«از کربلا تا مشهد»؛ روایت کودکان از تشییع رهبر شهید

  • کد خبر: ۴۴۰۳۹۹
  • ۰۳ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۲
«از کربلا تا مشهد»؛ روایت کودکان از تشییع رهبر شهید
جمعی از کودکان ۱۰  و ۱۱ ساله پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری خراسان رضوی، با زبان رنگ و تصویر به روایت حال وهوای روز‌های تشییع قائد امت اسلام پرداخته‌اند.

افخمی | شهرآرانیوز؛ جمعی از کودکان ۱۰ و ۱۱ ساله پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری خراسان رضوی، با زبان رنگ و تصویر به روایت حال وهوای روز‌های تشییع قائد امت اسلام پرداخته‌اند. حاصل هم فکری و کار گروهی این کودکان، تابلویی با عنوان «از کربلا تا مشهد» است که طی سه تا چهار هفته و با تکنیک اکریلیک روی بوم خلق شد.

از ایده تا خلق یک اثر گروهی

«از کربلا تا مشهد» حاصل همکاری آوا عبدالهی، یاسین یساقی، نیکا نوری، ارکیده شریفیان و فلورا ایرانی از پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری خراسان رضوی است. اثری در ابعاد ۱۲۰ در ۸۰ سانتی متر که ایده و طراحی آن به طور کامل توسط خود کودکان انجام شده و هم زمان با چهلم رهبر شهید هم به پایان رسیده است.

مریم صدر، مسئول پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری استان، درباره شکل گیری این اثر می‌گوید: شروع این پروژه به تجمعات شبانه و فعالیت غرفه کودک حوزه هنری برمی گردد. جایی که تعدادی از کودکان مستعد شناسایی شدند تا در کنار اعضای پاتوق نقاشی، خلق یک اثر گروهی را رقم بزنند.

او با اشاره به اینکه در روند اجرای این نقاشی دخالت مستقیمی نداشته است، بیان می‌کند: بچه‌ها از مرحله طراحی تا پایان کار، اثر را به خوبی پیش بردند و خودشان توانستند آن را جمع بندی کنند.

مسئول پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری همچنین تجربه‌های قبلی کودکان در انجام کار‌های گروهی را یکی از دلایل موفقیت این پروژه می‌داند و یادآور می‌شود که اعضای گروه با اصول همکاری آشنا بودند و بدون چالش جدی، مراحل مختلف کار را پشت سر گذاشتند. به گفته او این اثر گروهی در یکی از موکب‌های برپا شده در ایام چهلم رهبر شهید طی سه شب به نمایش گذاشته شد تا مخاطبان از نزدیک با نگاه کودکان به مراسم بزرگ تشییع قائدامت اسلام آشنا شوند.

نقاشی؛ زبان کودکان برای روایت جامعه

پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری خراسان رضوی، با محوریت خلق اثر براساس قصه‌های شاهنامه فعالیت می‌کند و هر سال نمایشگاهی از آثار گروهی کودکان نیز برگزار می‌کند؛ با این حال، فعالیت‌های مناسبتی نیز بخشی از برنامه‌های این پاتوق است و کودکان در مناسبت‌های مختلف، برداشت خود را از رویداد‌های پیرامونشان در قالب نقاشی به تصویر می‌کشند.

صدر با اشاره به تأثیر فضای اجتماعی بر کودکان تأکید می‌کند که رویداد‌های جامعه، اخبار و آنچه کودکان در محیط اطراف خود می‌بینند، خواه ناخواه بر ذهن و احساس آن‌ها اثر می‌گذارد. از همین رو مهم است که این تأثیر در مسیر صحیح هدایت شود.

او ادامه می‌دهد: ما در پاتوق تلاش می‌کنیم فضای حاکم بر کشور را با استفاده از ابزار هنر برای بچه‌ها تشریح کنیم و همین موضوع در روحیه آن‌ها تأثیر می‌گذارد. به باور مسئول پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری استان، خلق چنین آثاری به کودکان احساس ارزشمندی می‌دهد؛ چون آن‌ها درمی یابند می‌توانند با زبان هنر، نگاه و احساس خود را بیان کنند و به سهم خود بر جامعه پیرامونشان اثر بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.