صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

این شب یلدا بدون «ساراخاتون» و همکاران

  • کد خبر: ۵۲۶۰۱
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
این شب یلدا بدون «ساراخاتون» و همکاران
فریدون صدیقى - استاد روزنامه‌نگاری
نگاهى غمین و فکور در چشمانى محترم، پشت عینک ساده‌اى که هیچ اصرارى براى جلوه‌گرى ندارد. نگرانى سرک مى‌کشد و ما از خود مى‌پرسیم او دلواپس کدام بخش و کدام اتاق و کدام بیمار خوابیده در آغوش کروناست؟ بانوى ارجمند «ساراخاتون تیمورزاده» پرستار جان‌نثار بیمارستان ابن‌سیناى مشهد که، چون صد‌ها پرستارجان، در سراسر ایران، شب یلداى امسال ما را تنها گذاشتید، امیدواریم در شبان و روزانى که بر تخت کرونا سروجان به مداوا بخشیده بودید، به بیماران کرونایى بیمارستان کمتر فکر کرده باشید!
 
امیدواریم چنین باشد، چون از وقتى خبر درگذشتتان را شنیده‌ایم، سردرگریبان شرمندگى فروبرده‌ایم. خدا کند همه خیالتان در دقایق درگیرى با کووید١٩ در تماشاى تصویرهاى شیرین زندگیتان بوده باشد. باور کنید آرزوى همه ۱۴ هزار پرستار همکارتان در خراسان‌رضوى، بیماران شفایافته شما در همه سال‌هاى خدمت، دوستان و بستگان شما همین است. باور کنید آن تبسم شیرین به‌وقت وداع شما در بغض گریه‌هاى همکارانتان، همیشه با آنان است.
 
من تصویر ساراخاتون را در سایتی خبرى دیدم و مثل همه کسانى که آن تصویر و خبر را دیده‌اند، عمیقا متاسف و متأثر شدم؛ از آن‌رو که ما مردم غافل و مسئولان غافل چه جفایى در حق پرستاران ارجمندى، چون شما مى‌کنیم؛ آن‌هم در شرایطى که استاندارد جهانى براى وضعیت عادى و نه اضطرارى و آدمکش، چون سونامى کرونا، به ازاى هر ۱۰ هزار تن جمعیت، ۵۰ پرستار است که این رقم در ایران به ۲۰ نفر هم نمى‌رسد.
 
با این اوصاف، از ما به‌جز شرمندگى در قبال ایثار شما، به‌جز قول‌دادن براى عمل‌کردن به درخواست و تمناى شما در رعایت آیین‌نامه‌هاى اجتماعى و احتیاطى، کارى ساخته نیست که امیدواریم به آن عمل کنیم. مرگ بیش از هزار پرستار تا این لحظه، یک تلخى بى‌پایان براى همه نادیده‌گرفتگان ماسک است. ابتلاى ۴۰ هزار پرستار به کرونا به‌علت بى‌مبالاتى ما و مسئولان، به‌گمان من نابخشودنى است. راست این است که تحمیل و تحمل حجم رنج و درد بیش از یک‌میلیون‌و ۱۰۰ هزار مبتلا به کرونا و بیش از ۵۰ هزار جان‌باخته کادر درمانى بیمارستان‌ها از طرف برخى و بی‌شمارى از ما مردم پریشان‌خاطر از دست روزگار ناسازگار و نیز برخى مسئولان که همیشه با تأخیر صداى آژیر قرمز را مى‌شنوند، بس ناجوانمردانه است!
 
یادتان هست اوایلى که کرونا لطف فرموده و از چین به ایران تشریف آورده بودند، پرستاران گرامى چگونه اوقات طاقت‌سوز نگهدارى از بیماران کووید١٩را با پرکارى و کمى خنده و کمى حرکات موزون و مثلا فرح‌بخش تحمل مى‌کردند تا به ما بگویند نگران نباشید، ما در راهرو‌ها و روى ویلچر مثلا استراحت مى‌کنیم و نمى‌گذاریم بیمارى ناشناخته، جان‌ستانى کند؟ یادتان هست ما مردم معصوم، خندان‌تر از پسته دامغان، سرخوشانه بدون ماسک، دست در دست یکدیگر در خیابان‌ها قدم مى‌زدیم تا حوصله‌مان سر نرود؟

یادتان هست ما شادکامان تعطیلات کرونایى اگر امکان بار سفر بستن برایمان مقدور نبود، عین سیزده‌به‌در بدون ماسک به این پارک و آن پارک مى‌رفتیم و دورهمى اتل‌متل‌توتوله بازى مى‌کردیم تا در فهرست مبتلایان کرونا قرار بگیریم؟

یادتان هست جمعى از ما غافلان بى‌خیال، عرصه را بر پرستاران چنان تنگ کردیم که جمعى از آنان از خستگى، خود را خانه‌نشین کردند و بالغ‌بر هزار نفر دیگر تا چند ماه پیش، تقاضاى خروج از کشور را کرده بودند که لابد در چند ماه اخیر، چندصدنفر فزونى یافته‌اند و اصلا کار را به جایى رساندیم که به دو هفته به‌طور مطلق تعطیل، تذکر و جریمه رسیدیم؟

اکنون پرسش این است که آیا آن پرستاران گرامى که از دست ما به خارج از کشور فرار کرده یا خانه‌نشین شده‌اند، باید بمیرند تا ما زنده بمانیم؟ مثلا همین زنده‌یاد ساراخاتون و صد‌ها ساراخاتون دیگر باید چشم به روى زندگى مى‌بستند تا ما زنده بمانیم و شب یلدا دورهم جمع شویم؟ ماسک‌ها را بگذاریم سر تلویزیون، انار دانه کنیم و شکم هندوانه را پاره کنیم و یک‌قل‌دوقل بازى کنیم؟

به نظر شما اسم این کار، خودخواهى به قیمت جان کادر درمانى بیمارستان‌ها و دق‌مرگ کردن اطرافیان از دست بازیگوشى‌هاى ما نیست؟ بپذیریم که هست. اگر مى‌پذیریم و باید بپذیریم، پس با رعایت آیین‌نامه‌های بهداشتی فرصت دهیم خانم‌ها و آقایان پرستار عزیز مراقب حدود ۶ هزار تنى باشند که هم‌اکنون حالشان از دست کرونا وخیم است. همین!
کاش مى‌توانستم پرستار ناقابلى براى سلامت زندگى کسانى باشم که زندگى من، لطف آنان را با خود دارد.
کاش مسئولان هم مثل پرستاران، پرستار روز و روزگار مردم باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->