درخواست شاغلان و بازنشستگان دولت از رئیس جمهور برای اصلاح قوانین پرداخت عیدی کشف حدود ۲ هزار دُز قرص غیرمجاز در سبزوار (۹ دی ۱۴۰۳) ورود مجلس به بحران کمبود خون در کشور یک پارک آبی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) از هر ۷ نفر در خراسان رضوی، یک نفر مبتلا به دیابت است هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری با شیوه رفع فیلترینگ آیا اوزون‌درمانی ریه مؤثر است؟ نکاتی درباره پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و درمان آن‌ها افزایش ۳۳ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در خراسان رضوی (۹ دی ۱۴۰۳) افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید سن مصرف واکسن ایرانی آنفلوانزا اعلام شد یک کافه‌قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی
سرخط خبرها

تاثیر تئوری انتخاب بر زندگی‌های مشترک

  • کد خبر: ۴۵۱۱۶
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۳
تاثیر تئوری انتخاب بر زندگی‌های مشترک
دکتر حسین باغگلی - استادیار دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی
تئوری انتخاب، شاید مهم‌ترین مسئله در ابتدای تشکیل زندگی‌های مشترک باشد و به‌دنبال آن، رفتار‌های تربیتی و تبعیت از الگو‌های ذهنی و در‌عین‌حال تاثیر شرایط جامعه. در این میان، یکی از ضرورت‌ها در جامعه امروزی با توجه‌به افزایش آسیب‌های اجتماعی ازجمله طلاق، بازاندیشی در سرمایه معرفتی و تربیتی و بازیابی عناصر هویت‌ساز است. ما نیازمند بازسازی و الگوسازی در زندگی هستیم. برای حفظ زندگی‌های مشترک در شرایطی که فشار‌های بیرونی جامعه ازجمله مشکلات اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، قطعا بدون تکیه بر سرمایه‌های معرفتی و تربیتی نمی‌توان از چالش‌ها عبور کرد.

امروزه باید توجه شود که آن اندیشه‌های اصلی و مبنایی که از سبک زندگی جامعه خودمان داریم و رویکرد اصیل ما را تشکیل می‌دهد و می‌تواند ما را راهگشا باشد، در مقام عمل دقیقا چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را در زندگی روزمره خود و در مواجهه با مشکلات و فراز و فرود‌های زندگی اجرا کرد. برای این‌ها باید دستگاه‌های متولی اقدام کنند و از نوجوانی سبک زندگی، الگوسازی و تئوری انتخاب‌های درست را برای نسل جوان تبیین کنند تا در آینده با این حجم از نارضایتی افراد از هم و جداشدن آن‌ها به سادگی مواجه نباشیم.

بالاخره هویت‌یابی در جامعه امروز ما با شرایط و مشکلات و آسیب‌های موجود، ضروری است؛ همچنین اگر به‌سمت الگو‌سازی برویم حتما موفق خواهیم شد. متاسفانه برای نسل جوان و کسانی که می‌خواهند زن و مرد آینده این جامعه و پدر یا مادر شوند، ما همیشه الگو‌ها را آن‌قدر بالا می‌بریم و در سطح کمال درنظر می‌گیریم که رسیدن به آن غیرممکن و افراد از رسیدن به آن ناامید می‌شوند. الگو‌های زندگی باید از نظر افراد دردسترس باشد یعنی اگر نمی‌تواند صد‌در‌صد مثل آن‌ها شود حداقل مسیر را به او نشان دهد.

اگر امروز می‌بینیم آمار طلاق حتی در شرایط خاص جامعه با درنظر گرفتن ویروس کرونا، مثل روال همیشگی در جریان است و زوج‌ها حاضر نیستند در هیچ شرایطی جدایی را به تاخیر بیندازند، نشان‌دهنده یک بن‌بست است و اینکه افراد راه دیگری به‌جز جدایی متصور نیستند. درصورتی‌که اگر خیلی از این افراد در مسیر زندگی به فاکتور‌های مختلف تکیه می‌کردند، شاید نتیجه آن جدایی نمی‌شد.

در عین حال باید بپذیریم که کرونا از جنبه‌های مختلف، فرصت‌ها و تهدید‌های خاصی را برای زندگی‌های مشترک به‌دنبال داشته است. شاید بازتاب‌های اجتماعی آن از انزوای خانواده‌ها، زندگی در سطح عاطفی پایین و مشکلات شدید اقتصادی در آینده بیشتر رخ نشان دهد.
با این حال آنچه در تحکیم کانون خانواده و کاهش آمار‌های طلاق موثر خواهد بود، بخشی نقش متولیان است و بخش پُررنگ‌تر آن نقش افراد در نوع انتخاب، نگاه، تکیه بر سرمایه‌های معرفتی و اجتماعی و تبعیت از سبک زندگی و الگو‌های درست است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->