سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

ظریف، جزئیات طرح ایران برای برقراری صلح در قره باغ را تشریح کرد

  • کد خبر: ۴۸۵۱۹
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۲
ظریف، جزئیات طرح ایران برای برقراری صلح در قره باغ را تشریح کرد
وزیر امور خارجه، طرح صلح جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح در قره باغ را حرکت به سمت حل و فصل این درگیری و خروج نیرو‌های اشغالگر از مناطق اشغالی دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمد جواد ظریف» با تشریح طرح ایران برای برقراری صلح در قره باغ گفـت: ما از ابتدای بحران قره باغ با کشور‌های منطقه اعم از جمهوری آذربایجان و ارمنستان، روسیه و ترکیه رایزنی کردیم.

وی افزود: معتقدیم بیشترین خسارت را در این جنگ کشور‌های منطقه می‌بینند و بیشترین تاثیرگذاری برای خاتمه جنگ را هم در منطقه همین کشور‌ها می‌توانند داشته باشند. در این چارچوب بدون آن که تلاش کنیم با دیگر سازوکار‌های موجود مانند مینسک رقابتی داشته باشیم این هدف و رایزنی‌ها را در پیش گرفتیم.

رییس دستگاه دیپلماسی گفت: متاسفانه در ۳۰ سال گذشته کار مذاکرات به نتیجه نرسیده و این تنش نیز همواره وجود داشته است، آن هم تنش‌هایی در کنار مرز‌های ما که غیرنظامیان و مردم از دو طرف تهدید شدند.

ظریف با تبیین اهداف سفر منطقه‌ای معاون سیاسی وزارت خارجه و طرح ایران برای صلح در قره باغ، اظهار داشت: آقای عراقچی با طرحی که در کشورمان درباره آن بحث شده و مورد تایید مراجع ذی ربط قرار گرفته بود، به این سفر رفت و پس از آن که از منطقه مرزی بازدید کرد، در باکو با مقامات مختلف به ویژه با رئیس جمهور؛ در روسیه با مقامات وزارت خارجه این کشور، در ایروان با مقامات مختلف به ویژه نخست وزیر ارمنستان و در ترکیه با همتای خود مذاکرات بسیار خوبی داشت و طرح ایران را ارائه کرد.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: از نکات مهم طرح کشورمان این است که فقط مربوط به آتش بس موقت نیست، بلکه حرکت به سمت حل و فصل درگیری‌ها براساس چارچوبی است که با اعلام تعهد دو طرف به مجموعه‌ای از اصول آغاز می‌شود و بعد با اقداماتی به ویژه خروج نیرو‌های اشغالگر از همه مناطق اشغالی ادامه می‌یابد.

وی تضمین حقوق مردم، ایجاد راه‌های ارتباطی، نظارت کشور‌های منطقه بر روند اجرای طرح و مسائلی از این قبیل را از دیگر از اجزای طرح صلح جمهوری اسلامی ایران برای برقراری صلح در منطقه قره باغ برشمرد و گفت: منتظریم که مقامات آذربایجان و ارمنستان و نیز دوستان روس و ترک ما، دیدگاه شان را درباره این طرح ارائه دهند.

رییس دستگاه دیپلماسی در بخش دیگری از این گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما درباره حضور نیرو‌های تروریستی در منطقه قره باغ گفت: ما حتماً تاکید کردیم که این اقدام به صلاح هیچ کس نیست. در مذاکرات و قبل از مذاکرات این را به اطلاع مقامات دو کشور آذربایجان و ارمنستان همینطور روسیه و ترکیه رساندیم که ایران چنین چیزی را تحمل نخواهد کرد.

وی یادآورشد: الان این‌ها در حاشیه مرز‌ها حضور ندارند، اما احتمال اینکه با فاصله از حاشیه مرز‌ها وجود داشته باشند کماکان بالاست و ما این نگرانی را با جدیت به طرفین اعلام کردیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->