کشف بیش از ۲۵ هزار قلم داروی حیاتی قاچاق در مشهد (۲۳ خرداد ۱۴۰۵)

  • کد خبر: ۴۲۱۸۵۶
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۱۹
کشف بیش از ۲۵ هزار قلم داروی حیاتی قاچاق در مشهد (۲۳ خرداد ۱۴۰۵)
با همکاری شهروندان و اقدام به‌موقع مأموران کلانتری ۳۰ سپاد مشهد، بیش از ۲۵ هزار قلم از دارو‌های حیاتی وارداتی و کمیاب کشف و ضبط و یک متهم سابقه‌دار در حوزه قاچاق دارو دستگیر شد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی‌اصغر اسماعیل‌زاده، مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در این خصوص اظهار کرد: در این پرونده بیش از ۲۵ هزار قلم از دارو‌های حیاتی وارداتی و کمیاب کشف شد که بسیاری از بیماران در مشهد و سایر نقاط کشور به آنها نیاز دارند.

بر اساس برآورد‌های اولیه، ارزش ریالی دارو‌های کشف‌شده بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام شده است که رقم دقیق آن پس از بررسی‌های کارشناسی نهایی مشخص خواهد شد. بخش قابل توجهی از این اقلام دارویی مربوط به بیماران خاص از جمله بیماران دیالیزی، پیوندی، قلبی، مغز و اعصاب، کلیوی، سرطانی، دیابتی و هموفیلی و همچنین دارو‌های مورد نیاز مادران پس از زایمان بوده است.

دکتر اسماعیل زاده افزود: بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد ارزش این دارو‌ها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال است و رقم دقیق پس از تکمیل بررسی‌های کارشناسی اعلام خواهد شد.

مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به سوابق متهم گفت: این فرد که سابقه فعالیت در حوزه قاچاق دارو داشته، اقلام حیاتی و کمیاب را برای ارسال قاچاق به افغانستان انتخاب کرده بود.

دکتر اسماعیل‌زاده ادامه داد: از جمله دارو‌های کشف‌شده می‌توان به داروی «روگام» که برای مادران باردار و پس از زایمان استفاده می‌شود، دارو‌های بیماران دیالیزی، دارو‌های مربوط به پیوند اعضا از جمله کبد، قلب و کلیه، مواد حاجب مورد استفاده در MRI، انسولین بیماران دیابتی و فاکتور‌های انعقادی ۸ و ۱۳ مورد نیاز بیماران هموفیلی اشاره کرد.

وی با بیان اینکه متهم با سوءاستفاده از کد ملی افراد مختلف و نسخه‌سازی اقدام به جمع‌آوری این دارو‌ها می‌کرد، افزود: بسیاری از دارو‌های کشف‌شده نیازمند نگهداری در زنجیره سرد بوده‌اند، در حالی که متهمان آنها را در محیطی گرم و غیربهداشتی نگهداری می‌کردند.

مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: در صورت تأیید سلامت و قابلیت مصرف این داروها، اقلام کشف‌شده به چرخه توزیع دارویی بازگردانده خواهد شد تا نیاز بیماران تأمین شود، در غیر این صورت به سرعت امحا می‌شوند.

دکتر اسماعیل‌زاده همچنین با اشاره به پیگیری‌های قانونی در این حوزه گفت: در صورت اثبات هرگونه تخلف از سوی داروخانه‌ها یا شرکت‌های پخش، موضوع از طریق سازمان غذا و دارو پیگیری و با متخلفان برخورد قاطع خواهد شد، زیرا سلامت مردم خط قرمز دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

جزئیات عملیات پلیس

سرهنگ جعفر خانی، فرمانده کلانتری ۳۰ سپاد مشهد نیز در این باره اظهار کرد: در پی گزارش مردمی درباره توزیع خارج از شبکه دارو‌های خاص بیماران سرطانی، مأموران پلیس موضوع را به سرعت بررسی کردند.

وی افزود: متهمان پس از اطلاع از حضور مأموران متواری شدند، اما با اقدام سریع پلیس، یکی از عوامل اصلی دستگیر و یک دستگاه خودروی پراید حامل ۱۰ هزار قلم دارو توقیف شد.

فرمانده کلانتری ۳۰ سپاد مشهد ادامه داد: در ادامه عملیات، محل اختفای دارو‌ها در منطقه کشف شناسایی شد و حدود ۱۵ هزار قلم دیگر از انواع دارو‌های حیاتی کشف و ضبط شد که مجموع اقلام کشف‌شده را به بیش از ۲۵ هزار قلم رساند.

سرهنگ خانی با اشاره به سوابق متهم گفت: فرد دستگیرشده دارای سابقه قاچاق دارو بوده و حکم جلب نیز برای او صادر شده بود. این فرد در خیابان نیلوفر، در انتهای منطقه کشف، دستگیر شد و پرونده وی برای رسیدگی به ناحیه دوم دادسرای انقلاب ارجاع شده است

وی تصریح کرد: متهم ادعا می‌کرد به عنوان پیک موتوری فعالیت می‌کند، اما بررسی‌ها نشان داد دارو‌ها را بسته‌بندی کرده و به صورت قاچاق به افغانستان ارسال می‌کرده است.

فرمانده کلانتری ۳۰ سپاد مشهد با اشاره به شرایط نگهداری دارو‌ها افزود: بخش قابل توجهی از این دارو‌ها نیازمند نگهداری در یخچال و زنجیره سرد بوده‌اند، اما در محیطی گرم و غیربهداشتی نگهداری می‌شدند که می‌توانست سلامت مصرف‌کنندگان را به خطر بیندازد.

سرهنگ خانی در پایان با قدردانی از همکاری شهروندان گفت: مردم همواره نقش مهمی در حفظ سلامت جامعه و شناسایی متخلفان دارند. در این پرونده نیز با اعلام به‌موقع شهروندان و تلاش پنج ساعته مأموران پلیس، این شبکه قاچاق شناسایی و متهم اصلی دستگیر شد. همچنین از شهروندان درخواست می‌شود دارو‌های مورد نیاز خود را تنها از مسیر‌های قانونی تهیه کرده و در صورت مشاهده موارد مشکوک، موضوع را به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.