حفاظت اضطراری از تخت مرمرِ کاخ گلستان

  • کد خبر: ۴۰۵۱۱۵
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۲
حفاظت اضطراری از تخت مرمرِ کاخ گلستان
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از «حفاظت اضطراری و مستندنگاری» از تخت مرمر در کاخ گلستان خبرداد و گفت: پس از بروز آسیب‌هایی که به این مجموعه وارد شده بود، اقدامات اجرایی «نجات بخشی و مستندنگاری» قطعات و اجزای پراکنده تزئینات این بنای تاریخی به روش تخصصی انجام و به پایان رسید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آفرین امامی، از پایان اقدامات اجرایی «حفاظت اضطراری و مستندنگاری» قطعات و اجزای پراکنده تزئینات بنای تاریخی ایوان تخت مرمر کاخ گلستان خبر داد و اظهار کرد: پس از بروز آسیب‌هایی که بر اثر موج انفجار ناشی از پرتابه‌های دشمن به ساختمان‌های واقع در میدان ارگ و تکانه‌های ناشی از آن به این مجموعه وارد شده بود، اقدامات اجرایی «نجات بخشی و مستندنگاری» قطعات و اجزای پراکنده تزئینات بنای تاریخی ایوان تخت مرمر کاخ گلستان به روش تخصصی انجام و به پایان رسید. از جمله آسیب‌ها می‌توان آسیب به آینه‌کاری‌ها، قاب‌بند‌های چوبی، گره‌کاری‌ها، خاتم‌کاری‌ها و ارسی‌ها اشاره کرد.

او با اشاره به حضور مستمر کارشناسان مرمت در این مجموعه، گفت: در شرایطی که کماکان حمله نظامی دشمن همچنان ادامه داشت، مرمتگران و کارشناسان موزه‌های این مجموعه، پای کار آمدند و اقدامات اجرایی «حفاظت اضطراری و مستندنگاری» قطعات و اجزای پراکنده تزیینات بنای تاریخی ایوان تخت مرمر کاخ گلستان با موفقیت به پایان رساندند.

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان اظهار کرد: ایوان تخت مرمر یکی از شاخص‌ترین آثار کاخ است و کوچک‌ترین آسیب به آن باید با حساسیت و دقت بالا انجام شود. از این جهت در گام نخست مستندنگاری آسیب‌ها انجام شد و سپس نسبت به جمع‌آوری و تفکیک قطعات اقدام شد. همچنین به منظور تدقیق در مستندنگاری آسیب‌ها قبل و حین اقدامات اجرایی، مستندسازی لازم انجام شد که ان‌شاءالله با فراهم شدن شرایط مرمت جامع و تکمیلی تزیینات، عملیات مستندنگاری در سه مرحله قبل، حین و بعد از مرمت کامل خواهد شد.

امامی ادامه داد: از آنجایی که بخش وسیعی از اجزا و عناصر معماری و تزئینات از اصالت و قدمت تاریخی برخوردار هستند، به هنگام مرمت قطعات جمع‌آوری‌شده در محل اصلی خود نصب و به کار گرفته خواهند شد؛ بنابراین تلاش خواهد شد تا در مرمت تزیینات از قطعات موجود استفاده شود و از به کار گرفتن مصالح جدید خودداری شود. این موضوع در راستای حفظ اصالت اثر از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین به منظور نمایش بخشی از تاریخ کشور و نمایش قصاوت دشمن، نمایشگاهی دائمی از قطعاتی که به کار گرفته نشوند برگزار خواهد شد.

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان همچنین تاکید کرد: با توجه به ارزش استثنایی این اثر، روند مرمت مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی و زیر نظر متخصصین انجام خواهد شد و پس از تکمیل ارزیابی‌ها، اطلاع‌رسانی دقیق‌تری درباره اقدامات بعدی ارائه خواهیم داد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.