امیر قطر خطاب به ترامپ: حمله اسرائیل را نقض حاکمیت و امنیت‌مان می‌دانیم ترامپ نقض حاکمیت قطر را محکوم کرد هشدار داغ روسیه به اروپا: زمستان سرد و کمبود گاز در راه است! عراقچی: ایران همکاری پادمانی با آژانس را با چارچوب جدید ادامه می‌دهد گروسی پس از دیدار با عراقچی: بر سر جزئیات از سرگیری بازرسی در ایران به توافق رسیدیم با حمله صهیونیست ها به قطر معلوم شد؛ حق با خیبرشکن ایران است! کشته و مجروح شدن ۳ شهروند قطری در حمله اسرائیل (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) کاخ سفید: قطر از حمله اسرائیل مطلع شده بود تفاهم ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) عراقچی با رئیس جمهور مصر دیدار کرد اولین واکنش حماس به حمله اسرائیل برای ترور رهبران این جنبش در دوحه قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) واکنش انگلیس به حمله اسرائیل به دوحه قطر بیانیه حزب الله لبنان درباره حمله رژیم صهیونیستی به قطر واکنش پزشکیان به حمله اسرائیل به قطر | رئیس جمهور: رژیم صهیونی هیچ مرزی برای جنایت قائل نیست تایید شهادت ۵ نفر بر اثر حمله اسرائیل به دوحه قطر + اسامی و تصاویر شهدا (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) واکنش پاکستان به حمله اسرائیل به قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) عملیات دوحه، سایه سنگین ترور بر خاورمیانه| بررسی ابعاد حمله امروز رژیم صهیونیستی به قلب قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) مقام کاخ سفید: ترامپ از حمله اسرائیل به قطر مطلع بود میانجیگری قطر میان رژیم صهیونیستی و حماس تعلیق شد پیام پزشکیان به سران و مردم کشورهای اسلامی | زمانه ما نیازمند اقتدا به «پیام‌آور اخلاق و عدالت و حقوق انسانی» است نتانیاهو بر حمله به نشست سران حماس در دوحه نظارت مستقیم داشت (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پژمان فر: جامعه بشری و کشور‌های مسلمان باید علیه رژیم صهیونیستی متحد شوند واکنش جهاد اسلامی به حمله اسرائیل علیه مقر حماس در دوحه قطر (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) جزئیات جدید از حمله اسرائیل به مقامات حماس در دوحه قطر | نتانیاهو: عملیات دوحه را مستقل انجام دادیم + عکس (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) امارات به حمله رژیم صهونیستی به قطر واکنش نشان داد آمریکا از حمله اسرائیل به قطر مطلع بوده است (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) آیا حمله اسرائیل به مقامات حماس در قطر موفقیت‌آمیز بود؟ + فیلم (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بازخوانی آرای الهه کولایی و محمدحسن قدیری‌ابیانه درباره سرنوشت توافق هسته‌ای

  • کد خبر: ۵۸۰۸۷
  • ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۰
بازخوانی آرای الهه کولایی و محمدحسن قدیری‌ابیانه درباره سرنوشت توافق هسته‌ای
اختلاف نظر میان تحلیلگران روابط بین‌الملل در دو اردوگاه اصلاح‌طلب و اصولگرا، درباره آینده برجام و سرنوشت نهایی این توافق بین‌المللی است؛ یعنی اینکه درنهایت دولت جو بایدن، برخلاف دونالد ترامپ، مسیری متفاوت را می‌پیماید یا اینکه همان مسیر غلط گذشته را ادامه می‌دهد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ موضع ایران در‌برابر بدعهدی طرفین غربی برجام به‌ویژه ایالات متحده آمریکا، مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب و مسیری که ایشان ترسیم کرده‌اند، شفاف و مشخص است؛ اگر آمریکا به برجام بازگردد و تحریم‌ها برداشته شود، ایران نیز به تعهدات خود ذیل برجام و نه بیش از آن، بازخواهد گشت؛ این یعنی «تعهد در‌برابر تعهد».
 
