هشدار احتمال زلزله بزرگتر در غرب استان سمنان (۱۳ مهر ۱۴۰۳) دستگیری قاتل مراغه‌ای در کمتر از ۱۲ ساعت پاسخ سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ۱۰۶ اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته دستگیری متهمان به کلاهبرداری ۴۰۰ میلیارد ریالی در مشهد (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان شهر ری و توضیح آموزش و پرورش (۱۳ آبان ۱۴۰۳) اگزمای پاییزی و راههای پیشگیری یک متکدی با ۹ میلیون تومان پول در مشهد شناسایی شد یک بام و دو هوای پروژه ۵۲۰ واحدی مسکن محرومان در مشهد | محرومیت محرومان از مسکن ارسال بیش از ۱۵ هزار تُن کمک‌های مردمی به لبنان و غزه بهترین زمان برای مداخله در درمان اوتیسم چندسالگی است؟ انسداد بیش از ۵۹۰ حلقه چاه غیرمجاز در مشهد و شهرستان‌های اطراف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۳) | ورود سامانه ناپایدار جوی به استان از فردا اعترافات ۲ برادر که پدرشان را قبل از ازدواج مجدد به قتل رساندند + عکس قطارهای مسافربری در مسیر‌های منتهی به مشهد ضریب ۹۷ درصد مسافر را دارند مسدودشدن یک سایت عرضه‌کننده دارو‌های سرطانی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) زنگ استکبارستیزی در مدارس خراسان رضوی نواخته شد (۱۳ آبان ۱۴۰۳) تصویب طرح جایگزینی و انتقال زندان مرکزی مشهد به خارج شهر (۱۳ آبان ۱۴۰۳) بهای خدمات سرویس مدارس مشهد در سال ۱۴۰۳ اعلام شد رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری: سایر کشورها به پرستاران ایرانی اقبال دارند کشف و ضبط ۳ قبضه سلاح و ۱۱ تاکسیدرمی غیر مجاز در استان خراسان رضوی عوارض بیماری کرونا در برخی افراد همچنان باقی است | هم‌زیستی با  کووید بیش از ۲۰ هزار ایرانی در تصادفات جاده‌ای سال گذشته فوت کردند بررسی مهم‌ترین شگرد‌های کلاهبرداران حوزه رمز ارز در گفتگو با رئیس پلیس فتای مشهد خراسان رضوی در بین ۴ استان دارای بیشترین آمار کلاس‌های چندپایه آغاز ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۲۰ آبان زنگ استکبارستیزی توسط وزیر آموزش و پرورش نواخته شد + فیلم «مرگ بر آمریکا» صدای واحد دانش‌آموزان مشهدی | روایت شهرآرانیوز از راهپیمایی ۱۳ آبان+ فیلم زلزله در گرمسار، تاکنون ۲۴ مصدوم و خسارت‌های جانبی در پی داشته است + فیلم لحظه زلزله سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب
سرخط خبرها

درباره بادمجان، این عزیز جان

  • کد خبر: ۳۹۷۷۹
  • ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۶
درباره بادمجان، این عزیز جان
فرقی نمی‌کند کنار قیمه باشد یا زیر ته‌چین. فرقی نمی‌کند کباب شود و برود در دل میرزاقاسمی یا سرخ شود و حلیم‌بادمجانش کنی. اصلا بگو ترشی‌بادمجان، بگو ته‌دیگ بادمجان. این بادمجان عزیز دل پایش به هر طعامی که باز شود، طعمی خوش و لذیذ پدید می‌آورد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ فرقی نمی‌کند کنار قیمه باشد یا زیر ته‌چین. فرقی نمی‌کند کباب شود و برود در دل میرزاقاسمی یا سرخ شود و حلیم‌بادمجانش کنی. اصلا بگو ترشی‌بادمجان، بگو ته‌دیگ بادمجان. این بادمجان عزیز دل پایش به هر طعامی که باز شود، طعمی خوش و لذیذ پدید می‌آورد.

داستان بادمجان داستان کهنی است که از قدیم طرف‌دار داشته. در گذشته بادنگان، بادنجان، کهکب، انب، پاتشگا، پاتنگا و کهپرک هم نامیده می‌شده است. اصالت چینی دارد یا زاده مصر است، ولی معلوم است که از قدیم در آسیا وجود داشته است. اسمش در رساله‌های چینی ۱۵۰۰ سال قبل آمده است. در شمال آفریقا به اسم‌های متعدد عربی می‌شناسندش، ولی اسمی رومی یا یونانی ندارد و مشخص است اعراب در قرون وسطی آن را به مدیترانه برده‌اند و از آنجا در کل اروپا پخش شده است.

در ایران این گیاه را به ۲ نوع قلمی و دلمه‌ای می‌شناسیم. قلمی‌اش برای سرخ‌کردن عالی است و دلمه‌ای هم که از اسمش مشخص است چه کاربردی دارد. ولی بادمجان انواع متنوع‌تری دارد. هم در شکل، هم در رنگ. در دنیا بادمجان سفید، زرد و سبز کشت و خورده می‌شود. چین، هند، مصر، ترکیه و ایران به‌ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان بادمجان هستند و این گیاه در فرهنگ غذایی‌شان هم جایگاه ویژه‌ای دارد. مثلا در ایران بادمجان غذای محبوب شاهان بوده است و این ضرب‌المثل‌ها که درباره‌اش می‌شنویم مثل «بادمجان دور قاب چین» یا «من نوکر شاهم، نه نوکر بادمجان» شاهد مثال همین موضوع است که بادمجان غذای محبوب اغنیا و فقرا بوده است.

خرید بادمجان فوت و فن خاصی دارد و در کتاب‌های آشپزی بخش خاصی را به خود اختصاص داده است. نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی نوشته است: «میوه گیاه چندساله‌ای است که فقط میوه سال اول آن مرغوب است. میوه سال‌های بعد را بادمجان دارکهنه می‌نامند و مزه آن تلخ و تند است. بادمجان خوب پوست تیره‌رنگ و براق و مغز سفید و کم‌تخم دارد. هنگام خرید از بادمجان دارکهنه و نامرغوب باید پرهیز کرد.» تازه بودن بادمجان علاوه بر اینکه طعم غذا را تغییر می‌دهد، سلامت خورنده را هم تضمین می‌کند. در طب ابوعلی‌سینایی بادمجان کهنه مضر و آفت جان معرفی شده است: «کهن وی بد بود و تازه سالم‌تر بود.»

عجیب است که در ایام قدیم نگاه برخی از مردم درباره بادمجان بد بوده است. مثلا برخی قدیمی‌ها می‌گفتند بادمجان فقط شکم‌سیرکن است و خواصی ندارد. شاید این حرف را از زبان مادر بزرگ‌هایتان شنیده باشید. موضوعی که می‌دانیم درست نیست. بادمجان منبع ارزان و خوش‌مزه‌ای برای دستیابی به ویتامین‌های مختلف و دیگر ریزمغذی‌هاست. در ایتالیا عده‌ای گمان می‌کردند خوردن بادمجان باعث جنون و دیوانگی می‌شود! اما حالا می‌دانیم بادمجان کسی را دیوانه نمی‌کند، مگر آن‌ها که عاشق طعمش هستند و وقتی یک ظرف بادمجان سرخ‌شده و به روغن‌آمده می‌بینند، عنان از کف می‌دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->