس منتهی شود.

ایجاد شبکه تعامل نخبگان، مهم‌ترین برنامه مرکز پژوهش‌ها خواهد بود

علیرضا زاکانی با بیان اینکه افتخار دارم فصل جدیدی از فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را آغاز کنم ضمن قدردانی از رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات امنای مرکز پژوهش‌های مجلس، گفت: آقای قاسمی، فردی امین و دلسوز بوده که برای مرکز زحمات زیادی کشیده است. ایشان در دوره مخاطره‌آمیز انتقاد به مجلس با هوشمندی توانسته این شرایط سخت را پشت سر بگذارد و شرایطی را فراهم کند که امروز بتوانیم با افتخار ادامه دهنده این راه باشیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هم‌اکنون انجام ۶ سطح کار در مجلس موضوعیت دارد که بخش اول آن به ایجاد زیرساخت‌ها و مدیریت مجلس برمی‌گردد و نیاز به مدیریت، تنظیم و دقت دارد که رسالت بزرگی است و هیات رئیسه مجلس باید آن را دنبال کند، همچنین تعامل در عرصه ملی از دیگر ویژگی‌های ممتاز این جنس از مدیریت است که از طریق تعامل با کل کشور حاصل می‌شود.

وی افزود: مجلس باید با فکر و اندیشه، ایده و طرح در کشور حرکت کند و به تبع مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می‌تواند در این زمینه در خدمت مجموعه مدیریت مجلس و تک تک نمایندگان باشد و به گونه‌ای برنامه ریزی کند که شاهد تغییر و تحول از طریق اولویت بندی برنامه‌ها و حرکت با دقت در جهت تحقق آن باشیم.

زاکانی اظهار کرد: تحقق ایده و برنامه مجلس از طریق حرکت جمعی کمیسیون‌ها و استفاده از ظرفیت مجموعه‌های بزرگی همچون دیوان محاسبات امکان پذیر است که نقش موثری در تقویت حوزه نظارت داشته باشند.

وی عنوان کرد: تقسیم کار در سطوح مختلف از دیگر ویژگی‌های مهمی است که این دوره از مجلس باید از آن برخوردار باشد تا از طریق آن بتوان گام به گام مسیر تعالی را طی کرد، از سوی دیگر آنچه بر این سطوح سایه می‌اندازد استفاده از جوهر انقلابی مجلس مبتنی بر مکتب امام (ره) است که بتواند همه ظرفیت‌ها را بسیج کند، همچنین تبعیت پذیری از، ولی فقیه و نوکری و خدمتگزاری مردم از دیگر ویژگی‌های ممتاز این دوره از مجلس خواهد بود که ماحصل آن ایجاد مجلسی مستقل است.

زاکانی یادآور شد: مجلس یازدهم از مدیریتی خلاق و پویا برخوردار است که با رویکرد‌های هوشمندسازی، مردمی سازی، کارآمدسازی و شفاف سازی در جهت تحقق خدمت گزاری شایسته حرکت کرده و آن را از قبل در کارنامه خود ثبت کرده است.

وی افزود: ما در این دوره از فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های مجلس همکاری با جامعه نخبگان را دنبال می‌کنیم و با استفاده از این ظرفیت مسیر صحیح اداره کشور را ریل گذاری می‌کنیم تا از این طریق این مرکز در جایگاه رفیعی قرار گیرد.

زاکانی یادآور شد: ایجاد تغییر و تحول در مسیر رشد و تکامل از مهم‌ترین موضوعاتی است که دنبال می‌کنیم و تحقق این مهم نیز در گروی ایجاد حلقه وصل نخبگان و حاکمیت است به این معنا که بین حوزه و دانشگاه پیوستگی عملیاتی ایجاد کنیم و زمینه‌ای را فراهم کنیم که از این ظرفیت بتوانیم در پیش نویس قانون استفاده کنیم، همچنین از بخشی از حاکمیت اعم از عناصر بالادستی همچون شورای نگهبان استفاده خواهیم کرد و با مجموعه‌های پژوهشی این شورا ارتباط وسیع برقرار خواهیم کرد به گونه‌ای که نظارت را به ماقبل از خروجی مجلس منتقل کنیم تا با حداقل چالش‌ها مواجه شده و بتوانیم به یک تکامل یافتگی در حوزه تقنین دست یابیم، از سوی دیگر از ظرفیت مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون اجرای سیاست‌های سی و پنج گانه ابلاغی رهبر معظم انقلاب و نظرات بخش دولت و دستگاه قضایی استفاده خواهیم کرد و یک مشارکت پذیری در این زمینه ایجاد می‌کنیم تا مسیر قانونگذاری تسهیل شود.

زاکانی خاطرنشان کرد: ما تلاش می‌کنیم شبکه نخبگان را ذیل دفاتر این مرکز قرار دهیم و آن‌ها را به گونه‌ای ساماندهی کنیم تا بتوان از نظراتشان در رفع مسائل محلی ۲۰۲ حوزه انتخابیه استفاده کرد که این مهم مورد تاکید رئیس مجلس شورای اسلامی و یکی از دغدغه‌های نمایندگان مجلس است که مانع نقش آفرینی ملی آن‌ها می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: استفاده از افکار عمومی که در پی یک نظرسنجی در دوره مدیریت اسبق این مرکز انجام شده است زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا قانونگذاری بر مبنای نیاز جامعه صورت بگیرد و قانون مداری در کشور حاکم شود. ضمن اینکه هر چه مجلس بیشتر با مردم و سایر دستگاه‌ها تعامل داشته باشد به اتخاذ تصمیمات پخته تری منتهی خواهد شد.

زاکانی از نظام داده پردازی، ادبیات گفتاری و استفاده از شرایطی که خروجی را به سمع جامعه برساند از نقایص این مرکز یاد کرد که باید اصلاح شود.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->