سخنگوی دولت: موافقت‌نامه تجاری ایران و چین به تصویب هیات دولت رسید | موضوع گرانی نان در حال بررسی است بهروزآذر از مجلس گلایه کرد | تغییرات ماهوی جدی در لایحه منع خشونت علیه زنان موافقت احزاب اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با رای‌گیری برای انحلال پارلمان رئیس سازمان انرژی اتمی: گزارش جدید آژانس فوق العاده سیاسی است اولیانوف: ایران حق کامل غنی‌سازی اورانیوم دارد نتانیاهو، جهان عرب را بر سر مساله فلسطین متحد کرد قالیباف: مجلس خود را موظف به صیانت از قانون راهبردی برای لغو تحریم‌ها می‌داند برکناری شهردار گناباد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) لحظه به لحظه با حاشیه‌های حیاط دولت (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم تداوم اغتشاشات در ایرلند شمالی برای هتک حرمت جنسی به یک دختر جوان روسیه: آماده ارائه کمک‌های عملی به ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق هسته‌ای هستیم شایعه روحانی‌بودن پسر حجت‌الاسلام صدیقی تکذیب شد عراقچی عازم شرکت در دومین نشست مجمع جهانی اسلو شد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) هشدار فرماندار کالیفرنیا: موج اعتراضات سراسری در آمریکا در راه است تکرار اتهام‌زنی زلنسکی به کره‌شمالی درباره نقش داشتن در جنگ اوکراین رهبر معظم انقلاب: مجلس باید نشانه عزم و اراده ملی باشد | کاهش احضار مسئولان دولتی یکی از مصادیق همکاری مجلس با دولت است + فیلم (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سقوط یک فروند جنگنده کره جنوبی در آمریکا (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) چرا رئیس جمهوری برخی حرف‌های خود را چندین بار تکرار می‌کند؟ وزارت کشور اختیارات بیشتری به استانداری خراسان رضوی به منظور ساماندهی اتباع خارجی واگذار کرد مهاجرانی: واردات خودرو به تصویب هیئت دولت رسید جزئیاتی از اسناد رژیم صهیونیستی| افشای همکاری گروهک‌های ضدانقلاب کُرد با اسرائیل پیشنهاد جدید قطر برای توافق آتش‌بس موقت در غزه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) آمریکا: روند گفت‌وگوها با ایران همچنان رو به جلو است تهدید قاطع یمن برای رژیم صهیونیستی و شرکتهای سرمایه‌گذاری در اراضی اشغالی شلیک موشک چندکلاهکی یمنی‌ها صهیونیست‌ها را غافلگیر کرد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) سخنگوی دولت: آمریکا حق دیکته چیزی به ما را ندارد | برای منافع ملی تلاش می‌کنیم آغاز پایش ۱۴۰۰ طرح کلان و نیمه‌تمام خراسان رضوی تأکید پزشکیان بر اهمیت کاربرد هوش مصنوعی
سرخط خبرها

رئیس مجلس: برجام برای ما توافق‌نامه مقدس نیست

  • کد خبر: ۵۵۴۰۱
  • ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
رئیس مجلس: برجام برای ما توافق‌نامه مقدس نیست
برجام برای ما توافق‌نامه مقدس نیست بلکه با شروطی مورد پذیرش جمهوری اسلامی قرار گرفته است تا تحریم‌ها را رفع کند. بنابراین بازگشت آمریکا به برجام برای ما اهمیتی ندارد بلکه برای ما فقط و فقط رفع عملی تحریم‌ها موضوعیت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدباقر قالیباف در آغاز نشست جلسه علنی امروز -یکشنبه- با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخی مردم قم گفت: بیانات حکیمانه و مدبرانه رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخی مردم قم آینده رسیدن به ایران قوی را ترسیم کرد و به عنوان فصل الخطاب، نقشه راه پیگیری مطالبات مردم را برای همه ما مسئولان جمهوری اسلامی روشن فرمود.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: برای همگان آشکار شد راهبرد اصلی کشور در مقابله با دشمن بی‌اثر کردن تحریم‌هاست که مقدمه رفع تحریم‌ها نیز محسوب می‌شود و برای رفع تحریم‌ها، باید تولید قدرت کرد؛ تولید قدرتی از جنس آن که دانشمندان هسته‌ای از جمله شهید فخری زاده انجام دادند.

