ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش خودکشی کادر بهداشت و درمان در دوران کرونا

  • کد خبر: ۵۹۱۱۷
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۹
افزایش خودکشی کادر بهداشت و درمان در دوران کرونا
بیماری جدیدی تحت تاثیر کووید ۱۹ در مراکز درمانی شیوع یافته و سلامت روانی و تندرستی پرستاران، پزشکان و خدمه بیمارستان‌ها را تهدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، از زمان شیوع کرونا تا به امروز، کارکنان بخش بهداشت و درمان در خط مبارزه با این ویروس مرگبار قرار گرفته‌اند. آن‌ها کار طاقت‌فرسا، افزایش ساعات کاری و ناکافی بودن زمان استراحت را تجربه کرده‌اند و خطر ابتلا به این بیماری هر لحظه آن‌ها را تهدید می‌کند. اگرچه آن‌ها تلاش می‌کنند که کار خود را به درستی انجام دهند اما با آزار و خشونت‌های کلامی و بدنام‌سازی از سوی خانواده‌های قربانیان روبرو می‌شوند. تمام این مولفه‌ها بر سلامت جسمانی و روانی کارکنان بخش بهداشت تاثیر می‌گذارد.

 

بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده از سوی کشورهای جهان، کارکنان بخش درمان حدود ۱۰ درصد از کل مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند. بسیاری از شاغلان بخش درمان، جان خود را در راه مبارزه با کووید ۱۹ از دست داه‌اند.

 

این روزها، آن‌ها در حال انجام یکی از وظایف خود یعنی واکسیناسیون کردن جامعه هستند تا آن‌ها را در برابر این ویروس مرگبار مصون بدارند. اینطور به نظر می‌رسد، واکسینه شدن کادر بهداشت و درمان از آن‌ها در برابر ویروس محافظت می‌کند اما بیماری جدیدی در بین این گروه شغلی گسترش یافته است. این بیماری تحت تاثیر کووید ۱۹ در مراکز درمانی شیوع یافته و سلامت روانی و تندرستی پرستاران، پزشکان و خدمه بیمارستان‌ها را تهدید می‌کند.

 

به گفته فعالان و حامیان این گروه شغلی در سازمان بین‌المللی کار، افزایش ساعات کاری و وظایف محوله رمقی برای آن‌ها باقی نگذاشته است. خستگی مفرط ناشی از کار زیاد در بین شاغلان مراکز درمانی، آشکار و رایج است.

 

سلامتی اعضای خانواده، مهم‌ترین نگرانی این گروه‌های شغلی محسوب می‌شود. آن‌ها در معرض مستمر انواع ویروس‌ها به ویژه کرونا قرار دارند و پس از کار به آغوش خانواده بازمی‌گردند. احتمال آلودگی و انتقال ویروس به اعضای خانواده خود از سوی کادر بهداشت و درمان زیاد است ولی آن‌ها برای تامین معیشت خود مجبور هستند به کار خود ادامه دهند.

 

شاغلان بخش درمان همواره در معرض آزارهای کلامی و تعرض قرار دارند اما یافته‌های نهاد بین‌المللی کار، افزایش چشمگیر این موارد در طول شیوع کرونا را نشان می‌دهد. آزارهای کلامی بیشتر برای بدنام کردن پرستاران و متهم‌کردن آن‌ها به کم‌کاری و طفره رفتن در انجام امور محوله استفاده می‌شود. افزایش چشمگیری توهین‌های کلامی و تعرض‌ها، نگران‌کننده است و سلامت روحی و روانی آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

افزایش بیماری روحی کادر درمان، یکی دیگر از نشانه‌های این ویروس منحوس است. شاغلان بخش درمان اضطراب، استرس، بی‌خوابی شبانه (غیرارادی)، اختلال اضطراب پیشرفته را تجربه کرده‌اند. گزارش‌ها نشان می‌دهد، خودکشی، انتخاب نهایی برخی از آنها برای خروج از بحران فعلی است. مشکلات و معضلاتی که سلامت روحی و روانی کارکنان را تهدید می‌کند، منجر به کاهش بهره‌وری، خروج بی‌رویه از این مشاغل و غیبت‌های غیر موجه شود.

 

موارد بسیاری در محیط‌های درمانی به وضوح دیده می‌شود که آثار منفی کوتاه مدت و بلندمدتی برای شاغلان بخش درمان به ارمغان می‌آورد. افزایش ایمنی کارکنان و فراهم نمودن شرایط مساعد کاری سبب ارتقاء کیفی کارها می‌شود و از کار اجباری جلوگیری می‌کند. حمایت از کارکنان و جلوگیری از شرایطی که آن‌ها در موقعیت استرس‌زا قرار می‌دهد، مهم و ضروری است. سلامت روحی و روانی مولفه‌ای بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->