اختلاف ترامپ و ماسک به روایت واشنگتن‌پست | هیچ چیز مثل قبل نخواهد شد دیدار سخنگوی دولت و دستیار رئیس‌جمهور با خانواده مرحومه الهه حسین‌نژاد + فیلم اعتراف یک رسانه عبری به ناتوانی اسرائیل | نمی‌توانیم برنامه هسته‌ای ایران را نابود کنیم دولت غزه برای تأمین امنیت در توزیع کمک‌ها اعلام آمادگی کرد نصب پنل‌های خورشیدی در نهاد ریاست جمهوری ایران | قائم پناه: ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات با انرژی خورشیدی تامین خواهد شد یک رسانه عبری: سربازان ما در غزه مثل اردک شکار می‌شوند مخالفت مجلس با کاهش منابع اعتباری دولت و شهرداری‌ها در بودجه ۱۴۰۴ درخواست دولت در مورد کاهش مالیات دارو و نهاده‌های دامی و کشاورزی در مجلس مصوب نشد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران ارتباطی به تصویب پالرمو ندارد روسیه درباره پیامد‌های هرگونه اقدام نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای ایران هشدار داد پیگیری قالیباف و نمایندگان مجلس در مورد تهمت اخیر همتی طرح نظام قانون‌گذاری در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد سرنوشت گزارش شورای حکام در گرو نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پدافند هوایی روسیه ۹ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد سخنگوی وزارت خارجه: جامعه بین‌الملل در برابر اقدام آمریکا در تحریم و ارعاب قضات دیوان بین‌المللی کیفری به پا خیزد نمازی: میزان و شتاب غنی‌سازی، اهرم خوبی برای چانه‌زنی ایران است قالیباف: رئیس جمهور آمریکا اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر دهد + فیلم اعلام وصول و معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد در دستور کار امروز مجلس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در مخالفت با ادامه جنگ در غزه + فیلم (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و پادشاه بحرین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های دوجانبه رئیس سازمان برنامه و بودجه: مطالبات گندمکاران و بازنشستگان با نظم در حال پرداخت است ترامپ، ایلان ماسک را تهدید کرد ۸ فلسطینی در بمباران جبالیا به شهادت رسیدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حاشیه‌نگاری یک انتقال قدرت جنجالی در آمریکا

  • کد خبر: ۵۶۴۲۲
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
حاشیه‌نگاری یک انتقال قدرت جنجالی در آمریکا
روز چهارشنبه با برگزاری مراسم سوگند جوزف بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و خانواده‌اش کاخ سفید را ترک کردند و دولت جدید آمریکا به طور رسمی آغاز به کار کرد.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز - روز چهارشنبه با برگزاری مراسم سوگند جوزف بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و خانواده‌اش کاخ سفید را ترک کردند و دولت جدید آمریکا به طور رسمی آغاز به کار کرد.


بخشش‌های پایانی ترامپ

به گزارش «نیویورک‌تایمز» ترامپ در ساعات پایانی حضورش استیو بنن، استراتژیست سابق کاخ سفید و مشاور کمپین انتخاباتی‌اش در سال‌۲۰۱۶ را به همراه ۱۴۲‌تن دیگر عفو کرد. در‌میان عفوشدگان با دستور ریاست جمهوری، نام الیوت برویدی، یکی از تأمین‌کنندگان مالی جمهوری‌خواهان، کوام کیلپاتریک، شهردار دیترویت، آنتونی لواندوفسکی، مهندس سابق گوگل، پل اریکسون، وکیل نامدار آمریکایی، پل مانافورت، مدیر سابق کمپین انتخاباتی ترامپ، چارلز کوشنر، پدر دامادش، راجر استون، مشاور کمپین سابقش و مایکل فلن، مشاور امنیت ملی پیشین وی به چشم می‌خورد. برخلاف گزارش‌هایی که درباره تصمیم ترامپ برای عفو خود و خانواده‌اش منتشر شده بود، وی به این موارد اشاره‌ای نکرد.


