سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند

  • کد خبر: ۴۳۱۵۳
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۹
ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند
منابع خبری افغانستان اعلام کردند که گمرک جدید ایران و افغانستان در «شمتیغ» استان خراسان رضوی و شهرستان «غوریان» هرات، در نقطه پایانی قطعه سوم راه آهن خواف- هرات ساخته می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئولان وزارت اقتصاد افغانستان اعلام کردند که کار برای آماده سازی این گمرک در شهرستان غوریان ولایت هرات آغاز شده است و این گمرک برای مدیریت حمل و نقل کالا‌ها از راه آهن خواف-هرات ایجاد می‌شود.
 
شمروزخان مسجدی سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان گفته است: افغانستان و ایران کار‌های ابتدایی روی ایجاد گمرک در منطقه روزنک و شمتیغ را شروع کرده‌اند و فعلأ کار روی تشکیل و تجهیز آن در طرف افغانستان ادامه دارد.
 
روزنک-شمتیغ همچون یک راه تجارتی جدید از سوی حکومت افغانستان به رسمیت شناخته شده، اما با وجود آمادگی‌های دولت ایران و ایجاد زیرساخت‌هایی که این کشور از پیش احداث کرده‌است، هنوز از سوی این کشور به رسمیت شناخته نشده است.
 
 
امین بابک رییس اطلاعات و روابط عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اظهار داشت: دولت ایران اقداماتی را در داخل مرز خود در بخش ایجاد تأسیسات انجام داده و توقع ما این است که دولت افغانستان نیز گام‌های عملی را بردارد و این راه باز شود.
 
گمرک ایران در شمتیغ ولایت خراسان و گمرک افغانستان در روزنک شهرستان غوریان هرات، جایی‌که نقطه پایان قطعه سوم راه آهن خواف- هرات است، ساخته می‌شود.
 
 
عبدالباری صدیقی معاون فنی ادارۀ راه آهن افغانستان نیز در این باره گفت: برنامه‌هایی در دست اجرا است که این پروژه در اواخر ماه مهر یا نهایتا در نیمۀ اول آبان با آمادگی دو طرف افتتاح شود و مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
راه روزنک-شمتیغ ظرفیت انتقال ۲ میلیون تن کالا و دویست هزار مسافر را در سال خواهد داشت.
 
استاندار خراسان رضوی گفته است که با بهره‌برداری این راه، مرز دوغارون که به اسلام قلعه می‌انجامد و در حال حاضر راه اصلی داد و ستد کالا‌ها با ایران است، دیگر شاهد تجمع و معطلی محموله‌های بازرگانی نخواهد بود.
 
 
راه‌آهن در دست تکمیل خواف - هرات ۲۲۰ کیلومتر طول دارد که ۸۰ کیلومتر آن در خاک ایران و ۱۴۰ کیلومتر آن در خاک افغانستان است. تاکنون ۶۰ کیلومتر از بخش برون‌مرزی این مسیر ریلی توسط مجری ایرانی اجرا شده است. طراحی و اجرای بخش باقیمانده این مسیر راه‌آهن توسط افغاستان انجام می‌شود.
 
ساخت راه‌آهن خواف - هرات در قالب چهار قطعه در مجموع به طول ۱۹۳ کیلومتر از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است. این مسیر ریلی شهر هرات را در غرب افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند.
 
منبع: طلوع نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->