کشف ۵۲۹ دستگاه ماینر غیرمجاز در خراسان رضوی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ تا ۹۰ میلیونی قیمت خودرو‌های داخلی افزایش یافت (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) + جدول توزیع ۸۷۶ تن گوشت گوساله و مرغ در مشهد و خراسان رضوی، از ابتدای سال تاکنون (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ظرفیت ۳ هزار مگاواتی برق تجدیدپذیر در خراسان رضوی ایجاد می‌شود اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۴، این هفته برگزار می‌شود + جزئیات جمع‌آوری ۴۲۸ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در حریم راه‌های خراسان رضوی نرخ بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ چه زمانی اعلام می‌شود؟ بررسی قیمت موبایل‌های کمتر از ۱۰ میلیون تومان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) جهش قیمت‌ها، دستمزد کارگران را بی‌اثر کرد ریزش سنگین بورس | خروج شدید پول حقیقی از بازار (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) راه چاره دولت برای کاهش خاموشی‌ها چیست؟ بچه‌پول‌دار‌های جدید در راه هستند! فروش محصول ایران خودرو دیزل از امروز (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول وزیر جهاد کشاورزی: ۹۰ درصد روغن و ۳۰ درصد شکر وارداتی است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۸۳ هزار تومان شیر تو شیر در  بازار لبنیات | افزایش قیمت محصولات لبنی فعلا غیرقانونی است رشد نیم درصدی بازار مسکن در ۱۴۰۳ | فاصله معنادار بخش مسکن با نرخ هدف برنامه هفتم آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | ارزش بیت‌کوین چقدر است؟ قیمت مواد غذایی کاهش یافت قیمت امروز طلا در مشهد اعلام شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) افزایش چراغ‌خاموش اجاره‌بهای مسکن | سقف نرخ اجاره مسکن اعلام نشده است قیمت جهانی طلا امروز (شنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ویدئو | هیچ منع قانونی برای واردات خودرو‌های جانبازان وجود ندارد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) | کاهش قیمت میوه نسبت‌به هفته گذشته شیر در صدر گرانی‌های بهار وعده دولت برای پرداخت کامل مطالبات گندم‌کاران تا ۱۰ روز آینده اوج مصرف برق به ۶۷ هزار مگاوات رسید (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نحوه دریافت خسارات ناشی از قطعی برق + لینک سامانه
سرخط خبرها

دلایل گرانی دلار چیست؟

  • کد خبر: ۴۲۴۲۳
  • ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳
دلایل گرانی دلار چیست؟
سیدسعید ملک‌السادات، استاد اقتصاد دانشگاه فردوسی رفتار‌های هیجانی مردم را از دلایل گرانی بازار ارز می داند
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ تشدید نوسانات بازار ارز در روز‌های اخیر باعث شد قیمت دلار بار دیگر وارد کانال ۲۵ هزار تومان شود و تا لحظه تهیه این مصاحبه، قیمت هر یک دلار در بازار آزاد به ۲۵۴ هزار ریال رسید. برای بررسی این موضوع و چشم‌انداز آینده نرخ ارز به گفتگو با استادیار گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد پرداختیم.
 
دکتر سیدسعید ملک‌السادات با بیان اینکه مجموعه عواملی باعث افزایش نرخ ارز می‌شود که ارتباط علت و معلولی دقیقی با هم دارند، به شهرآرا می‌گوید: چشم‌انداز آینده تا زمانی‌که این عوامل وجود داشته باشد، تغییری نخواهد کرد و ما همچنان شاهد افزایش نرخ ارز خواهیم بود و در این شرایط معجزه‌ای اتفاق نمی‌افتد.

او در ادامه توضیح می‌دهد: ۲ دسته از عوامل بر این موضوع اثرگذار هستند؛ دسته اول به عملکرد اقتصادی کشور بر می‌گردد و دسته دوم مربوط‌به رفتار‌های هیجانی و سوداگرانه مردم است. مهم‌ترین فاکتور در دسته اول مربوط به تحریم‌های اقتصادی است که به‌طور مشخص درآمد‌های نفتی را نشانه گرفته و در انتقال ارز حاصل از اندک فروش آن نیز به‌دلیل تحریم‌های نظام مالی بین‌المللی با مشکل مواجه هستیم.

این استادیار دانشگاه می‌گوید: درنتیجه این موارد ورود ارز به کشور محدود شده و از طرف دیگر ضربه دیگر تحریم‌ها تولید را در ایران تحت تاثیر قرار داده و باعث منفی‌شدن رشد اقتصادی ایران نزدیک به ۲ سال یعنی ۸ فصل شده است. درنتیجه نقدینگی که در اقتصاد به وجود می‌آید، نمی‌تواند جذب تولید شود؛ زیرا با عملکرد منفی مواجه می‌شود. همچنین باتوجه‌به تحریم‌ها و رشد اقتصادی منفی، دولت با کسری بودجه مواجه شده و یکی از مهم‌ترین روش‌هایی که همیشه در شرایط کسری بودجه پیش روی دولت بوده چاپ پول است.

ملک‌السادات با تاکید بر اینکه همه این‌ها باعث افزایش نقدینگی شده است، می‌افزاید: افزایش نقدینگی و تورم ایجادشده باعث می‌شود گروه دوم از عوامل، نقش خود را بازی کنند. وقتی مردم نشانه‌هایی مبنی‌بر بالارفتن قیمت‌ها می‌بینند، برای حفظ ارزش دارایی خود و کسب سود‌های کوتاه‌مدت بین بازار‌های مختلف سرگردان می‌شوند؛ یعنی گاهی به بازار سهام هجوم می‌برند و گاه به ارز و طلا.

به گفته او در چند ماه اخیر به‌دلیل چشم‌انداز خوب در بازار بورس سرمایه‌های مردم به‌سمت این بازار کشیده شد و دولت هم با حمایت‌های تلویحی خود، مردم را تشویق به ورود به این بازار کرد، اما این بازار کشش این حجم از ورود را ندارد، چون هنوز خیلی از شرکت‌ها وارد نشده‌اند و عمق آن کم است.
 
وی می‌افزاید‌: حالا با توجه‌به کاهش‌های قیمتی در بازار بورس شاهد هستیم که افراد پول را خارج می‌کنند، اما به‌دلیل وجود تورم، نگرانی از اینکه این پول را باید به چه نوع دارایی‌ای تبدیل کنند، همچنان با آن‌هاست؛ از این‌رو به بازار ارز هجوم می‌آورند و تقاضا برای ارز افزایش می‌یابد. ازطرفی عرضه ارز به بازار به‌دلیل اینکه دولت منابع کافی ندارد، محدود است و درنهایت این عوامل باعث افزایش قیمت ارز می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->