آیا کریستوفر نولان در انتخاب بازیگران «اودیسه» اشتباه کرد؟ | انتقادی به شاهکار جدید نولان

  • کد خبر: ۴۳۴۹۳۱
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۵۳
آیا کریستوفر نولان در انتخاب بازیگران «اودیسه» اشتباه کرد؟ | انتقادی به شاهکار جدید نولان
فیلم «اودیسه» (The Odyssey) به کارگردانی کریستوفر نولان با نقدی سوال برانگیز در روزنامه برینگ مواجه شد.

شهرآرانیوز، فیلم «اودیسه» (The Odyssey) به کارگردانی کریستوفر نولان با حضور جمعی از بزرگ‌ترین ستاره‌های هالیوود، یکی از پرستاره‌ترین آثار سینمایی سال محسوب می‌شود. اما در حالی که بسیاری حضور بازیگرانی مانند مت دیمون، آن هاتاوی، تام هالند، زندایا و رابرت پتینسون را یکی از نقاط قوت فیلم می‌دانند، یک منتقد سینمایی معتقد است همین موضوع باعث شده مخاطب نتواند ارتباط عمیقی با شخصیت‌های داستان برقرار کند.

آیا شهرت بازیگران به ضرر «اودیسه» تمام شد؟

روزنامه Brig News در نقد خود از فیلم «اودیسه» به نکته‌ای جالب اشاره کرده است. به اعتقاد این رسانه، ترکیب بازیگران مشهور اگرچه در نگاه اول یک امتیاز بزرگ برای فیلم به شمار می‌رود، اما در عمل گاهی نتیجه معکوس داشته است.

منتقد این رسانه می‌گوید هنگام تماشای فیلم، بیشتر از آنکه شخصیت‌های اسطوره‌ای داستان دیده شوند، چهره‌های آشنای هالیوود مقابل چشم مخاطب قرار می‌گیرند. به بیان دیگر، تماشاگر مدام متوجه حضور بازیگرانی مانند مت دیمون، تام هالند یا زندایا می‌شود و همین موضوع از غرق شدن کامل در دنیای اساطیری فیلم جلوگیری می‌کند.

حضور ستاره‌های بزرگ؛ فرصت یا چالش؟

آیا کریستوفر نولان در انتخاب بازیگران «اودیسه» اشتباه کرد؟ | انتقادی به شاهکار جدید نولان

کریستوفر نولان برای اقتباس از حماسه مشهور هومر، گروهی از شناخته‌شده‌ترین بازیگران سینمای جهان را انتخاب کرده است. مت دیمون نقش اودیسئوس را ایفا می‌کند، آن هاتاوی در نقش پنلوپه ظاهر شده، تام هالند نقش تلماخوس را بر عهده دارد، زندایا در نقش آتنا بازی می‌کند و رابرت پتینسون نیز یکی از شخصیت‌های مهم داستان را به تصویر می‌کشد.

با این حال، منتقد Brig News این پرسش را مطرح می‌کند که آیا بازیگرانی که هم‌زمان در چندین مجموعه سینمایی بزرگ حضور داشته‌اند، هنوز می‌توانند برای مخاطب به شخصیت‌هایی کاملاً جدید تبدیل شوند؟ یا اینکه شهرت آنها باعث می‌شود بیننده همواره گذشته سینمایی‌شان را به یاد بیاورد؟

انتقاد دیگری که مطرح شد

آیا کریستوفر نولان در انتخاب بازیگران «اودیسه» اشتباه کرد؟ | انتقادی به شاهکار جدید نولان

این نقد تنها به شهرت بازیگران محدود نمی‌شود. نویسنده همچنین به نبود حتی یک بازیگر یونانی در فیلمی که بر پایه اساطیر یونان ساخته شده اشاره کرده و آن را یکی از موضوعات بحث‌برانگیز پیرامون «اودیسه» دانسته است. این مسئله پس از اکران فیلم نیز در فضای مجازی مورد توجه برخی مخاطبان قرار گرفت.

با وجود این انتقادها، فیلم همچنان موفق است

اگرچه این نقد نسبت به انتخاب بازیگران دیدگاه متفاوتی دارد، اما در مجموع «اودیسه» را فیلمی تماشایی توصیف می‌کند. جلوه‌های بصری چشمگیر، طراحی صحنه، مقیاس عظیم تولید و روایت مدرن یکی از مشهورترین حماسه‌های تاریخ از جمله نقاط قوتی هستند که باعث شده این اثر با استقبال گسترده مخاطبان روبه‌رو شود.

در نهایت، به نظر می‌رسد انتخاب بازیگران سرشناس در «اودیسه» از نگاه برخی منتقدان یک شمشیر دولبه بوده است؛ تصمیمی که از یک سو توجه مخاطبان را به فیلم جلب کرده و از سوی دیگر، به باور برخی، مانع از شکل‌گیری ارتباط کامل میان تماشاگر و شخصیت‌های اسطوره‌ای داستان شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.