 

وی اضافه کرد: منطقی و درست دانستن قانون لغو تحریم‌ها از سوی ایشان مهر تاییدی است بر این قانون و ظرفیت مناسبی برای این هدف ایجاد و نظام محاسباتی دشمن را اصلاح می‌کند، که دوران اعمال تحریم‌های بی‌هزینه به پایان رسیده است. جبهه غرب باید حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسند و اگر فشاری به ایران وارد کرد باید خود را آماده پرداختن هزینه متناسب با آن بکند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص برجام گفت: برجام برای ما توافق‌نامه مقدس نیست بلکه با شروطی مورد پذیرش جمهوری اسلامی قرار گرفته است تا تحریم‌ها را رفع کند لذا بازگشت آمریکا به برجام برای ما اهمیتی ندارد بلکه برای ما فقط و فقط رفع عملی تحریم ها موضوعیت دارد.

 

وی گفت: بدون اینکه به دنبال خروج از برجام باشیم بر اساس مواد ۳۶ و ۳۷ برجام حق داریم در برابر اجرا نشدن تعهدات طرف مقابل، تعهدات خودمان را اجرا نکنیم لذا با قاطعیت اعلام می‌کنیم ایران زمانی تعهدات خود را اجرا می کند که آنها نیز تعهدات خود را عمل کنند و همه تحریم‌های برجامی و دستورات اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا را رفع کنند.

 

قالیباف با بیان اینکه امضای بایدن برای ما تضمین نیست و تجربه بدعهدی دوره دولت اوباما - بایدن نشان داد که نباید به رفع حقوقی و کاغذی تحریم‌ها دل خوش کرد، گفت: از نظر مردم ایران زمانی تحریم‌ها برداشته است که بتوانیم نفت خود را بفروشیم و با ارز حاصل از فروش آن از طریق ساز و کار رسمی بانکی، نیازهای مردم ایران را تامین کنیم و تولیدکنندگان و بازرگانان و ما در دنیا تجارت کنند در این صورت ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل می‌کند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حالی که مجلس فرصت سازی برای رفع تحریم‌ها را در دستور کار خود قرار داده است، ریل گذاری برای بی‌اثر کردن تحریم‌ها را، راهبرد اصلی خود می‌داند که مهمترین اقدام  تاکید بر اصلاح ساختاری بودجه به عنوان سند مالی کشور است که در آن می‌توان با کاهش و شفافیت کسری بودجه، تورم بیش از حد را کنترل کرد و با رویکرد ضد تبعیض  واشتغال‌زا مسیر اقتصاد سال آینده کشور را به نفع مردم و کارآفرینان جهت داد.

 

وی با اشاره به لایحه بودجه گفت: لایحه بودجه ارائه شده توسط دولت به نحوی تنظیم شده است که بیشترین عواید و منافع نصیب دلالان و سودجویان خواهد شد و ثمره کسری بودجه آن برای مردم چیزی جز تورم سنگین و گرانی افسارگسیخته نیست.

 

قالیباف افزود: توزیع میلیاردها دلار ارز ترجیحی نه تنها مانع گران شدن کالاها نشده است که مستقیماً جیب و منافع مردم را هدف گرفته بود در حالی که منابع ارزی کشور که می‌توانست به بهبود معیشت مردم و پر شدن سفره آنان کمک کند به نحوی توزیع شد که در دلال‌ها و رانت خوارها را چاق‌تر کرد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در سالیان گذشته به نام کالاهای اساسی میلیاردها دلار ارز دولتی به برخی از واردکنندگان داده شد که متاسفانه آثار آن در سفره و معیشت مردم بسیار ناچیز بوده و منافع آن به جیب عده‌ای محدود و خاص رسیده است.

