اختلاف‌ها در رژیم صهیونیستی بالا گرفت | نتانیاهو از پسرش کتک خورد روز تاریخی تشییع سید حسن نصرا... مخالفت ۶۰ درصد صهیونیست‌ها با ازسرگیری جنگ در غزه وخامت حال پاپ | واتیکان از جزئیات سلامتی رهبر کاتولیک‌های جهان خبر داد حمایت ترامپ از تصمیم نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ در غزه (۶ اسفند ۱۴۰۳) واکنش قاطع عراق به تهدیدات امنیتی گروه‌های تروریستی سوریه تهدید نتانیاهو درخصوص نقض آتش‌بس غزه: برای ازسرگیری جنگ در هر زمانی آماده‌ایم وزیر دفاع: دشمنان حد و مرزی در جهان‌خواری و زورگویی ندارند پیروزی محافظه‌کاران آلمان در انتخابات سراسری | فردریش مرتس ۶۹ساله صدراعظم شد سرلشکر باقری: نگاه ما برای حل مشکلات باید به داخل کشور باشد مولدسازی املاک و زمین‌های مازاد ۷ وزارتخانه و سازمان زندان‌ها بررسی و قیمت‌گذاری شد رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی تسنیم: حوزه علمیه وام‌دار آیت‌الله جوادی آملی است | تفسیر تسنیم کاری بزرگ و از افتخارات شیعه و حوزه است + فیلم و تصاویر عراقچی در کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح ژنو سخنرانی خواهد کرد سپاه: تشییع باشکوه شهیدان مقاومت در بیروت نشان داد حزب الله زنده است گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ارزیابی تأثیر ترور شهید فخری زاده بر گفت‌و‌گوی احتمالی ایران و غرب

  • کد خبر: ۵۱۱۸۸
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹
ارزیابی تأثیر ترور شهید فخری زاده بر گفت‌و‌گوی احتمالی ایران و غرب
برخی رسانه‌های خارجی هم‌صدا با گروه‌هایی در داخل کشور معتقدند که ترور شهید فخری‌زاده، تأثیری مهم بر روند مذاکرات احتمالی آینده ایران و آمریکا خواهد گذاشت و در‌ مقابل، برخی کارشناسان معتقدند این حادثه تلخ، تأثیری بر این مذاکرات نخواهد گذاشت.
سید زهیر موسوی | شهرآرانیوز؛ هنوز شوک خبر شهادت دانشمند دفاعی و هسته‌ای کشورمان فروکش نکرده است. بدون شک در زمان مناسب و به‌شکل مطلوب باید این جنایت خونین و اقدام تروریستی سفاکانه پاسخ داده شود، اما این مهم نباید فضای دیپلماسی کشور را به‌واسطه برخی منافع جناحی تحت‌تأثیر قرار دهد. افزون‌بر اینکه بیرون از مرز‌های ایران نیز بسیاری ازجمله اعراب و رژیم صهیونیستی، هرچه در چنته دارند، برای مانع‌تراشی در مسیر احیای برجام رو می‌کنند. بر‌مبنای برخی تحلیل‌ها همین حادثه تروریستی اخیر نیز در زمره این‌گونه اقدامات قرار می‌گیرد.
 
از‌این‌رو‌ست که بررسی آثار این ترور در آینده برجام و دیپلماسی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود. در‌این‌میان برخی از رسانه‌های خارجی هم‌صدا با گروه‌هایی در داخل کشور معتقدند که ترور شهید فخری‌زاده، تأثیری مهم بر روند مذاکرات احتمالی آتی ایران و آمریکا خواهد گذاشت و در‌مقابل، برخی کارشناسان معتقدند این حادثه تلخ، تأثیری بر این مذاکرات نخواهد گذاشت؛ چراکه تن‌دادن به درگیری نظامی مستقیم و کنار‌گذاشتن روند مذاکرات، بازی در میدان مورد‌نظر رژیم صهیونیستی و متحدان عربی آن است.


