لیلا کوچکزاده | شهرآرانیوز- همزمان با رونمایی و اکران مستند «از فرش تا عرش»، تفاهمنامه همکاری بین شهرداری مشهد و انجمن سینمای جوانان ایران در مشهد با موضوع حمایت از تولید فیلمهای کوتاه مستند، داستانی، پویانمایی و با مضامین الگوهای اخلاقی فرهنگی و اجتماعی شهر مشهد بسته شد.
روز گذشته در سینماهویزه و با حضور محمدرضا کلائی شهردار مشهد، محمدحسن مهدویمهر، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و جعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان خراسان رضوی، مستند «از فرش تا عرش» که به ابعاد زندگی عالم فرزانه مرحوم آیتا... محمد واله کاشمری پرداخته، اکران و از دستاندکاران این مستند، تجلیل شد.
این مستند چهلدقیقهای به کارگردانی مهرداد حدادیان و پژوهشگری و نویسندگی هادی نوروزیان و تهیهکنندگی انجمن سینمای ایران در دفتر مشهد به ابعاد زندگی مرحوم آیتا... محمد واله در گفتگو با مریدان و دوستان و اعضای خانواده او پرداخته است. مرحوم واله از علما و خطیبان و محدثان بزرگ معاصر مشهد و از شاگردان میرزا جواد آقای تهرانی در حوزه علمیه مشهد بود.
حق مطلبهایی که باید ادا شود
شهردار مشهد در نشست رونمایی و اکران مستند «از فرش تا عرش» گفت: وظیفه نهادهای عمومی مانند شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی حمایت از فعالیتهای هنری است.
تاکنون در این زمینه حق مطلب ادا نشده است و با همکاری نهادهای تخصصی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ...، میتوان در حوزههای گوناگون، نقش پررنگتری ایفا کرد.
کلائی همچنین حمایت از سینماگران جوان را در حوزه سینما بااهمیت دانست و بیان کرد: با امضای تفاهمنامه مشترک میان شهرداری مشهد و انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی، همکاریها، شتاب بیشتری خواهد گرفت و این موضوع، فرایندی را برای فیلمسازان فراهم میکند تا تولیدات مناسبی را ارائه کنند.
مرحوم واله، تربیتگر نسل انقلابی بود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، اما به بیان ویژگیهای اخلاقی مرحوم آیتا... محمد واله کاشمری پرداخت و گفت: یکی از الگوهای فضای فکری و انقلابی مشهد مرحوم واله بودند. ایشان استاد اخلاق، سخنران و زاهد بودند. البته زهد آن مرحوم نه از انزوا که زهد اجتماعی بود. جعفر مروارید بیان کرد: آن مرحوم، در گفتمانهای اجتماعی و سیاسی فعال و تربیتکننده نسلی بودند که بعدها جوانان تأثیرگذار انقلابی شدند.
به گفته مروارید، تأثیرگذاری انقلاب به فرهنگسازی و تربیت اخلاقی برمیگردد که به طور بنیادین در عرصه خانواده و رویارویی چهرهبهچهره با جوانان شکل گرفته است و مرحوم واله این کار را به خوبی انجام دادند و مستند «از فرش تا عرش» نیز بخشی از آن آموزهها را به نمایش گذاشته است.
او در ادامه خاطرنشان کرد: این مستند با تهیهکنندگی انجمن سینمای جوانان خراسان رضوی و با نگاه و فکر جوان و در نظرگرفتن مخاطبان جوان ساخته شده است و با این تفاهمنامه، بستر ساختن چنین مستندهایی درباره شخصیتهای علمی و فرهنگی و دینی مشهد ادامه خواهد یافت.
ریشه قرآنی مستندسازی
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز مرحوم واله را عالمی فرزانه، انسانی وارسته و شخصیتی ایمانمدار خواند که نفوذ کلام داشت. وی درباره مستندسازی از چهرههای تأثیرگذار علمی و دینی گفت: معرفی این شخصیتها اگر چه امروز در قالب مستند و فیلم خود را در مستندها نشان میدهد، اما ریشهای قرانی دارد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدحسن مهدوی خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن به پیامبر اکرم (ص) دستور میدهد که از اسطورههای جهان خلقت به عنوان انسانهای وارسته و هدایتگر یاد کن و دلیلش را نیز بیان کن. یعنی نکات برجسته زندگی آنها را یادآوری کن. حال با ساخت این مستندها، زندگی و افکار نقشآفرینان جامعه که موجب ارتقای ملت و مردم و انقلاباند، گرامی داشته میشود.