جزئیات تازه از تفویض اختیارات رئیس‌جمهور به استانداران واکنش عارف به فعال‌شدن مکانیسم ماشه: غربی‌ها آخرین برگشان را هم رو کنند؛ ما هنوز برگ اولمان را هم رو نکرده‌ایم + فیلم سرلشکر موسوی: ترور دولتمردان یمن نشانه هراس عمیق از انسجام ملت‌ها در دفاع از فلسطین است تسلیت پزشکیان در پی وقوع زلزله افغانستان وزیر دفاع: سازمان‌های شانگهای و بریکس جایگزین مناسبی برای یکجانبه‌گرایی غرب هستند + فیلم پیام تسلیت عراقچی در پی وقوع زمین‌لرزه در افغانستان | اعلام آمادگی ایران برای کمک‌رسانی سران شانگهای حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را محکوم کردند پزشکیان: هیچ فاصله‌ای بین مردم ایران و پاکستان نیست ترامپ: هیچگاه اینقدر حالم خوب نبوده است پزشکیان: سازمان شانگهای در راستای ایجاد جهانی صلح‌آمیزتر و همکاری‌های اقتصادی گام بردارد دستور پزشکیان برای واریز مرحله چهارم کالابرگ + جزئیات زمان واریز و مبلغ رسوایی اخلاقی جدید برای رژیم صهیونیستی؛ خاخام عالی‌رتبه اسرائیلی به اتهام تجاوز جنسی دستگیر شد خودزنی مجدد ارتش اسرائیل | جنگنده‌های اسرائیلی مواضع نیروهای خود را بمباران کردند(۹ شهریور ۱۴۰۴) انفجار یک کشتی در دریای سرخ در حوالی بندر عربستانی (۹ شهریور ۱۴۰۴) ارتش اسرائیل: یک ساختمان متعلق به حزب‌الله را منهدم کردیم (۹ شهریور ۱۴۰۴) شتاب بخشیدن به پروژه‌های مسکن ملی| پیگیری انعقاد قراردادهای جدید تا سقف ۶۵۰ میلیون تومان رئیس ستاد مشترک ارتش یمن: اسرائیل درهای جهنم را به روی خود گشود | پاسخ ما دردناک خواهد بود عراقچی: درباره اسنپ‌بک در اجلاس شانگهای صحبت خواهد شد رئیس قوه قضاییه قهرمانی تیم ملی والیبال جوانان را تبریک گفت شکست ارتش اسرائیل در عملیات «ارابه‌های گدئون» در غزه فرمانده ارتش اسرائیل به ترور رهبران حماس در خارج از فلسطین تهدید کرد سازمان ملل از حملات اسرائیل به یمن ابراز نگرانی کرد انگلیس، فلسطین را به رسمیت می‌شناسد خسارات بزرگ یمن به کشتی‌های صهیونیستی در کانال سوئز قالیباف: جوانان کشور در اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی، باانگیزه و پرتلاش هستند تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست در مقابل وزارت جنگ اسرائیل
سرخط خبرها

واعظی: اقدامات آمریکا از نظر رئیس شورای امنیت هم مبنای حقوقی ندارد

  • کد خبر: ۴۱۳۵۸
  • ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹
واعظی: اقدامات آمریکا از نظر رئیس شورای امنیت هم مبنای حقوقی ندارد
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: نیجر رئیس جدید شورای امنیت اعلام کرده است که اقدامات آمریکا مبنای حقوقی ندارد.
به گزارش شهرآرانیوز، محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره تحرکات اخیر آمریکا علیه کشورمان در شورای امنیت اظهار کرد: هر اقدام در شورای امنیت یا نهاد‌های بین المللی باید مبنای حقوقی داشته باشد، اکنون همه حقوقدانان حتی در داخل آمریکا اعلام کردند که آن چه دولت آمریکا برای رجوع به شورای امنیت استناد می‌کند مبنای حقوقی ندارد. آمریکا به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ استناد می‌کند در حالی که از برجام خارج شده است.

وی ادامه داد: به لحاظ سیاسی وقتی دولتی برجام را قبول ندارد و می‌گوید سرش کلاه رفته است نمی‌تواند به آن استناد کند، بنابراین اقدامات آمریکا مبنای سیاسی و حقوقی ندارد. شاهد بودیم که سه هفته قبل هم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را به شورای امنیت بردند، اما با برخورد محکم اعضای شورای امنیت مواجه شد. در تاریخ آمریکا کمتر می‌بنیم که جامعه جهانی این گونه با آمریکا برخورد کند در مورد مکانیزم ماشه هم همین گونه است.

واعظی همچنین افزود: اندونزی رئیس قبلی شورای امنیت به صراحت اعلام کرد که اقدامات آمریکا مبنای حقوقی ندارد، بنابراین نمی‌تواند جلسه تشکیل دهد. نیجر رئیس جدید شورای امنیت هم همین موضع را دارد. ۱۳ عضو شورای امنیت هم اعلام کرده‌اند که اقدامات آمریکا مورد قبول آن‌ها نیست. در کمیسیون برجام هم اتفاق نظر وجود دارد و آن‌ها هم اعلام کرده‌اند که اقدام آمریکا قابل قبول نیست. من معتقدم تلاش آمریکا یک کار تبلیغاتی است که هدف آن انتخابات این کشور است، زیرا وضعیت ترامپ به دلیل اشتباهات در کرونا و برخورد بد با معترضان خوب نیست؛ و آن‌ها به دنبال فرافکنی هستند تا فضای جامعه خود را تغییر دهند.

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به توافق بسیار خوب ایران با آژانس و استقبال سایر کشور‌ها از همکاری ایران و آژانس گفت: هیچ فضایی برای آمریکا وجود ندارد که روی این موضوع مانور دهد البته نگاه ترامپ بیزنسی است و فکر می‌کند در مسائل سیاسی و حقوقی با زور و فشار می‌تواند عمل کند. در حالی که به جای نمی‌رسد. آمریکا همچنین اعضای شورای امنیت را به تحریم تهدید کرده است که این هم بدعت جدید است.

واعظی درباره اعلام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها تا یک ماه آینده خاطر نشان کرد: برای کشور‌های عضو برجام در قعطنامه ۲۲۳۱ پیش بینی شده است که اگر هر کدام از اعضا به اختلاف خوردند باید مراحلی طی شود و سپس نتیجه به شورای امنیت برود؛ و شورای امنیت یک ماه فرصت رسیدگی دارد. ترامپ در واقع به این بند برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ استناد می‌کند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد برقراری ارتباط اسرائیل و امارات و تهدید خواندن ایران در منطقه گفت: ما متعلق به این منطقه هستیم و امنیت منطقه امنیت ایران است. همکاری ما با همسایگان به نفع ما است سوال این است که آمریکا از هزاران کیلومتر دورتر در این منطقه چه می‌کند. منطقه به بلوغ رسیده و به قیم نیاز ندارد. اما وضعیت دولت آمریکا اینقدر بد است که برای علنی شدن مذاکرات پشت پرده امارات و اسرائیل چه جنجالی تبلیغاتی به راه انداخته است آن‌ها با مطرح کردن این که ایران تهدیدی برای منطقه است می‌خواهد از تهدید اسرائیل بکاهند.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->