طالبان یک زوج انگلیسی را آزاد کرد تیم ملی فوتسال افغانستان راهی میانمار شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) کمپین «اینترنت را قطع نکنید»، تلاش افغان‌ها برای جلوگیری از اجرایی‌شدن فرمان رهبر طالبان ۳۰۰ هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا متصل شدند توضیحات مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی درباره ثبت نام از دانش آموزان اتباع در مدارس + فیلم وزیر صمت با ملابرادر دیدار کرد | تاکید بر گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کابل- تهران نشست اقتصادی و تجارتی افغانستان و ایران به میزبانی کابل برگزار شد | تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری هدف‌گذاری شد + عکس دیدار هیئت راه آهن ایران با مقامات محلی بلخ | ایران آماده آغاز اقدامات عملی قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) مجید مرتضایی فهرست نهایی بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان برای مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ را اعلام کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴) طالبان دسترسی مردم به خدمات اینترنت فیبرنوری را در استان بلخ افغانستان قطع کردند مدیرکل اتباع خراسان رضوی: بازگشت اتباع افغانستانی فقط از طریق اردوگاه‌ها امکان پذیر است معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: میزان ورود دوباره اتباع غیرمجاز به کشور تقریباً صفر است وزیر صمت در رأس یک هیئت عالی‌رتبه اقتصادی به کابل رفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) وزارت آموزش پرورش طالبان: ۲۶۸ دانش‌آموز در زلزله شرق افغانستان جان باخته‌اند وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با مقام قطری: حمله به دوحه نقض آشکار قوانین، عرف‌ها و ارزش‌های بین‌المللی بود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴) دیدار وزیر خارجه طالبان با هیئت آمریکایی در کابل قیمت امروز پول افغانی (شنبه، ۲۲ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه هنرمندان افغانستانی در کابل، به‌مناسبت سالروز میلاد پیامبر اسلام(ص)
سرخط خبرها

بازگشایی «آیتا» در مشهد نیازمند تأیید مجلس و ارشاد است

  • کد خبر: ۴۵۶۱۰
  • ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۷
بازگشایی «آیتا» در مشهد نیازمند تأیید مجلس و ارشاد است
موسسه فرهنگی هنری فارسی‌زبانان «آیتا»؛ جایی برای برنامه‌های مشترک سه کشور پارسی زبان است که بازگشایی آن نیازمند تایید مجلس و ارشاد است. مدیریت شهری مشهد در حال رایزنی برای بازگشایی هرچه سریع‌تر خانه فارسی‌زبانان در این شهر است.

به گزارش شهرآرانیوز - مشهد شهری با پیشینه ادبی است و مسئله دیپلماسی عمومی در آن به این دلیل که مهم‌ترین شهر در محدوده فارسی‌زبانان دنیاست، بسیار اهمیت دارد و به همین دلیل مشهد می‌تواند در توسعه روابط و ارتقای تعاملات در این حوزه مؤثر باشد.

 

احداث موسسه فرهنگی هنری فارسی‌زبانان «آیتا»  بهمن 95 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و رئیس جمهور در نیمه اسفند همان سال آن را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ کرد. این موسسه قرار است، محلی برای اقدامات مشترک سه کشور فارسی‌زبان ایران، افغانستان و تاجیکستان باشد و عالی‌ترین رکن آن، هیئت وزیران معرفی‌ شده از سوی سه کشور خواهد بود که پس از انتخاب دبیر کل از سوی آن‌ها، موسسه آغاز به کار خواهد کرد.

 

در این موسسه اقدامات متعددی مانند برگزاری رویدادها، پویش‌ها و جشنواره‌‌‌های مختلف، تجلیل از مفاخر فارسی‌‌زبان، برقراری ارتباط میان کتابخانه‌‌‌ها، موزه‌‌ها و مراکز فرهنگی سه کشور و دیگر فارسی‌زبانان ساکن در اقصی نقاط جهان، برگزار می‌شود.

 

اکنون ساختمانی به مساحت 400 مترمربع در نزدیکی چهارراه دکترا و در خیابان ابن‌سینای مشهد برای این موسسه انتخاب و آماده‌سازی شده‌است. در این ساختمان از المان‌های سنتی استفاده شده و اصالت ساختمان‌های ایرانی در آن مشهود است.

رایزنی‌ها برای انتخاب مشهد به عنوان مقر آیتا ادامه دارد

انتخاب مشهد به عنوان دبیرخانه دائمی این موسسه اتفاق بسیار خوبی است که برای شهر مشهد رغم خورده است، «آیدا مهربان»، سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد علت انتخاب مشهد را جایگاه ادبی این شهر در خراسان بزرگ دانست و گفت: «مشهد می‌تواند ارتباطات خوبی را در حوزه ادبیات به وجود آورد و مواردی همچون نزدیکی به کشورهای افغانستان و تاجیکستان، وجود آرامگاه فردوسی و شهر توس، ثبت جهانی این آرامگاه و حضور حداکثری افغانستانی‌ها در مشهد،  ظرفیت‌های زیادی را برای انتخاب مشهد ایجاد می‌کند.»

 

او درباره زمان بازگشایی موسسه و راه‌اندازی نشدن مرکز آیتا در مشهد تاکنون توضیح داد: طبق قوانین مجلس، مقر آیتا باید در تهران باشد و به همین دلیل هنوز امکان راه‌اندازی این مرکز در مشهد مهیا نشده است، بنابراین باید نامه‌ایی از سوی مجلس و وزارت ارشاد مبنی بر امکان فعالیت مرکز ایتا در مشهد ارسال شود که به همین دلیل رایزنی‌ها در این باره در حال انجام است.

 

مهربان یادآور شد: «برگزاری نشست‌ها و همایش‌های علمی و ادبی و مراسم نکوداشت مفاخر و شخصیت‌های برجسته، تقویت همکاری بین دانشگاه‌ها، فرهنگستان‌های زبان و ادبیات و مراکز علمی و ادبی کشورهای مختلف با در نظر داشتن موافقت وزارت‌های اطلاعات و فرهنگ کشورهای عضو، از جمله برنامه‌های این موسسه هستند.»

 

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد درباره سازوکار ارتباط سه کشور ایران‌، افغانستان و تاجیکستان در این موسسه خاطرنشان کرد: «ایتا» به عنوان یک تشکیلات منطقه‌ای در چهارچوب اساسنامه و طبق مقررات مالی و اداری مصوب خود، برنامه‌ها و مأموریت‌های خود را زیر نظر هیئت امنا اجرا می‌کند. ارکان و تشکیلات «ایتا» شامل شورای وزیران، شورای نمایندگان و دبیرخانه است.

 

او درباره نقش موسسه در ارتقای ارتباطات فرهنگی میان اهالی ادب فارسی نیز توضیح داد: «این موسسه باعث تقویت پیوندهای فرهنگی، علمی، آموزشی و اجتماعی بین ملت‌ها، تقویت همکاری در زمینه‌های گوناگون فرهنگی و نگهداری میراث مشترک فرهنگی و معماری کشورهای عضو، حمایت از پژوهش‌ها و تألیفات برتر در زمینه فرهنگ و تمدن و ادبیات مشترک، احیای آیین‌های مشترک و تلاش برای شناساندن آنان به سایر ملل و ... مطابق با توافقات مربوط می‌شود.»

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->