حمله ارتش رژیم اسرائیل به کشتی «حنظله» هلاکت یک نظامی اسرائیلی در غزه بر اثر شدت جراحات جلیلی: رسالت دیپلمات‌های ما کاهش سرمایه‌های کشور نیست پزشکیان: حضور زنان، فرصت نو برای ایران است راه حل منازعه دیرینه پاکستان و افغانستان از نظر سیاستمدار آمریکایی هشدار مشاور رهبر انقلاب درباره نقشه‌های تجزیه‌طلبانه دشمنان با پوشش اقتصادی سردار ابن الرضا، جانشین وزیر دفاع شد یک اسرائیلی در انفجار اتوبوس در تل‌آویو به هلاکت رسید (۴ مرداد ۱۴۰۴) ترامپ مدعی آتش‌بس فوری بین تایلند و کامبوج شد تهدید دوباره ایران از سوی تروئیکای اروپایی قبایل متحد جولانی به جنوب غرب سویدا حمله کردند سردار رادان با خانواده شهید شادمانی دیدار کرد فیدان خطاب به عراقچی: ترکیه خانه شماست برگزاری جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان (۴ مرداد ۱۴۰۴) مرصادی دیگر علیه نفوذ و نفاق! واکنش مولوی عبدالحمید به حمله تروریستی به اداره کل دادگستری زاهدان جزئیاتی تازه از دیدار مقامات سوریه با رژیم صهیونیستی در فرانسه پزشکیان: آماده سفر به افغانستان هستم سومین نوزاد گرسنهٔ غزه در ۲۴ ساعت گذشته به شهادت رسید (۴ مردادماه ۱۴۰۴) همه چیز درباره درگیری‌های مرزی کامبوج و تایلند | زخمی کهنه دوباره سر باز کرد اعتراف رسانه آمریکایی: برای رهگیری ۱۴ موشک ایرانی به العدید، ۳۰ موشک پدافندی شلیک شد شمار شهدای غزه به ۵۹ هزار و ۷۳۳ نفر رسید (۴ مرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: محرومیت تاریخی زنان از حضور تبلیغی یک پروژه سیاسی سرکوب‌گرانه بود | تبلیغ؛ مهمترین محور خدمت به امام زمان (عج) دست‌مریزاد آقای رئیس‌جمهور وزیر کشور دستور ویژه برای پیگیری ابعاد حمله تروریستی به دادگستری زاهدان صادر کرد وزیر کشور عراق: آماده استقبال از میلیون‌ها زائر اربعین هستیم جواب صریح دبیر مطبوعاتی سفارت ایران در باکو به اظهارات سخیف سفیر رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

در ماجرای برکناری وزیر باسابقه عمان پای رژیم صهیونیستی در میان است؟

  • کد خبر: ۳۹۹۵۱
  • ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳
در ماجرای برکناری وزیر باسابقه عمان پای رژیم صهیونیستی در میان است؟
هیثم بن طارق السعید، سلطان جدید عمان، در راستای ترمیم کابینه، یوسف بن علوی، وزیرخارجه کهنه‌کار این کشور را که حدود ۲۳ سال سکان‌دار سیاست خارجی این شیخ‌نشین کوچک بود، برکنار کرد و سعید بدر بن حمد البوسعیدی را به سمت وزیرخارجه جدید منصوب کرد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ هیثم بن طارق السعید، سلطان جدید عمان، در راستای ترمیم کابینه، یوسف بن علوی، وزیرخارجه کهنه‌کار این کشور را که حدود ۲۳ سال سکان‌دار سیاست خارجی این شیخ‌نشین کوچک بود، برکنار کرد و سعید بدر بن حمد البوسعیدی را به سمت وزیرخارجه جدید منصوب کرد.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس و تایمزآواسرائیل در گزارش ۱۸ آگوست در این‌باره نوشتند: سلطان جدید که در ماه ژانویه و پس از درگذشت سلطان قابوس (که ۵۰سال حکمرانی کرد) قدرت را در عمان به دست گرفته است، در تازه‌ترین تصمیم خود یک فرمان ۲۸ماده‌ای صادر کرد که بر اساس آن نام وزیران اعلام شد و وزارتخانه‌ها از نو سازمان‌دهی خواهند شد. پیش از این، قابوس پست وزارت خارجه را هم در دست داشت و بن‌علوی به‌عنوان وزیر مسئول در امور خارجی خدمت می‌کرد.

سلطان فقید همچنین کنترل وزارت دارایی را هم در دست داشت و این‌ها احتمالا نشانی بود از اینکه پس از خلع پدرش از قدرت در یک کودتا، خود می‌خواست تمام قدرت را در دست داشته باشد. هنوز دقیقا روشن نیست که پیامد‌های این انتصابات چیست، اما یک موضوع روشن است: سلطان جدید عمان در نظر دارد دولت را از نو بچیند و مهره‌های خود را در پست‌های مهم بگمارد. این در حالی است که برخی تنش‌های منطقه‌ای میان بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای می‌تواند بر مرز‌های عمان تأثیرگذار باشد. افزون بر این، آغاز روابط امارات با رژیم صهیونیستی می‌تواند تأثیراتی فوری بر عمان به‌جا بگذارد.
 
عمان اکنون از بحران جانشینی رسته است، اما جانشین جدید شاید تغییراتی در سیاست خارجی عمان در برخی حوزه‌های خاص به وجود آورد. جیمز وُرال، مدرس روابط بین‌الملل در دانشگاه مطالعات خاورمیانه لیدز، می‌گفت: «بعید است که پادشاه جدید سیاست خارجی عمان را تغییر دهد.»
 
او معتقد بود: «عمان با همه دوست است و در عین حال به هیچ کشوری نزدیک نیست.» با این حال، احتمال برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی می‌تواند یکی از نشانه‌های تغییر در رفتار خارجی عمان و دولت جدید در این کشور باشد. در همین چهارچوب روز سه‌شنبه، ۲۸مردادماه، بن علوی با همتای اسرائیلی خود، گابی اشکنازی، تلفنی صحبت کرده بود. برای خواندن ادامه این گزارش از روزنامه دنیای اقتصاد، کد را اسکن کنید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->