چه اصولگرایان و چه اصلاح‌طلبان در داخل کشور بر این مهم تأکید دارند و اختلاف نظری در این‌زمینه وجود ندارد. اما اختلاف نظر میان تحلیلگران روابط بین‌الملل در دو اردوگاه اصلاح‌طلب و اصولگرا، درباره آینده برجام و سرنوشت نهایی این توافق بین‌المللی است؛ یعنی اینکه درنهایت دولت جو بایدن، برخلاف دونالد ترامپ، مسیری متفاوت را می‌پیماید یا اینکه همان مسیر غلط گذشته را ادامه می‌دهد.


دولت بایدن راه دیپلماسی را بر ما گشوده است

الهه کولایی، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه تهران، در دومین «کنگره مجمع زنان اصلاح‌طلب» درباره اهمیت برجام گفت: «برجام امکان بازگشت کشورمان به سطحی از تعامل سازنده در منطقه را در‌اختیارمان قرار داد و توانستیم در سطح یک دولت کارآمد، روابط سازنده‌ای با کشور‌های منطقه و جهان تجربه کنیم. توانستیم از سیاست خارجی به‌منظور تأمین نیاز‌های مردم ایران استفاده کنیم. برجام فرصتی به دست داد تا بتوانیم از امکانات و منابع عظیمی که در ایران وجود دارد، در سطوح مختلف به نفع مردم ایران و نه تقابل با جامعه جهانی و کشور‌های قدرتمند منطقه استفاده کنیم.»
 
کولایی در ادامه درباره آینده برجام با‌توجه‌به روی‌کار‌آمدن دولت بایدن گفت: «نباید اتفاقات آمریکا را ساده‌انگارانه و خوش‌بینانه تحلیل کرد، اما واقعیات را باید دید؛ تیم ضدایرانی همراه ترامپ جای خود را به افراد با‌تجربه‌ای در سیاست خارجی آمریکا داده است؛ افرادی که به حل سیاسی اختلافات اعتقاد دارند، نه فشار حداکثری و تحریم‌ها که فقر همه‌جانبه و آسیب‌های اجتماعی را به مردم ایران تحمیل کرد. روی‌کار‌آمدن بایدن برای ایران، هم فرصت و هم تهدید است. دولت بایدن راه دیپلماسی را بر ما گشوده و فرصت جدیدی برای حل و فصل مسائل ایران با آمریکا و جهان پیش روی قرار داده است تا میان جمهوری اسلامی و کشور‌های جهان اعتمادسازی صورت گیرد و به معیار‌ها و استاندارد‌های مورد‌توجه جهان عمل شود.»


بایدن در دشمنی با ایران تفاوتی با ترامپ ندارد

محمدحسن قدیری‌ابیانه، سفیر پیشین ایران در استرالیا و مکزیک، در گفتگو با «ایسنا» درباره آینده برجام در دولت بایدن در مقایسه با دولت ترامپ گفت: «بایدن در اهداف و دشمنی با ایران تفاوتی با ترامپ ندارد. حتی اوباما که برجام را مذاکره کرد و به توافق رسید، بعد از آن مصاحبه کرد و گفت که برای حفظ ساختار تحریم‌ها مذاکره و توافق کرده است و دیدیم که ساختار تحریم‌ها نه‌تن‌ها حفظ شد، بلکه در دولت ترامپ گسترش هم یافت. دموکرات‌ها با جمهوری‌خواهان تنها در تاکتیک‌ها و روش‌ها برای اجرای اهداف و منافعشان تفاوت دارند.
 
دموکرات‌ها امیدوارند با بازگشت به برجام، دو دستاورد داشته باشند، اول اینکه بتوانند مکانیزم ماشه را که ترامپ با خروج از توافق نتوانست از آن استفاده کند، علیه ایران فعال کنند و تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را در‌صورت بازنگشتن ایران به تعهداتش فعال کنند و دوم اینکه بازگشت به برجام را به گرفتن امتیازات بیشتر از ایران منوط کنند. معتقدم بایدن و دولتش تمایلی به رفع تحریم‌ها و برداشتن فشار حداکثری علیه ایران ندارند. آمریکا کشوری نیست که به‌دنبال رعایت منافع و حقوق دیگران باشد؛ نه دموکرات‌ها و نه جمهوری‌خواهان چنین رویکردی نداشته‌اند و ندارند.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->