به گزارش شهرآرانیوز، پرویز نوری، منتقد پیشکسوت سینمای ایران، امروز (۷ بهمن ۱۴۰۴) در ۸۷ سالگی بر اثر عوارض سرطان حنجره در سانفرانسیسکو درگذشت.
پرویز نوری (متولد ۱۱ اردیبهشت ۱۳۱۷) فعالیت هنریاش را از مطبوعات سینمایی با عنوان نویسنده و منتقد و مترجم از سال ۱۳۳۲ آغاز کرد. او کارگران فیلمهایی نظیر طلوع و انفجار در سال ۱۳۵۹، عیالور در سال ۱۳۵۲ و رشید در سال ۱۳۵۰ بود. نوری معمولاً دربارهٔ نقد فیلمها بسیار سخت گیر بود. مثلاً فیلمهایی نظیر ایندنیا جونز، سوئینی تاد، جایی برای پیرمردها نیست و وعدههای شرقی را در هفته نامه شهروند امروز اهانت به چشم و گوش خوانده و معتقد بود فیلمهای امروزی بازی ویدئویی خشن هستند.
پیش از آن، او فیلمنامه چند فیلم فارسی را هم نوشته بود. دومین فیلم او حکیم باشی (۱۳۵۱) در پی موفقیت سوژههایی که نصرت کریمی و تیپ خاص او باب کرده بود، ساخته شد. فیلم سوم او عیالوار (۱۳۵۲) باز هم دارای چنین سوژهای بود. در سال ۱۳۵۴ و ۵۵، نوری دو سریال برای تلویزیون به نامهای «خانواده حاج لطف الله» و «علاء الدین و چراغ جادو» ساخت که درحین ساختن آخری، براساس سناریویی دیگر، اما با همین کادر و امکانات، فیلم دیگری هم با نامی دیگر ساخت، اما به عنوان کارگردان، آن را امضاء نکرد.