مراسم رونمایی از مجموعه غزل «شهروندانِ شهریور» در مشهد برگزار شد

  • کد خبر: ۴۴۵۸۶۷
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۵ - ۲۰:۱۰
مراسم رونمایی از مجموعه غزل «شهروندانِ شهریور» در مشهد برگزار شد
«شهرآرانیوز - گروه فرهنگ و هنر»، مراسم رونمایی از پنجمین مجموعه شعری سعید رضادوست با نام «شهروندان شهریور» در مشهد برگزار شد.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، عصر امروز چهارشنبه، ۲۵ شهریور۱۴۰۵ مراسم رونمایی از پنجمین مجموعه شعری سعید رضادوست با نام «شهروندانِ شهریور» که شامل ۵۱ غزل است و توسط انتشارات سپیده باوران به چاپ رسیده، با حضور شاعر معروف افغانستانی، محمدکاظم کاظمی و علیرضا سپاهی لائین، شاعران و دوستداران شعر و ادب در پارک فاوا، استودیو نیتک مشهد برگزار شد.

توجه به فرهنگ و تمدن در اشعار

محمدکاظم کاظمی در این نشست در خصوص کتاب حاضر گفت: نظام بلاغی اشعار کتاب «شهروندانِ شهریور» که قالب آنها غزل است تلفیقی از نظام بلاغی معاصر و اشعار سنتی است. یک رفتار میانه و تا حدودی مبتنی بر بلاغت سنتی و استفاده از تجربه‌های زندگی در میات اشعار دیده می‌شود که نشان دهنده زیست شاعر در دنیای امروز است.

کاظمی در خصوص تکنیک شعری شاعر بیان کرد: در بسیاری از شعرها، هنرمندی شاعر پنهان است و بسیاری از آرایه‌های ادبی در ظاهرا دیده نمی‌شود، اما چینش کلمات به گونه‌ای است که به وضوح مخاطب متوجه آن نمی‌شود، اما در باطن محتوا وجود دارد.

این شاعر افغانستانی به استفاده شاعر از ذخایر فرهنگی و تمدنی ایران در مجموعه شعری «شهروندان شهریور» اشاره کرد و افزود: برخورداری از پشتوانه فرهنگی را می‌توان در جای‌جای اشعار و ابیات دید. اشاره و تلویحاتی به اسطوره‌ها، قطعات تاریخ و فرهنگ شهر‌ها و کشور به ویژه نیشابور در این مجموعه شعری وجود دارد. همچنین در بخش‌هایی از مجموعه، تلمیحی از اشعار حافظ و متون کهن در غزل‌های رضادوست دیده می‌شود که این موضوع را می‌توان از جمله نقاط قوت این مجموعه نامید.

«شهروندانِ شهریور» یک مجموعه خواندنی است

علیرضا سپاهی لائین در ادامه این نشست مجموعه غزل «شهروندان شهریور» را یک مجموعه خواندنی عنوان کرد و تشریح کرد: مسائل و دغدغه‌های زندگی روزمره با زبانی کاملاً شاعرانه و اثرگذار در این مجموعه روایت می‌شود. این مجموعه واقعاً خواندنی است و هر غزلش ظرفیت دارد که ساعت‌ها درباره‌اش حرف بزنیم؛ از زیبایی‌شناسی و قالب غزل تا مضمون‌ها و گره‌گشایی‌هایی که در هر شعر رخ می‌دهد.

سپاهی تاکید کرد: «شهروندان شهریور» دغدغه‌هایی در خود دارد که از شعر معاصر انتظار داریم و مضمون خود را رها نکرده است. شاعر با تلاش ذوقی، ذهنی و زبانی، محور عمودی کتاب را دنبال کرده و به آن رسیده است که نشان دهنده توانمندی و ذوق شعری سعید رضادوست است.

به گفته این شاعر و نویسنده مشهدی، شعر سعید رضادوست به دو دلیل دارای اهمیت است؛ از منظر ذهن و از منظر زبان. از منظر ذهنی، به محتوا برمی‌گردد و از منظر زبانی، به سادگی، صمیمیت و سیال بودن زبان. شعر او مصداق «سهل ممتنع» است؛ ظاهراً ساده و دست‌یافتنی، اما رسیدن به آن آسان نیست. مثل شناگری ماهر در رودخانه‌ای جاری و سیال که گاهی موج او را می‌گیرد. با این حال، گاهی برخی کلمات، مخفف‌ها یا تعبیر‌های متکلف در آن دیده می‌شود.

حرفی جز اعتراض ندارم

سعید رضا دوست، شاعر مجموعه شعری «شهروندانِ شهریور» در بخش پایانی این برنامه نیز از علاقه شعری خود به مولانا گفت و افزود: شاید بخشی از سرودن اشعار محتوایی به دلیل این علاقه شخصی است که اشعار مولانا سرشار از مضامین عرفانی و اجتماعی است.

وی در بیان اینکه اشعارش چه محتوایی را دنبال می‌کند از زبان شفیعی کدکنی تصریح کرد: استاد شفیعی می‌گوید بگذارید بگویم شعر من چیست؟ شعر من آن است که با جمله‌های معترضه شروع می‌شود، با جمله‌های معترضه ختم می‌شود، چیزی نهان و راست ندارد. این شعر من است؛ ساده و بی‌رحم، حرفی جز اعتراض ندارد. حرفی جز اعتراض ندارم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.