انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

توزیع چراغ خاموش یک داروی سرطان زا | مسئولان: تجویز و توزیع رانیتیدین ممنوع است

  • کد خبر: ۴۱۷۵۲
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹
توزیع چراغ خاموش یک داروی سرطان زا | مسئولان: تجویز و توزیع رانیتیدین ممنوع است
پس از گذشت چندماه از ابلاغیه قانونی ممنوعیت توزیع رانیتدین گزارش‌ها و تماس‌های متعددی در این زمینه به دستمان رسیده است که نشان می‌دهد برخی از داروخانه‌ها هنوز دست از توزیع چراغ خاموش این دارو برنداشته اند.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ ابتدای امسال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که داروی رانیتیدین به دلیل وجود مقادیر بالای ترکیبی به نام (ndma) سرطان زاست و می‌تواند با بروز مشکل برای مصرف کنندگان آن همراه باشد. پس از این موضع گیری، تجویز و توزیع داروی رانتیدین از ۲۵ فروردین ماه در همه داروخانه‌های کشور ممنوع اعلام شد و به موجب آن دستور جمع آوری آن به همه شرکت‌های توزیع کننده دارو و داروخانه‌ها ابلاغ شد.
 
پس از گذشت یک ماه از ابلاغ این دستورالعمل در گزارشی با عنوان «تیغ رانیتیدین همچنان می‌برد» سری به داروخانه‌های مختلف مشهد زدیم که بازدید‌های ما حکایت از ادامه فروش این دارو در حدود نیمی از داروخانه‌های مطرح شهر داشت و مسئولان وعده پیگیری ‎ها برای قطع توزیع این دارو را دادند. بااین حال پس از گذشت چندماه از ابلاغیه قانونی ممنوعیت توزیع رانیتدین گزارش‌ها و تماس‌های متعددی در این زمینه به دستمان رسیده است که نشان می‌دهد برخی از داروخانه‌ها هنوز دست از توزیع چراغ خاموش این دارو برنداشته اند.
 
یکی از این شهروندان در تماس تلفنی با شهرآرا می‌گوید: متصدی داروخانه در پاسخ به اینکه آیا واقعا این دارو سرطان زاست گفته ما از قدیم برای کنترل اسید معده این دارو را به بیماران می‌دادیم و کسی هم به مشکل نخورده است.
با مشاهده اهتمام برخی نسخه پیچان داروخانه به فروش داروی رانیتیدین این موضوع را با مسئولان مختلف در این حوزه در میان می‌گذاریم تا جدیت متولیان سلامت در بخورد با این مسئله را جویا شویم.

گزارشی از فروش این دارو وجود ندارد!

مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تشریح بازرسی‌های این سازمان با بیان اینکه دستورالعمل جمع آوری و جلوگیری از توزیع رانیتیدین به داروخانه‌ها ابلاغ شده است به شهرآرا می‌گوید: در داروخانه‌هایی که تابه حال بازرسی شده موردی از فروش داروی رانیتیدین گزارش نشده است. علی روحبخش ادامه می‌دهد: همچنین تاکنون گزارش یا شکایتی در این زمینه به سازمان غذا و دارو نرسیده است.

احتمال بازگشت به چرخه توزیع صفر است

همچنین مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این دغدغه که آیا امکان خودداری از جمع آوری رانیتیدین و بازگشت آن به چرخه توزیع وجود دارد می‌گوید: داروخانه‌ها یا شرکت‌های توزیع کننده این دارو را به انبار مرجوعی سازمان غذا و دارو ارسال می‌کنند و این دارو دیگر در چرخه توزیع قرار نخواهد گرفت تا دست برخی افراد سودجو از توزیع رانیتیدین کوتاه شود. حمیدرضا رحیمی می‌افزاید: داروی رانیتدین به خودی خود سرطان زا نیست، اما یک آلودگی در ماده اولیه آن وجود داشته است و اگر آن ماده آلوده کننده در آن نباشد توزیع این دارو منعی ندارد. بااین حال اگر موردی از فروش این دارو در داورخانه‌ها وجود داشته باشد، بازرسان در کوتاه‌ترین زمان با متخلفان برخورد خواهند کرد.

دارو‌های جایگزین برای قطع چرخه توزیع

در ادامه به سراغ رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی می‌رویم تا از اهتمام متولیان این حوزه در برخورد با خاطیان و نیز شیوه رفع نیاز درخواست کنندگان این دارو مطلع شویم. علیرضا شهریاری با بیان اینکه داروخانه دار نمی‌تواند بگوید که پزشک رانیتیدین تجویز نکند یا بیمار دنبال این داور نیاید می‌افزاید: هر بیماری که به ما مراجعه کند و درخواست این دارو را داشته باشد، جایگزین آن را که شامل پامیتیدین، اورپرازول و پنتوپرازول است به او معرفی می‌کنیم. وی ادامه می‌دهد: شرکت‌ها اعلام کرده اند و همه داروخانه‌ها مکلف شده اند این دارو را به شرکت مربوط برگشت بدهند و هزینه آن را دریافت کنند و هیچ داروخانه‌ای حق فروش این دارو را ندارد. وی تأکید می‌کند: نظارت بر این مسئله با معاونت غذا و دارو است.

تجویز رانیتیدین ممنوع است و پیگیری می‌شود

تجویز این دارو توسط برخی پزشکان بی شک نقش تأثیرگذاری در ادامه چرخه توزیع رانیتیدین دارد. به همین دلیل از رئیس نظام پزشکی مشهد نیز درباره ادامه تجویز این دارو پرس و جو می‌کنیم که او در پاسخ می‌گوید: به طور کلی از طرف وزارت بهداشت این مسئله اطلاع رسانی شده است و سازمان نظام پزشکی این موضوع را در کانال‌ها و سایت‌ها به پزشکان منتقل کرده است.
 
علی بیرجندی نژاد می‌افزاید: داروی رانیتیدین از همه داروخانه‌ها جمع آوری شده است و هیچ داروخانه‌ای حق ارائه این دارو را ندارد؛ بنابراین پزشکان نباید این دارو را تجویز کنند و اطلاع رسانی‌هایی در این زمینه انجام شده و اگر موردی را مشاهده کردید که این دارو تجویز شد یا داروخانه‌ای آن را توزیع کرد، با سازمان نظام پزشکی در میان بگذارید تا پیگیری‌های لازم صورت پذیرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->