دستگیری «شبح مرگ» در مشهد؛ سرنوشت شوم انتقام‌جوی ۲۶ ساله پس از دو دهه توهم! درمان گرمازدگی حدود ۳۰۰۰ زائر اربعین در خاک ایران | انتقال ۶۷ نفر از زائران از عراق به کشور بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور
سرخط خبرها

شگرد جدید متهمان سایبری که مال‌باختگان را از شکایت منصرف می‌کند

  • کد خبر: ۵۶۵۸۱
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹
شگرد جدید متهمان سایبری که مال‌باختگان را از شکایت منصرف می‌کند
شما نیازی نیست شکایت کنید و خودتان را از کار بیندازید. چون شما یکی از ده‌ها قربانی این کلاهبرداران هستید که اندوخته خود را از دست داده‌اید. ما در پلیس فتا پرونده ویژه‌ای در این زمینه گشوده‌ایم و به‌زودی خبر‌های خوبی به شما خواهیم داد.
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ «شما نیازی نیست شکایت کنید و خودتان را از کار بیندازید. چون شما یکی از ده‌ها قربانی این کلاهبرداران هستید که اندوخته خود را از دست داده‌اید. ما در پلیس فتا پرونده ویژه‌ای در این زمینه گشوده‌ایم و به‌زودی خبر‌های خوبی به شما خواهیم داد.» این یک نمونه از تماس‌هایی است که شیادان فضای مجازی پس از کلاهبرداری و تخلیه حساب شهروندان در تماس با آن‌ها خودشان را به عنوان کارشناسان پلیس فتا معرفی می‌کنند و از قربانی می‌خواهند که شکایت نکند و با این شگرد زمان بیشتری برای ادامه کلاهبرداری‌هایشان به دست می‌آورند.

ماجرای این کلاهبرداری‌ها را فرمانده پلیس فتای خراسان رضوی با ما در میان گذاشت و درباره دیگر جزئیات آن بیان کرد: در شگرد جدید، کلاهبرداران فضای سایبری با معرفی خود به عنوان پلیس، از مال‌باخته می‌خواهند برای اعلام کلاهبرداری دست نگه دارد و اقدام اورژانسی انجام ندهد.

سرهنگ جواد جهانشیری درباره هدف مجرمان برای تماس‌های بعدی گفت: هنگامی که مال‌باخته به صورت اورژانسی از فرد مجرم شکایت کند، با توجه به اقدامات فوری صورت گرفته از سوی پلیس که مهم‌ترین آن مسدودی حساب‌های در دسترس مجرمان است، این افراد امکان پول‌شویی را از دست می‌دهند.


شگردی ساده و تکراری

به گفته این مقام مسئول با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده درباره نحوه قرعه‌کشی انواع مسابقه‌ها و نوع اعلام آن از رسانه‌های رسمی، اما همچنان عده‌ای فریب سودجویان را می‌خورند.

جهانشیری ادامه داد: با اعلام چند فقره کلاهبرداری به روش برقراری ارتباط واتس‌آپی و درج لوگوی صداوسیما در این شبکه اجتماعی، فرد شیاد با معرفی خود از سوی نهاد‌ها و سازمان‌های شناخته شده معتبر با ترفند «شما برنده خوش‌شانس ما هستید»، ضمن فعال کردن نرم‌افزار‌های انتقال حساب و به‌کار‌گیری روش‌های مهندسی اجتماعی قربانی را فریب داده و موجودی حساب وی را خالی می‌کند.

رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه بعد از این کلاهبرداری‌هاست که فرد با مال‌باخته تماس گرفته و با معرفی خود به عنوان مأمور، ادامه نقشه‌اش را اجرایی می‌کند، بیان کرد: در تمام مواردی که قربانی طعمه کلاهبرداران سایبری می‌شود نبود تمرکز و هیجان ناشی از حس خوب برنده شدن مانع از فکر درست شده و همین مسئله راهی برای نفوذ افراد کلاهبردار می‌شود.


یک آگهی به‌ظاهر قانونی

وی با بیان اینکه همین شگرد ساده سال‌هاست که دامن‌گیر افراد زودباور جامعه شده و بار پرونده‌های زیادی را بر دوش پلیس می‌گذارد ادامه داد: البته یکی دیگر از پرونده‌های تکراری در پلیس فتا که همکاران ما موفق به شناسایی و دستگیری ۳ متهم در این باره شدند، تبلیغ‌های به‌ظاهر قانونی در سایت‌های واسطه‌گر است.

جهانشیری ادامه داد: شیادان در این شگرد با درج آگهی با عنوان غیرمجرمانه، اما رویکرد کلاهبردارانه به قصد دور زدن قوانین سایت‌های واسطه‌گر، خود را به عنوان خانم معرفی کرده و درخواست همدم، هم‌خونه، صیغه یا همسریابی را می‌دهند، موضوعی که با توجه به جذابیت آگهی افرادی را جلب می‌کند و پس از به دام افتادن قربانی از او خواسته می‌شود که مبلغی را به عنوان پیش‌پرداخت به حساب اعلامی واریز کند، اما پس از واریز وجه آگهی حذف می‌شود.


دستگیری متهمان در مشهد و تهران

این مقام انتظامی ادامه داد: معمولا افرادی که با این روش از آن‌ها کلاهبرداری شده حاضر به شکایت نمی‌شوند، این پرونده نیز که منجر به شناسایی ۳ متهم در مشهد و تهران شد، در پایش و رصد فضای مجازی از سوی کارشناسان ما کشف شد.

جهانشیری تصریح کرد: اعضای این باند کلاهبرداری در پی تعقیب‌وگریز و عملیات فنی و پلیسی در محل اختفای خود به همراه تجهیزات رایانه‌ای مورد استفاده در این پرونده، دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.
رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی ادامه داد: متهمان پس از دستگیری و تحقیقات فنی به جرم خود اعتراف کردند که پرونده به همراه متهمان برای تعیین‌تکلیف نهایی به دادسرا ارسال شد.


حتما شکایت کنید

جهانشیری از شهروندان خواست تا پس از هر ماجرایی که در فضای مجازی برای آن‌ها رخ می‌دهد حتی اگر کلاهبرداران نتوانستند حساب آن‌ها را خالی کنند، حتما موضوع را به پلیس اطلاع دهند.
وی افزود: اعلام همین جرائم به‌ظاهر کوچک گاهی می‌تواند سرنخ‌های خوبی برای دستگیری متهمان در اختیار کارشناسان پلیس فتا قرار دهد و جلوی تکرار جرائم را بگیرد تا افراد بیشتری مالشان را از دست ندهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->