تلاش رژیم صهیونیستی برای مداخله در مذاکرات

نشریه لالیبر بلژیک دیروز در باره تأثیر ترور شهید فخری‌زاده بر مذاکرات احتمالی آتی میان دولت بایدن و ایران نوشت: هدف ترور دکتر فخری‌زاده، دانشمند ایرانی، سنگ‌اندازی در مسیر پیش روی دولت بایدن، رئیس‌جمهور منتخب‌۲۰۲۰ آمریکا برای بازگشت به مسیر دیپلماسی سازنده با تهران بوده است. این اقدام تروریستی که به تل‌آویو منتسب است، خطر کارشکنی در سیاست‌های پیش روی دولت بایدن که پیش‌تر قصد خود را برای الحاق به برجام اعلام کرده است، و همچنین دامن‌زدن به تنش‌ها در منطقه را در‌پی دارد.
 
برای بیشتر تحلیلگران آمریکایی، ترور دکتر محسن فخری‌زاده، خطرناک است و موقعیت جو بایدن را تضعیف می‌کند؛ زیرا او پیش‌تر، از یک‌جانبه‌گرایی دونالد ترامپ ابراز انزجار کرده و با تصمیم خود بر الحاق به برجام، درصدد احیای مسیر دیپلماسی در این‌زمینه است. به نوشته این رسانه بلژیکی، مارک دوبوویتز، رئیس اندیشکده محافظه‌کار بنیاد دفاع از دموکراسی که به فعالیت‌های ضدایرانی شهرت دارد، خاطرنشان کرد: هنوز دو ماه تا روی‌کار‌آمدن جو بایدن باقی مانده؛ به قدر کافی زمان است تا ایالات متحده و اسرائیل به ایران آسیب‌های جدی و بر دولت بایدن اهرم فشار وارد کنند.

در همین‌زمینه، تام روگان در رسانه آمریکایی واشنگتن اگزماینر نوشت: بایدن نمی‌تواند به‌راحتی و بی‌هیچ پیچیدگی قابل ملاحظه‌ای ایالات متحده را به برجام برگرداند. دولت بایدن بازگشت به برجام را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است. با‌این حال، رخداد ترور محسن فخری‌زاده نشان می‌دهد که این بازگشت بسیار چالش‌برانگیز خواهد بود. نتانیاهو با این ترور به بایدن هشدار می‌دهد که قصد دارد برنامه‌های مخفیانه‌اش در‌مورد تهران را بدون هماهنگی با سیاست واشنگتن به سرانجام برساند. دولت بایدن نمی‌تواند این فشار را نادیده بگیرد و سیاست ایالات متحده را جدا از آن دنبال کند.


مذاکرات احتمالی آینده

فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین، در این‌باره به «دیده‌بان ایران» گفت: «فکر نمی‌کنم تأثیر زیادی داشته باشد. دولت بعدی آمریکا این حادثه را محکوم کرد و به اعتقاد من وقتی که مشغول کار شوند، به برجام بدون قید و شرط بازمی‌گردند. البته این به معنی برداشتن تحریم‌ها نیست، چون این تحریم‌ها را آغاز تحریم‌های جدید می‌دانند. به نظر من این مسئله نیاز به زمان دارد و این زخم باید التیام پیدا کند.»
 
مجلسی در پاسخ به اینکه نقش رژیم صهیونیستی در ماجرای ترور شهید فخری‌زاده چیست، گفت: «به نظرم این مسئله در راستای هدف اسرائیل یعنی ایجاد درگیری در روز‌های باقی‌مانده از دولت ترامپ است. در ادبیات سیاسی اسرائیل نیز آقان رام هگایی، نویسنده کتاب ایران‌هراسی، آشکارا نوشته که دولت اسرائیل در زمان بوش پسر که احساس کرد روابط ایران و آمریکا در مسائل افغانستان رو به بهبود است، آمریکا را مجبور کرد ایران را بدون اینکه ربطی به قضایای دیگری داشته باشد در محور شرارت قرار دهد و این سرآغاز جدایی در دورانی شد که بیشترین همکاری‌ها بین دو دولت وجود داشت. از آن پس نیز دیگر سیر منفی روابط ادامه داشته است.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->