به گزارش شهرآرانیوز، هادی حقیقی افزود: از زمان شیوع کرونا به دلیل سختگیریهای کشور ترکمنستان فعالیت بازارچه باجگیران در استان خراسان رضوی به حالت تعلیق درآمده و این وضعیت تا زمانی که کشور ترکمنستان در حوزه کرونا به شرایط مطلوب برسد، ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: دلیل ترکمنستان در این زمینه این است که بازارچه محل رفت و آمد افراد نیز هست و فقط کالا تبادل نمیشود، از سوی دیگر روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ تبعه ترکمنستان وارد بازارچه میشوند و کالا خریداری میکنند.
مدیر بازارچههای مرزی خراسان رضوی گفت: ترکمنستان تلاش میکند ارتباطات مردم کشورش با سایر نقاط به دلیل شرایط ویژه شیوع کرونا، تحت کنترل باشد و تا زمانی که شرایط در ترکمنستان از این نظر به درجه اطمینان بخش نرسد، امکان فعالیت بازارچه باجگیران میسر نیست.
باجگیران شهری در بخش باجگیران شهرستان قوچان استان خراسان رضوی و نقطهٔ صفر مرزی بین ایران و ترکمنستان است.
بازارچه باجگیران ایران با بازارچه گودان در ترکمنستان به صورت مشترک و قرینه دارای غرفهها و سطح دسترسی یکسان هستند و امکانات به نسبت مطلوبی در این بازارچه وجود دارد که آن را در زمره بازارچههای فعال کشور قرار داده است.
ماهیت بازارچه باجگیران به صورت صادراتی و وارداتی میباشد. روزانه گردشگران ترکمن وارد این بازارچه میشوند و به خرید کالاهای صادراتی از قبیل فرش، موکت، پلاستیک، کفش، پارچه و مصنوعات فلزی میپردازند.
حجم صادرات کالا ار بازارچه مرزی باجگیران چند برابر واردات آن است. عمده کالاهای صادراتی بازارچه باجگیران را ۱۲ قلم جنس از جمله کفش، منسوجات، فرش و موکت و عمده کالاهای وارداتی آن را مواد اولیه مانند پارچه تشکیل میدهد.
در بازارچه باجگیران ترکمنها مجاز هستند ۶ قلم کالای خاص همراه با معافیت گمرکی در طول سال وارد ایران کنند که میزان آن ناچیز است. کالاهای ترکمنی شامل پارچه جین، پارچه نخی، پارچه متقال، روفرشی، روتختی و پتوی مسافرتی است.
منبع: ایرنا