ما آماده نیستیم گام مهم استان تهران در راستای کاهش آلودگی هوا | ورود بیش از ۲۰۰ اتوبوس برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی محور حادثه‌خیز مشهد–چناران ایمن شد| تعریض محور مشهد–گلبهار با ثبت تردد ۱۱۰ هزار خودرو به مراحل پایانی رسید صحبت‌های مدیرعامل تأمین اجتماعی درباره برداشت ۱۶۰۰ میلیارد از جیب بازنشستگان +فیلم  واریز حقوق بازنشستگان لشکری (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) | یک میلیون تومان به حساب پشتیبان واریز شد مرمت بناهای تاریخی - گردشگری سبزوار برای حفظ توسعه پایدار ضروری است اطلاعیه تأمین‌اجتماعی در مورد حقوق مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران ۱۵۰۰ دانش آموز سمپادی تحت حمایت کمیته امداد سیل روستایی در شمال‌غرب پاکستان را «ظرف چند ثانیه» ویران کرد اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های استان مازندران در تعطیلات پایان مرداد ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۹ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا ۷۲ ساعت آینده ۱۰۰ هزار زائر پیاده امام‌رضا (ع) وارد مشهد شدند (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) میزان «نیترات» آب‌های بسته بندی مشخص شد موزه "زنان در دفاع مقدس" تا پایان سال در تهران رونمایی می‌شود آغاز به‌کار موکب سلامت شهدای شاهنامه در روز‌های پایانی ماه صفر (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) شاخص UV چیست و چرا باید روزانه آن را رصد کنیم؟ | سوختگی ارغوانی مهلت ثبت نام سرویس مدارس تا نیمه شهریور ۱۴۰۴ تمدید شد آخرین مهلت انصراف پذیرفته‌شدگان نهایی دانشجومعلمان، امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) امضای تفاهم نامه ۳۰ روزه بیمه معلمان مدارس غیردولتی در هفته آینده (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) مخالفت شدید پلیس راهور مشهد با قطع برق در بزرگراه‌ها ۱۳ ملک بهزیستی خراسان رضوی در فهرست مولدسازی پایان شرارت‌های شبانه یک شیاد در بولوار ارشاد مشهد تدوین محتوای آموزشی برای دانش‌آموزان دوزبانه لزوم افزایش اعتبارات ملی برای تحقق پروژه های کلان آبی   تأمین بدون تعطیلی نان مشهد در دهه آخر صفر کمبود شدید آموزگار در خراسان رضوی با وجود جذب ۵ هزار معلم | لطفا ۱۸ هزار معلم دیگر! دادستان اسبق مشهد: اگر در طول خدمت من رضایت مردم حاصل شده باشد، موفق بوده‌ام نشانه‌های مهم سکته مغزی چیست؟ از سرگیری فعالیت کتابخانه کاخ نیاوران از امروز (۲۹ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نهضت کتاب‌خوانی برای پیکار با بی‌کتابی

  • کد خبر: ۴۹۷۸۵
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸
نهضت کتاب‌خوانی برای پیکار با بی‌کتابی
علی‌اکبر سبزیان - مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی
۱. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی «نهضت سوادآموزی» با هدف باسواد کردن خیل عظیم بی‌سوادان کشور تشکیل شد. نهضتی برای آموزش بزرگ‌سالان در حد خواندن و نوشتن وآموختن حساب با استفاده از ابزار‌های هنری و تشویق و ترغیب بی‌سوادان و کم سوادان در یادگیری بیشتر جمعیت بی‌سواد کشور تعیین شد. همه برای این نهضت بسیج شدند. اکنون که ۴۰ سال از آن زمان می‌گذرد با افتخار می‌توان اعلام کرد به جشن پایان بی‌سوادی در کشور نزدیک شده‌ایم.

این کارنامه درخشان نشان می‌دهد خواست و اراده حاکمیت و همراهی و همکاری مردم برای نهضت مقابله با بی‌سوادی توانست به نتیجه مطلوب برسد و اکنون آن شعار پیکار با بی‌سوادی به با سوادی همه تبدیل شده و این نتیجه یک نهضت عمومی و تلاش همگانی برای مقابله با بی‌سوادی است.

۲. شکی نیست که سواد‌آموزی ضروری است، اما کافی نیست. چون گام بعد از سواد‌آموزی، کتاب‌خوانی است. یقینا رشد حیات اجتماعی، تغییر سبک زندگی، تأمین نیاز‌های اطلاعاتی و دانشی، کاهش آزمون و خطا و افزایش موفقیت‌ها و کاهش شکست‌ها و رضایتمندی از زندگی و امید به آینده وتلاش برای انسان کامل بودن جز با کتاب و کتاب‌خوانی میسر نمی‌شود. جمله مشهوری وجود دارد که می‌گوید: ملتی که کتاب نمی‌خواند باید تاریخ را دوباره تجربه کند. پس کتاب‌خوانی فرصت تجربه مضاعف است.

این مقدمه کافی است تا به این نکته اشاره شود که بعد از چشیدن طعم سواد به چشیدن طعم شیرین کتاب‌خوانی نیازمندیم. حالا که جامعه ما رو به پایان بی‌سوادی است و همه کام‌ها شیرین به سواد شده باید این شیرینی را ماندگار کرد. بعد از نهضت سوادآموزی نوبت نهضت کتاب‌خوانی است. آن هم با همان عزم و اراده همگانی.

حاکمیت تلاش کند و همه اراده و تلاش کنیم برای پیکار با بی‌کتابی. اگر مردم ارزش و اهمیت کتاب و کتاب‌خوانی را دریابند و بدانند که چقدر کتاب در زندگی آن‌ها اثر می‌گذارد و توانایشان می‌کند حاشا که از آن بگریزند.

از کودکی یاد گرفته‌ایم «توانا بود هرکه دانا بود»، اما کمتر توجه کرده‌ایم که میان دانایی و توانایی چه ارتباطی است. اگر مردم بدانند که با دانایی توانا می‌شوند و بهتر می‌توانند زندگی کنند و مفیدتر واقع شوند محال است که از کتاب بگریزند. کتاب چشم انسان را بینا‌تر و گوشش را شنواتر می‌کند. با کتاب و کتاب‌خوانی می‌توان مفهوم زندگی را آموخت.

می‌توان تواناتر از قبل و با مهارت بیشتر زندگی شیرین‌تری را آغاز کرد. می‌توان از زندگی لذت برد و لبخند رضایت زد. بی‌کتابی به میزان بالاتری از بی‌سوادی خطرناک است.
پس باید عزم عمومی و نهضت همگانی برای کتاب‌خوانی شکل گیرد. هفته کتاب فرصتی است طلایی برای پیکار با بی‌کتابی و آغاز نهضت کتاب‌خوانی با حرفه کتابداری.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->