سردار نقدی در تایباد: ایران و افغانستان یک ملت هستند افشاگری دیلی تلگراف: شبه نظامیان طالبان پناهندگی گرفته و به انگلیس آمده‌اند طالبان از عبور بیش از ۹۶ هزار پرواز بین‌المللی از آسمان افغانستان در سال جاری خبردادند دست یاری مشهد برای تحول در ساختار مدیریت شهری هرات سفیر ایران در کابل درباره اشتغال اتباع ۲ کشور با طالبان رایزنی کرد شگفتی نماینده هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان | کامبک جواب داد پاکستان به رسمیت شناسی طالبان را در حد گمانه‌زنی دانست حامد کرزی: احترام به حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها، راه‌حل بحران خاورمیانه است معاون سخنگوی حکومت طالبان: فرمان عفو عمومی شامل همه مهاجران بازگشتی است احتمال وقوع سیل در ۹ ولایت افغانستان (اول مردادماه ۱۴۰۴) توزیع ۱۰۰ تن کالای اساسی در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی در مرز دوغارون اینفوگرافی| نگاهی به سفر رسمی والی هرات به خراسان رضوی قدردانی سرپرست کنسولگری افغانستان در زاهدان از تسهیل خروج مهاجران افغانستانی تأکید دوباره کرزی بر اهمیت آموزش زنان و دختران | نبودن دختران در کنکور افغانستان مایه تأسف است اولین سفر فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان به کابل مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی: ۴۰ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی استان به کشورشان بازگشته‌اند ششمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات | از امضای تفاهم‌نامه جامع تا توافقات اجرایی در حوزه‌های راهبردی قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴) خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی کاهش صف‌های مرزی و تسهیل خروج مهاجران افغانستانی از طریق دوغارون هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود
سرخط خبرها

رهنورد زریاب: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است

  • کد خبر: ۴۳۱۳۳
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۳
رهنورد زریاب: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است
رهنورد زریاب نویسنده سرشناس افغانستانی در مراسمی که برای پاسداشت از ۵۰ سال فعالیت فرهنگی او در کابل برگزار شد اظهارداشت: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است.
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ روزنامه راه مدنیت با برگزاری مراسمی در شهر کابل پایتخت افغانستان از نیم قرن فعالیت فرهنگی «رهنورد زریاب»، نویسنده شناخته شده‌ی افغانستانی تقدیر شد.
 
استاد رهنورد زریاب از نویسندگان و رمان‌نویسان پرآوازه‌ی زبان پارسی است که در افغانستان، ایران، تاجیکستان، هند و دیگر کشور‌هایی که پارسی‌زبانان در آن زند‌گی می‌کنند، شناخته شده است.
 
زریاب در سخنانی در این مراسم اظهارداشت: ادبیات فضیلت است، هنر‌ها فضیلت هستند. چون فضایل به فراموشی سپرده شده‌اند، هنر‌ها و ادبیات هنر هم در این کشور به فراموشی سپرده شده‌اند.
 
رهنورد زریاب: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است
 
حاضران در این مراسم با تاکید بر اهمیت آثار استاد زریاب تاکید کردند که مسایل فرهنگی در افغانستان به دست فراموشی سپرده شده و کسانی مانند استاد زریاب توانسته‌اند با تلاش و پشتِ کار فراوان، هویت فرهنگی این کشور را زنده نگه دارند.
 
فرشته حسینی، سردبیر روزنامه راه مدنیت در رابطه با اهمیت آثار رهنورد زریاب گفت: زمانی برای ما خوش خواهد بود که بتوانیم آثار، نوشته‌ها و داستان‌های استاد زریاب را خانه به خانه و نسل به نسل بخوانیم، فرابگیریم، با آن‌ها رویا ببینیم، زند‌گی کنیم و پنجره‌های فردا را به روی آیند‎گان باز کنیم.
 
رضا محمدی، شاعر و نویسنده سرشناس افغانستانی هم در این مراسم گفت: نوشته‌های استاد زریاب گنجینۀ بزرگ روزگار ما است که ما با آن‌ها می‌توانیم در کنار هر ملتی دیگری و در برابر هر ملتی دیگر بایستیم و بدرخشیم.
 
 
محمداعظم رهنورد زریاب (۱۳۲۳) را می‌توان موثرترین داستان‌نویس معاصر افغانستان دانست. چراکه وی هم پرکارترین نویسنده از نظر تعداد آثار تولید شده در دهه‌های اخیر است و هم تلاش کرده است در انواع سبک و ژانر، روایت‌های خود را به خوانندگان عرضه کند. همچنین زریاب از دل جامعه افغانستان به روایتگری پرداخته و در این عرصه ضمن پرداختن به موضوعات روز از گنجینه کهن ادب پارسی چه از منظر اسطوره و چه از منظر سبک و واژگان بهره برداری و حفاظت می‌کند. تمام این توصیفات زریاب را از عنصر نوآوری غافل نکرده است و مجموع این توصیفات او را به داستان‌نویسی مهم در جهان پارسی بدل کرده است که متاسفانه در فضای ادبی ایران کمتر شناخته شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->