 

وی افزود: میلیاردها دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کارهای اساسی توزیع شد، اما مردم همچنان شاهد گرانی این کالاها بودند مجلس می‌خواهد این رویه نادرست را اصلاح کند و این یارانه کالاهای اساسی را مستقیم در انتهای زنجیره به خود مصرف کننده بدهد و زیان رفاهی خانوارهای بخصوص قشر ضعیف جامعه را جبران و از هدر رفتن منابع بیت‌المال جلوگیری کند.

 

قالیباف گفت: این تصمیم به نفع کلیت جامعه و مردم است و قطعا دلالان و رانت خواران صدایشان بلند خواهد شد  البته دلسوزانی ممکن است نگران باشند که به آنها اطمینان خاطر می‌دهم که قیمت ارز روی هیچ کاغذی به صورت دستوری تعیین نمی‌شود و اگر قیمت این چنین بود مسئولان بانک مرکزی باید به سرعت و سهولت از این امکان استفاده می‌کردند.

 

وی افزود: واقعیت آن است که  مجموعه‌ای از سیاست‌های پولی، مالی و ارزی و تجاری دولت و در واقع عملکرد اقتصادی دولتمردان در طول زمان در قیمت ارز موثر است، قیمت واقعی ارز امروز را باید از مردم پرسید که نتیجه سیاست‌ها و عملکرد مسئولان است پس دولت محترم نباید توقع حق داشته باشد که گندم بکارد و جو درو کند.

 

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: در کنار اصلاح ساختار بودجه برخی تجربه‌های پیشین نشان داد که سیاست‌گذاری‌های اقتصادی تا چه حد می‌تواند در زندگی جاری مردم موثر باشد به عنوان مثال به گفته مسوولان دولتی ذی ربط فقط با نهایی شدن قانون مالیات بر خانه‌های خالی برای مبارزه با محتکران مسکن، ۳۰ درصد مسکن بیشتری به بازار اجاره  عرضه شد این امر  می‌تواند موجب کنترل و مهار افزایش قیمت اجاره بها شود.

 

قالیباف افزود: زمانی که یک قانون بخش از محتکران مسکن را مربوط مجبور به عرضه کرده است در صورت اجرایی شدن دقیق قانون، محتکران مسکن را مجبور به عرضه صدها هزار خانه خالی به نفع مردم خواهد کرد و این خود نمونه‌ای از مدیریت کارآمد است که می‌توان زندگی مردم را آسان‌تر  و اثر تحریم ها را کم کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: البته شایسته یادآوری است که ریل گذاری اصلی مجلس برای مسکن در جهش تولید مسکن است که به عنوان پیشران اقتصادی در حوزه اشتغال زایی قابل توجهی را به همراه خود خواهد داشت.

 

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از مردم استان چهار محال و بختیاری گفت: مشکلات استان چهارمحال و بختیاری استخراج شده و تصمیمات مهمی در راستای رفع تبعیض و رفع مشکلات زندگی استان اتخاذ شده است.

 

قالیباف خاطرنشان کرد: ایران زمانی قوی خواهد شد که اگر امکاناتی هست همه باهم از آن استفاده کنیم و  اگر  سختی هست همه مثل هم تحمل کنیم نه اینکه عده‌ای از امکانات برخوردار شوند و عده دیگری فشارها و سختی‌ها را تحمل کنند.

 

وی در پایان حادثه بسیار تلخ سانحه سقوط هواپیمایی اوکراین را تسلیت گفت و افزود: این حادثه تلخ  را به تمام بازماندگان شهدا تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند منان برای آن شهدا  علو درجات را مسئلت دارم.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->