خداحافظی پرطمطراق ترامپ

علاوه‌بر‌این ترامپ در روز آخر ریاست‌جمهوری‌اش، متن سخنرانی خداحافظی خود را به‌صورت ویدئویی ازپیش‌ضبط‌شده ارائه کرد. به گزارش «الجزیره»، ترامپ ادعا کرد که به هدف خود مبنی‌بر سیاست «اول آمریکا» دست یافته است و به هوادارانش تأکید کرد: «جنبشی که ما آغاز کردیم، تازه شروع شده است.» وی اقدامات دولت خود را در زمینه مبارزه با بحران کرونا، کاهش مالیات، ساخت دیوار مرزی مکزیک و توافق آمریکا-مکزیک- کانادا تحسین کرد و اعتبار تولید دو واکسن آمریکایی کرونا را به نام خود گره زد. وی همچنین عملیات‌های آمریکا علیه رهبر گروه تروریستی داعش، انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی، به شهادت‌رساندن سردار قاسم سلیمانی و رویکرد به سیاستی خصمانه علیه چین را از دستاورد‌های بزرگ دولت خود دانست.


آشوب جدید ترامپ؛ تشکیل حزب میهن‌پرستی

در این میان، به گزارش «وال‌استریت ژورنال»، ترامپ به‌دنبال تشکیل یک حزب سیاسی جدید در آمریکاست. ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری‌اش چالش‌های زیادی با هم‌حزبی‌های جمهوری‌خواه خود داشته است؛ و حال اگر تصمیم داشته باشد در انتخابات ریاست جمهوری سال‌۲۰۲۴ شرکت کند، از حمایت این حزب برخوردار نخواهد بود؛ بنابراین به نظر می‌رسد تصمیم ترامپ برای تشکیل حزبی جدید بر همین مبنا باشد. به گزارش این روزنامه آمریکایی، مشاوران ترامپ گفته‌اند که وی حزب جدید را «حزب میهن‌پرستی» می‌خواند.


سفر بایدن آغاز شد

جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، سفر خود به واشینگتن برای شرکت در مراسم تحلیفش را از دلاور آغاز کرد. او در سخنرانی احساساتی خود جمع مردم دلاور گفت: «می‌دانم در دوران تاریکی هستیم، اما همیشه روشنایی هست.» پس از آن در واشینگتن، بایدن و کاملا هریس درکنار یادبود آبراهام لینکلن سخنرانی کردند و بر شرایط سخت آمریکایی‌ها و آسیب‌های که در دوران همه‌گیری کرونا دیده‌اند، تأکید کردند و نوید فردایی روشن‌تر دادند.


رویکرد‌های منتخبان دولت بایدن

افراد منتخب دولت بایدن در این بین، در مجلس سنا، از سیاست‌های خود رونمایی کردند. به گزارش «میدل‌ایست‌آی»، آنتونی بلینکن، گزینه سمت وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسه استماع مجلس سنا تعهد کرد از امنیت رژیم صهیونیستی و راه حل «دوکشوری» حمایت خواهد کرد. علاوه‌بر‌این وی تأکید کرد که از به‌رسمیت‌شناختن قدس اشغالی به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی حمایت کرده و سفارت آمریکا را در این منطقه حفظ می‌کند. وی همچنین اعلام کرد که تصمیم وزیر خارجه دولت ترامپ مبنی‌بر تروریستی‌خواندن انصارا... را بازنگری می‌کند. بلینکن درباره سیاست‌های دولت جدید در‌قبال کره شمالی گفت که این دولت با فشار‌های حداکثری، کره شمالی را برای خلع سلاح هسته‌ای به میز مذاکره می‌نشاند.
 
وی تأکید کرد همکاری با متحدان آمریکا را گسترش می‌دهد و برای مقابله با چالش‌های روسیه، چین و ایران تلاش خواهد کرد. او درباره سیاست خود در‌قبال افغانستان اظهار داشت که هرگونه توافقی میان طالبان و دولت افغانستان باید به نفع مردم این کشور باشد و افزود: «بررسی مجدد توافق‌نامه میان دولت آمریکا با گروه طالبان در دستور کار قرار دارد تا از گسترش بیشتر تروریسم در آن کشور جلوگیری کنیم.»

به گزارش «هیل»، لوید آستین، وزیر دفاع منتخب بایدن نیز در جلسه تأیید سنا، چین را جدی‌ترین رقیب آمریکا قلمداد کرد. همچنین به گزارش «الجزیره»، آوریل هینز، گزینه بایدن برای اداره اطلاعات ملی آمریکا، در‌مقابل سنا تعهد کرد که گزارشی غیرمحرمانه درباره مقصر و مسئول قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار و منتقد دولت عربستان سعودی، منتشر خواهد کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->