سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد، درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جودوکاران افغانستانی ۴ مدال مسابقات جام صلح و دوستی را از آن خود کردند رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: بنای ما اخراج اتباع نیست + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دونالد ترامپ: چین در بگرام حضور دارد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک مقام وزارت کار: با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم | بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد ایران منطقه ویژه اقتصادی و معدنی مشترک با افغانستان در منطقه آزاد دوغارون ایجاد می‌کنند افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیحات رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور درباره اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز + فیلم کابل آماده میزبانی می‌شود | همه چیز درباره فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان یک پژوهشگر آمریکایی: چین به‌طور هدفمند به‌دنبال بهره‌برداری از عناصر نادر خاکی در افغانستان است قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه غیبت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران | طالبان آثار جلال آل احمد را ممنوع کردند سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان کناره‌گیری کرد نگرانی سازمان ملل از کاهش بارندگی در افغانستان با افزایش تعداد مبتلایان به سرخک در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت از خانواده‌ها خواست کودکان خود را فوراً واکسینه کنند قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند

  • کد خبر: ۴۳۱۵۳
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۹
ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند
منابع خبری افغانستان اعلام کردند که گمرک جدید ایران و افغانستان در «شمتیغ» استان خراسان رضوی و شهرستان «غوریان» هرات، در نقطه پایانی قطعه سوم راه آهن خواف- هرات ساخته می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ مسئولان وزارت اقتصاد افغانستان اعلام کردند که کار برای آماده سازی این گمرک در شهرستان غوریان ولایت هرات آغاز شده است و این گمرک برای مدیریت حمل و نقل کالا‌ها از راه آهن خواف-هرات ایجاد می‌شود.
 
شمروزخان مسجدی سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان گفته است: افغانستان و ایران کار‌های ابتدایی روی ایجاد گمرک در منطقه روزنک و شمتیغ را شروع کرده‌اند و فعلأ کار روی تشکیل و تجهیز آن در طرف افغانستان ادامه دارد.
 
روزنک-شمتیغ همچون یک راه تجارتی جدید از سوی حکومت افغانستان به رسمیت شناخته شده، اما با وجود آمادگی‌های دولت ایران و ایجاد زیرساخت‌هایی که این کشور از پیش احداث کرده‌است، هنوز از سوی این کشور به رسمیت شناخته نشده است.
 
 
امین بابک رییس اطلاعات و روابط عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اظهار داشت: دولت ایران اقداماتی را در داخل مرز خود در بخش ایجاد تأسیسات انجام داده و توقع ما این است که دولت افغانستان نیز گام‌های عملی را بردارد و این راه باز شود.
 
گمرک ایران در شمتیغ ولایت خراسان و گمرک افغانستان در روزنک شهرستان غوریان هرات، جایی‌که نقطه پایان قطعه سوم راه آهن خواف- هرات است، ساخته می‌شود.
 
 
عبدالباری صدیقی معاون فنی ادارۀ راه آهن افغانستان نیز در این باره گفت: برنامه‌هایی در دست اجرا است که این پروژه در اواخر ماه مهر یا نهایتا در نیمۀ اول آبان با آمادگی دو طرف افتتاح شود و مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
راه روزنک-شمتیغ ظرفیت انتقال ۲ میلیون تن کالا و دویست هزار مسافر را در سال خواهد داشت.
 
استاندار خراسان رضوی گفته است که با بهره‌برداری این راه، مرز دوغارون که به اسلام قلعه می‌انجامد و در حال حاضر راه اصلی داد و ستد کالا‌ها با ایران است، دیگر شاهد تجمع و معطلی محموله‌های بازرگانی نخواهد بود.
 
 
راه‌آهن در دست تکمیل خواف - هرات ۲۲۰ کیلومتر طول دارد که ۸۰ کیلومتر آن در خاک ایران و ۱۴۰ کیلومتر آن در خاک افغانستان است. تاکنون ۶۰ کیلومتر از بخش برون‌مرزی این مسیر ریلی توسط مجری ایرانی اجرا شده است. طراحی و اجرای بخش باقیمانده این مسیر راه‌آهن توسط افغاستان انجام می‌شود.
 
ساخت راه‌آهن خواف - هرات در قالب چهار قطعه در مجموع به طول ۱۹۳ کیلومتر از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است. این مسیر ریلی شهر هرات را در غرب افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند.
 
منبع: طلوع نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->