آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی
سرخط خبرها

درباره اصالت و پیدایش پاستا

  • کد خبر: ۳۸۷۲۶
  • ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۲
درباره اصالت و پیدایش پاستا
درباره اصالت و پیدایش پاستا داستان‌های زیادی وجود دارد. بیشتر این داستان‌ها پاستا را غذایی با ریشه چینی معرفی می‌کنند. برخی نقل می‌کنند که پاستا به دست مارکوپولوی جهانگرد از چین به ایتالیا رفته و در آنجا بومی شده است.
یوسف انصاری | شهرآرانیوز؛ درباره اصالت و پیدایش پاستا داستان‌های زیادی وجود دارد. بیشتر این داستان‌ها پاستا را غذایی با ریشه چینی معرفی می‌کنند. برخی نقل می‌کنند که پاستا به دست مارکوپولوی جهانگرد از چین به ایتالیا رفته و در آنجا بومی شده است. برخی دیگر می‌گویند ملوانی ایتالیایی به نام اسپاگتی در چین با رشته آشنا می‌شود، آن را خشک می‌کند و با خودش به ایتالیا می‌برد و اسپاگتی را ابداع می‌کند و بعد از آن هم از همان خمیر انواع شکل‌های دیگر به دست می‌آید. در کتاب مستطاب آشپزی سیر تا پیاز نظریه جالب دیگری هم دیدم؛ نجف دریابندری از شباهت پاستا‌ها و رشته‌های ایرانی سخن گفته است و به‌نوعی پاستا را وام‌دار مکتب آشپزی ایرانی می‌داند که شاید از طریق امپراتوری عثمانی به روم رسیده است.
 
«در ایران رشته بسیار بیشتر از امروز خورده می‌شده و انواع رشته به اشکال گوناگون پاستای امروزی شباهت زیادی داشته است و هرکدام به نام خاصی نامیده می‌شده‌اند. برای نمونه بندقبا قابل قیاس بوده است با لازانیا، کلاف یا کلافه با ورمیشل، و مفتول یا مفتولی با اسپاگتی و [..]البته در آن زمان گوجه‌فرنگی وجود نداشته و این رشته‌ها را در آش می‌ریختند.»

به هر حال پاستا از هر طریقی که به ایتالیا رسیده باشد، در آنجا رشد و تکامل پیدا کرده، خورش‌های مختلف برایش ساخته شده و بعد از آن به دیگر نقاط دنیا صادر شده است. حالا پاستا یکی از راحت‌ترین و خوش‌مزه‌ترین غذا‌های دنیاست که سر میز فقیر و غنی دیده می‌شود. این هم یکی دیگر از ویژگی‌های خاص و جالب این غذاست. معلمی را می‌شناختم که در یکی از مدارس حاشیه شهر مشغول به تدریس بود. او برای اینکه از وضعیت مالی دانش‌آموزانش مطلع شود، در اولین هفته مدرسه به بچه‌ها می‌گفت از خانه برای نهار ماکارونی به مدرسه بیاورند. رنگ و مواد داخل ماکارونی از وضعیت مالی بچه‌ها خبر می‌داد.

پاستا از اساس غذایی ارزان است. مواد اولیه خمیر آن قیمتی ندارد، ارزانی یا گرانی‌اش به خورشی بستگی دارد که رویش ریخته می‌شود. در هر کشوری برای پاستا هم خورش ارزان وجود دارد، هم گران. در ایتالیا با کمی گوجه پخته‌شده، سیر، پیاز، ریحان و خامه، خورش پاستایی خوش‌مزه و ارزان درست می‌کنند. اگر بخواهند این غذا را سر میز اعیان و اشراف بگذارند در خورش از میگو، پنیر، گوشت گوساله و ... استفاده می‌کنند. در ایران خورش متداول پاستا (که بیشتر از نوع ماکارونی یا اسپاگتی انتخاب می‌شود و بعد از یک‌بار پخت، آن را دم هم می‌کنند) شامل سویا، پیازداغ، رب و ادویه است.
 
اگر آشپز بخواهد خودش یا مهمانانش را تحویل بگیرد، به جای سویا از گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌کند و ته‌دیگ را هم سیب‌زمینی می‌گذارد (که از ابتکارات بی‌نظیر ایرانی‌ها در پخت ماکارونی است). شاید کمی قارچ یا سیب‌زمینی هم در خورش ماکارونی بریزد. در رستوران‌های فرنگی هم از خورش‌هایی با شیر و خامه استفاده می‌شود که به‌واسطه گوشت و پنیر پارمسان گران‌تر از خورش‌های معمول پاستا درمی‌آیند و طعمشان در کلاسی دیگر طبقه‌بندی می‌شود و گاهی به مذاق ایرانی‌ها خوش نمی‌آید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->