گودرزی: مجلس در برابر اجرای مکانیسم ماشه اقدام متقابل می‌کند شبکه ۱۲ رژیم اسرائیل ادعا کرد: حمله به سفارت تل آویو در هلند خطیب‌زاده در گفت‌و‌گو با رسانه لبنانی: پنجره دیپلماسی همچنان باز است آمریکا، سئول را برای رأی‌گیری درباره ایران تحت فشار گذاشت انتقال ۴۷ عضو فرانسوی داعش از سوریه به عراق اولیانوف: روسیه و چین ابتکار جدیدی برای حل موضوع هسته‌ای ایران ارائه می‌کنند حاجی‌دلیگانی: دولت برای بی‌اثر کردن مکانیسم ماشه ورود کند تجاوزات اسرائیل در لبنان، صدای نیروهای سازمان ملل را درآورد واکنش ناتو و اتحادیه اروپا به ورود جنگنده‌های روسیه به حریم هوایی استونی واکنش شدید طالبان افغانستان علیه ادعای ترامپ برای کنترل آمریکا بر پایگاه بگرام توضیحات فرماندار مشهد درباره صدا‌های شنیده‌شده در برخی مناطق شهر (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سنتکام مدعی شد: کشته شدن یک عضو ارشد داعش در سوریه ایروانی: قطعنامه ۲۲۳۱ همانگونه که توافق شده باید به پایان برسد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با گروسی درباره اسنپ‌بک ادامه اتهام‌زنی رئیس جاسوسان انگلیس علیه ایران بیانیه وزارت خارجه ایران درباره بازگشت قطعنامه‌های سازمان ملل واکنش سفیر ایران به رأی منفی شورای امنیت به قطعنامه ادامه رفع تحریم‌های ایران: سازمان ملل فرصت گفت‌و‌گو و اجماع را بر باد داد شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران را تصویب نکرد آغاز نشست شورای امنیت برای رای‌گیری درخصوص قطعنامه تداوم لغو تحریم‌ها علیه ایران (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) سرکرده داعشی مرتبط با حمله به سفارت ایران در بیروت به هلاکت رسید غریب‌آبادی: ایران برای مواجهه با هر سناریویی آماده است تصویب نوزدهمین بسته تحریمی اروپا علیه روسیه پیشنهاد دبیرکل حزب مردم سالاری به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید آیت‌الله علم‌الهدی: هوشیاری و بیداری مردم، کلید حفظ استقلال و عزت کشور است | مسئولان نظام مجری فرمایشات رهبری هستند عملیات ضدصهیونیستی در قدس اشغالی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کمک به سوریه وعده داد نقص فنی برای هلیکوپتر حامل ترامپ در سفر به انگلیس
سرخط خبرها

آخرین تغییرات شرایط کاندیداتوری ریاست جمهوری در ایران

  • کد خبر: ۴۶۲۱۵
  • ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۶
آخرین تغییرات شرایط کاندیداتوری ریاست جمهوری در ایران
احمد علیرضابیگی عضو کمیسیون شوراها مجلس: تحصیلات فوق‌لیسانس و بالاتر، سن بین ۴۵ تا ۷۰ سال، داشتن بیش از ۸ سال سابقه سطح استانداران، وزرا، نمایندگان و معادل آنها از شرایط عمومی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری است.
به گزارش شهرآرانیوز، احمد علیرضابیگی اظهار کرد: اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری تقریبا قطعی شده از مرحله کمیسیون هم عبور کرده و در نوبت صحن قرار گرفته است.

وی افزود: در اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری تلاش ما معطوف بر این بوده که شرایط داوطلبان ریاست جمهوری را تا آنجا که ممکن است کمی و قابل اندازه‌گیری کنیم و از موضوعات توصیفی فاصله بگیریم.

بیگی تصریح کرد: نتیجه بدیهی این اتفاق این است که از انبوه افرادی که در شمایل و هیبت‌های عجیب و غریب برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور و استانداری‌ها  مراجعه می‌کنند و قطعا نخواهند توانست از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، کاسته می‌شود.

وی توضیح داد: از جمله شرایط عمومی داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری که کاملا کمی هستند، می‌توان به میزان تحصیلات فوق لیسانس و بالاتر، سن بین ۴۵ تا ۷۰ سال، داشتن بیش از هشت سال سابقه مسوولیت در جمهوری اسلامی ایران در سطح استانداران، وزرا، نمایندگان و معادل این‌ها که در قانون مدیریت خدمات کشوری مصرح است، اشاره کرد.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس متذکر شد: شرایط دیگری هم وجود دارد؛ مثلا در بین استانداران کسانی می‌توانند کاندیدا شوند که سابقه هشت سال استانداری در استان‌های با جمعیت بیش از ۲ میلیون نفر را داشته باشند؛ همچنین شهرداران شهر‌هایی با جمعیت بیش از چهار میلیون نفر که تنها شامل شهر‌هایی مثل تهران و مشهد می‌شود، می‌توانند کاندیدای ریاست جمهوری شوند.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس در عین حال خاطرنشان کرد: مقامات نظامی که در سطوح سرلشکری و بالاتر هشت سال سابقه مسوولیت داشته باشند نیز می‎توانند کاندید شوند.

بیگی ادامه داد: یک سری شرایط کیفی هم برای کاندیدا‌ها مثل مدیر و مدبر بودن و داشتن قابلیت دفاع از انقلاب اسلامی در برابر شبهات و هجمه‌هایی که وجود دارد؛ لحاظ شده که جزو شرایط رجل سیاسی و مذهبی است و در قانون احراز این‌ها به عهده شورای نگهبان گذاشته شده است.

وی تاکید کرد: در واقع هدف این است که اگر بنا است، شورای نگهبان داوطلبی را رد صلاحیت کند این امر بر اساس ویژگی‌های تعریف شده باشد و فرد داوطلب نیز علت ردصلاحیت خود را بداند.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس یادآور شد: در قانون محدودیتی برای کاندیدا شدن بانوان در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان کاندیدا وجود ندارد و در تعیین صلاحیت داوطلبان نیز جنسیت ملاک نیست.

بیگی خاطرنشان کرد: قابلیت بانوان فعال سیاسی کشور برای هیچ‌کس قابل کتمان نیست؛ در مجموعه اجرایی کشور هم بانوان بسیاری عهده‌دار مسوولیت‎های بزرگی هستند و معمولا هم از عهده این مسوولیت‌ها به خوبی برآمده‌اند.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->