فرصت دوماهه به صنایع شهرستان‌های خراسان رضوی برای تجهیز به کنتور هوشمند شهردار مشهدمقدس: کمربند جنوبی چه بخواهیم چه نخواهیم در آینده اجرا خواهد شد دیدار شهردار مشهد با شورای اجتماعی محلات منطقه ۹ و بیان مشکلات توسط رؤسای شورا (۲۳ آبان ۱۴۰۳) حمایت از بانوان و توسعه ارتباطات دانش‌بنیان در اولویت کاری شورای ششم تأکید شورای ششم بر توسعه پروژه‌های راهبردی و زیرساختی مشهد ناصحی: سهم بودجه فرهنگی از بودجه شهرداری مشهد از ۲ به ۱۰ درصد افزایش یافت+ویدئو تامین برق و پایداری خدمت‌رسانی در تقاطع‌های سطح مشهد | ضرورت همکاری شهروندان و پلیس راهور در هنگام قطعی برق سرگذشت یکی از قدیمی‌ترین مزارع شمال مشهد | خاطرات خفته در «چاهش» اتوبوس‌های جدید راهی حاشیه شهر مشهد می‌شوند محکم پای «روز مشهد» بمانید! کاهش ۵۰ درصدی زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در مشهد افزایش عملیات‌های آتش‌نشانی مشهد در پی قطع برق و ازکارافتادن آسانسور‌ها (۲۲ آبان ۱۴۰۳) سهم شهرداری مشهد از عوارض آلایندگی، تقریباً هیچ! درباره یکی از کوچه‌های فرعی بازار سرشور مشهد | سراسرِ کوچه «سراسر»، پر از داستان «دکتر شیخ» است آیا مازوت‌سوزی در مشهد متوقف می‌شود؟ آغاز صدور صورت‌وضعیت الکترونیکی مسافری در خراسان رضوی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: توسعه متوازن شهری با شهرفروشی محقق نمی‌شود تهیه طرح تفصیلی محله آبکوه مشهد با نظر مردم یدالله بشکنی سرپرست فرمانداری طرقبه شاندیز شد
سرخط خبرها

حیدری: مشهد، سزاوارترین مکان برای ترویج فرهنگ گفتگو است

  • کد خبر: ۶۰۰۹۳
  • ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸
حیدری: مشهد، سزاوارترین مکان برای ترویج فرهنگ گفتگو است
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، مشهدمقدس را سزاوارترین فضا برای شکل‌گیری و توجه به فرهنگ گفتگو دانست و گفت: مشهد متعلق به امام‌رضا (ع) است و ایشان را امام گفتگو و مدارا می‌دانیم؛
به گزارش شهرآرانیوز؛ رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، مشهدمقدس را سزاوارترین فضا برای شکل‌گیری و توجه به فرهنگ گفتگو دانست و گفت: مشهد متعلق به امام‌رضا (ع) است و ایشان را امام گفتگو و مدارا می‌دانیم؛ مباحثات و مناظرات امام‌رضا (ع) با عالمان کلامی زمان خود در تاریخ ثبت شده و از سوی دیگر بر اساس میراث تمدنی ایرانیان، در شاهنامه‌فردوسی نیز که مشحون از حماسه و جنگ و دلاوری است، شاهان و پهلوانان پیش از هر جنگ و نبردی پیشنهاد صلح و گفتگو داده‌اند.

محمدرضا حیدری در نشست «مشهد؛ شهر گفتگو» که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری برگزار شد، افزود: یکی از ویژگی‌های شاخص فرهنگ‌سرای گفتگو، پیگیری تحقق آن از سوی افرادی است که عمده آن‌ها مسئولیتی در فضای مدیریتی شهرداری و مدیریت شهری ندارند و فقط بر اساس دغدغه‌مندی و احساس نیاز به این عرصه ورود کرده‌اند.

وی با تشکر از اهتمام سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد به‌عنوان متولی تشکیل و راه‌اندازی فرهنگ‌سرای گفتگو، افزود: شورای پنجم و مدیریت‌شهری در این دوره توجه خاصی به بسط و توسعه فضای گفتگو و تعامل در جامعه داشته است، زیرا آن را ضرورت می‌داند.
حیدری با بیان اینکه در جامعه با نارسایی‌ها و بحران‌های جدی در بحث‌های فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی روبه‌رو هستیم و واگرایی‌ها در حوزه‌های گوناگون نیز رو به تشدید است، تصریح کرد: از سوی دیگر روند اصلاحی را بر اساس نگاه به درون تعریف کرده‌ایم و بنابراین امر «گفتگو» موضوعی اجتناب‌ناپذیر است و باید مورد توجه قرار گیرد.


گفتگو را به فرهنگ فراگیر تبدیل می‌کنیم

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد گفت: مفهوم «گفتن و شنیدن» باید جای خود را به «گفتگو» بدهد، زیرا متأسفانه در بسیاری از مناسبات «شنیدن» مغفول واقع شده است، پس نیازمند تمرکز بیشتر و آموختن آن به جامعه هستیم؛ این مهم را در گام نخست در شهرداری مشهد بسط می‌دهیم و سپس به جامعه خواهیم آورد تا به فرهنگی فراگیر تبدیل شود.
 
محمدمحسن مصحفی با اشاره به گشایش فرهنگ‌سرای گفتگو در مشهد گفت: فرهنگ‌سرای گفتگو درصدد برهم‌زدن قالب گفتگو‌های غلط است و می‌خواهد سبک جدید و متفاوتی از زندگی را در فضای گفتگو پیش روی مخاطب قرار دهد؛ بر اساس این سبک، احتمال دارد که فرد بنا به‌نظرات طرف مقابل و مخالف خود، نظر و دیدگاه خود را تغییر دهد. وی بیان کرد: مادامی که نگاه جدید و فضای گفتگو مبتنی بر تعامل دوسویه در جامعه شکل نگیرد، مسائل حل‌وفصل نمی‌شود و فقط با مطرح‌شدن موضوعات جدید، مسائل قبلی فراموش می‌شود. مصحفی با اشاره به اینکه تشکیل فرهنگ‌سرای گفتگو حرکت ارزشمندی است، گفت: بسیار خرسندیم که این اقدام از مشهد مقدس و شهر امام‌رضا (ع) آغاز شده است.


گفتگو، مقوله‌ای لوکس نیست

همچنین هادی خانیکی، استاد دانشگاه، گفت: باید «گفتگو» را از یک مقوله لوکس و تزئینی و زیبایی‌شناسانه برای ایام فراغت خارج کنیم و نشان دهیم که برای برون‌رفت جامعه از بی‌عدالتی‌ها و ناآزادی‌ها به‌کار می‌آید. وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین راهبرد این است که گفتگو را از ساحت نظر به ساحت عمل و از پروژه‌های کلان به پروژه‌های خرد ترجمه کنیم، افزود: باید هم مکان‌های گفتگو شکل بگیرد و تقویت شود و هم امکان‌های گفت‌وگویی برای تنوع‌بخشی به هنجار‌های اجتماعی و نظایر آن به‌وجود آید؛ پیش‌بردن گفتگو امری ازبالابه‌پایین است که در ابتدا باید از طریق نهاد‌های حکومتی شکل بگیرد و بعد از آن از طریق نهاد‌های مدنی پیش رود و باید این‌ها را در کنار هم دید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->