بقائی: پاسخ ایران به پیشنهاد‌های آمریکا از طریق میانجی‌گران ارائه می‌شود | توافق با عمان درباره تنگه هرمز به‌زودی در مرجع بین‌المللی منعکس می‌شود

  • کد خبر: ۴۵۰۸۹۱
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۵ - ۲۳:۳۹
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره آخرین تحولات در مذاکرات ایران و آمریکا گفت: ملاحظات و شروط جمهوری اسلامی ایران برای خاتمه جنگ تحمیلی در همه جبهه‌ها و بازگرداندن امنیت به منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، به نحو صریح و قاطع تبیین شده و نسبت به پیشنهاد‌های طرف مقابل نیز پاسخ لازم از طریق میانجی‌گران ارائه خواهد شد. تبادل پیام از طریق میانجی‌ها انجام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اسماعیل بقائی درباره ادعای مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، مبنی بر اینکه ایران چندین‌بار فرصت توافق را از دست داده، اظهار کرد: وارونه‌نمایی حقایق تاریخی نمی‌تواند واقعیت پیمان‌شکنی مکرر آمریکا را از ذهن افکار عمومی کنار بزند.

وی با اشاره به بدعهدی‌های مکرر آمریکا از جمله خروج یکجانبه از توافق هسته‌ای در ۲۰۱۸، تخریب روند‌های دیپلماتیک و تجاوز نظامی علیه ایران حین مذاکرات و متعاقبا نقض تفاهم مورخ ۲۸ خردادماه، آمریکا را مسئول ناامنی موجود در منطقه و پیامد‌های اقتصادی آن در آمریکا و جهان عنوان و تاکید کرد: فرافکنی و نوسان‌گویی نمی‌تواند مطالبه افکار عمومی آمریکا و جهان برای پاسخگوکردن مسببان جنگ غیرقانونی و جنایات ارتکابی را تحت‌الشعاع قرار دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آخرین تحولات در مذاکرات ایران و آمریکا گفت: ملاحظات و شروط جمهوری اسلامی ایران برای خاتمه جنگ تحمیلی در همه جبهه‌ها و بازگرداندن امنیت به منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، به نحو صریح و قاطع تبیین شده و نسبت به پیشنهاد‌های طرف مقابل نیز پاسخ لازم از طریق میانجی‌گران ارائه خواهد شد. تبادل پیام از طریق میانجی‌ها انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره روند‌های دیپلماتیک مرتبط با موضوعات صلح و امنیت منطقه از جمله کشتی‌رانی تجاری در تنگه هرمز عنوان کرد: اهمیت امنیت کشتی‌رانی در تنگه هرمز که متاسفانه به علت شرارت‌های آمریکا مختل شده، قطعا برای جمهوری اسلامی ایران بیشتر از هر طرف دیگری است. بر همین اساس ایران در مشورت با عمان به‌عنوان دیگر دولت ساحلی این آب‌راه از هیچ کوششی برای بازگرداندن امنیت به تنگه هرمز فروگذار نکرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: روند مشورت‌ها میان ایران و عمان به خوبی انجام شده و ۲ طرف ضمن توافق در مورد مختصات جغرافیایی مسیر‌های امن رفت و برگشت در تنگه هرمز، راجع به نحوه انعکاس موضوع در سطح مرجع بین‌المللی ذیربط هم تفاهم کرده‌اند که انشاالله به زودی انجام خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره احتمال برگزاری نشست مشترک ایران و عمان با سایر کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس نیز گفت: ایران به تلاش‌های خود برای تقویت اعتماد و تعامل میان کشور‌های منطقه ادامه خواهد داد.

بقائی تاکید کرد: مدافعان میهن در هر ۲ عرصه دیپلماسی و میدان دوشادوش یکدیگر برای دفاع از کیان ایران و تامین منافع و امنیت ملی کشورمان، مصمم و ثابت‌قدم هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.