بسته شدن کامل تنگه هرمز قیمت نفت را جهش داد (۲۱ خرداد ۱۴۰۵)

  • کد خبر: ۴۲۱۳۷۶
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۲۹
بسته شدن کامل تنگه هرمز قیمت نفت را جهش داد (۲۱ خرداد ۱۴۰۵)
رویترز اعلام کرد: قیمت نفت روز پنجشنبه افزایش یافت، زیرا تهران اعلام کرد که تنگه هرمز، گلوگاه حیاتی انرژی، پس از حملات بیشتر آمریکا علیه ایران، بسته شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت آتی نفت برنت با ۱.۴۸ دلار یا ۱.۵۹ درصد افزایش به ۹۴.۵۸ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) ایالات متحده با ۱.۷۱ دلار یا ۱.۹۰ درصد افزایش به ۹۱.۷۴ دلار رسید. قیمت آتی نفت خام ایالات متحده در اوایل جلسه بیش از ۳ دلار افزایش یافت.

فرماندهی مشترک عالی‌ترین نهاد نظامی ایران روز پنجشنبه از بسته شدن تنگه هرمز، شامل نفتکش‌ها و کشتی‌های تجاری، خبر داد و گفت که به هر کشتی که سعی در عبور از آن داشته باشد، شلیک خواهد شد.

تحلیلگران ING در یادداشتی به مشتریان خود گفتند: این بار دیگر نشان می‌دهد که دستیابی به توافق هنوز دور از دسترس است و جریان انرژی از خلیج فارس همچنان به شدت محدود خواهد ماند. آن‌ها گفتند که تشدید مجدد درگیری‌ها باعث افزایش قیمت نفت در معاملات اولیه صبح شد.

روز چهارشنبه، سنتکام در ایکس اعلام کرد که کشتی‌های تجاری همچنان به تنگه رفت و آمد می‌کنند.

نیرو‌های آمریکایی شب گذشته حملات بیشتری را علیه چندین هدف در ایران آغاز کردند که جدیدترین مورد از تبادل حملات فزاینده‌ای است که تهدید به شعله‌ور شدن مجدد یک جنگ تمام عیار می‌کند، جنگی که در اوایل آوریل با توافق دو طرف بر سر آتش‌بس شکننده متوقف شد.

ترامپ عصر چهارشنبه به فاکس نیوز، گفت که این حملات به زودی متوقف می‌شوند، اما اگر رهبران ایران فورا توافقی با ایالات متحده امضا نکنند، او آنها را بمباران خواهد کرد.

محاصره چند ماهه تنگه هرمز توسط ایران، که معمولا یک پنجم محموله‌های نفت و گاز جهانی را حمل می‌کند، قیمت نفت را بالا نگه داشته است.

در همین حال، اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته منتهی به ۵ ژوئن ۷.۲ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۴۲۶.۵ میلیون بشکه رسیده است، در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز انتظار کاهش ۴ میلیون بشکه‌ای را داشتند.

ذخایر نفت خام ایالات متحده، از جمله ذخایر استراتژیک، از زمان آغاز جنگ ایران در ۲۸ فوریه، ۷۹ میلیون بشکه کاهش یافته است، زیرا آمریکا پس از بسته شدن تنگه، برای پر کردن شکاف‌های عرضه اقدام کرده است.

یک نظرسنجی رویترز با تاکید بر این فشار، نشان داد که تولید اوپک در ماه مه به پایین‌ترین سطح خود در بیش از دو دهه گذشته رسیده است، زیرا محاصره دریایی آمریکا صادرات ایران را محدود کرد و بسته شدن موثر این آبراه استراتژیک توسط ایران، محموله‌های سایر تولیدکنندگان خلیج فارس را کاهش داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.