واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جلوگیری از انتشار حجم فراوانی گاز سمی آمونیاک توسط آتشنشانان مشهدی

  • کد خبر: ۶۳۰۱۶
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
جلوگیری از انتشار حجم فراوانی گاز سمی آمونیاک توسط آتشنشانان مشهدی
عصر چهاردهم فروردین بود که بوی زننده نامعلومی در بزرگراه آزادی منتشر شد و مناطق اطراف را پر کرد. انتشار این گاز بدبو و تهوع‌آور به قدری بود که اهالی چند روستای پیرامون مشهد از خانه‌هایشان بیرون زدند.
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ عصر چهاردهم فروردین بود که بوی زننده نامعلومی در بزرگراه آزادی منتشر شد و مناطق اطراف را پر کرد. انتشار این گاز بدبو و تهوع‌آور به قدری بود که اهالی چند روستای پیرامون مشهد از خانه‌هایشان بیرون زدند و به گفته شاهدان عینی مسافران یک دستگاه اتوبوس مسافربری و چند خودرو سواری نیز خودرو‌ها را کنار جاده متوقف کرده و همه بیرون آمده بودند.

خبر خیلی زود به سامانه فوریت‌های آتش‌نشانی اعلام شد و طولی نکشید که قطار خودرو‌های قرمز رنگ این سازمان در مقابل یک واحد تولیدی متوقف شدند. هم‌زمان با خودرو‌های نیرو‌های آتش‌نشان نیز خودرو‌های عوامل انتظامی و پلیس راه نیز برای بسته نگه داشتن جاده در محل حاضر شدند.

حساسیت انتشار گاز سمی که هنوز علت درز آن به محیط اطراف در هاله‌ای از ابهام بود، به قدری بالا بود که سرهنگ صارمی، رئیس پلیس مشهد، آتشپاد ظهوریان، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شخصا خود را به محل رساندند تا از نزدیک شاهد اجرای عملیات و عملکرد نیروهایشان باشند.


بی‌احتیاطی یا حادثه؟

آتش‌نشانان مشهد پس از استقرار در محل با انجام بررسی اولیه در منطقه کانون انتشار این گاز سمی را شناسایی کردند. طبق بررسی‌های میدانی صورت گرفته مشخص شد که هنگام تخلیه آمونیاک از تانکر ۱۸ هزار لیتری به یک تانکر دیگر در یک شرکت تولیدی، گاز از ناحیه شیر تانکر نشت پیدا کرده و کارگرانی که در معرض انتشار آن قرار داشتند برای نجات جان خود بلافاصله محل را ترک کرده و موضوع را به آتش‌نشانی اعلام کرده‌اند.

نیرو‌های ویژه تیم تخصصی مواد شیمیایی سازمان آتش‌نشانی مشهد پس از انجام اقدامات پیشگیرانه به سرعت وارد عمل شدند و در یک عملیات نفس‌گیر که هر لحظه امکان بروز حادثه‌ای مرگ‌بار در آن وجود داشت بعد از گذشت ۲ ساعت موفق به جلوگیری از نشت این گاز سمی و بروز خطرات احتمالی شدند.
محل حادثه نیز پس از انجام کامل اقدامات ایمنی در اختیار کارشناسان آتش‌نشانی قرار داده شد.

رسیده بود بلایی، به خیر گذشت!

اعزام از ۵ ایستگاه آتش‌نشانی

معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی مشهد که از ابتدای اعلام خبر انتشار این گاز سمی سرخط پیگیری‌های عملیاتی قرار گرفته بود روز گذشته در تشریح دیگر جزئیات این حادثه به شهرآرانیوز گفت: در این عملیات نفس‌گیر و خطرناک که احتمال بروز حادثه‌ای مرگ‌بار برای نیروی‌های ما وجود داشت، ده‌ها آتش‌نشان از ۵ ایستگاه مشهد به همراه تیم تخصصی مواد شیمیایی این سازمان به محل اعزام شدند و با همکاری یکدیگر جلوی انتشار آمونیاک را در منطقه گرفتند.

مهدی رضایی بیان کرد: شدت گاز منتشر شده آمونیاک در منطقه به قدری بود که بوی آن تا کیلومتر‌ها آن‌طرف‌تر از کانون حادثه استنشاق می‌شد که همین امر درصد بروز خطرات احتمالی را افزایش می‌داد.

این مقام ایمنی شهر مشهد در توضیح عملکرد خطرناک آمونیاک گفت: این گاز سمی بی‌رنگ است و مزه فوق‌العاده تند و زننده‌ای دارد که اشک‌آور و خفه‌کننده می‌باشد. گاز آمونیاک سبب تحریک دستگاه تنفسی، پوست و چشم می‌شود و رویارویی با حجم زیاد این گاز برای بدن انسان بسیار خطرناک است، زیرا این گاز با آسیب رساندن به شش‌ها فرد گرفتار را خفه می‌کند.


مصدومیت ۲ آتش‌نشان

مدیر روابط عمومی اورژانس شهر مشهد نیز در توضیح دیگر ابعاد این حادثه گفت: به محض اعلام این حادثه به مرکز فوریت‌های اورژانس بلافاصله چند دستگاه خودرو آمبولانس و اتوبوس آمبولانس به محل اعزام شدند.
علیشاهی ادامه داد: در اثر وقوع این حادثه نیز ۴ نفر مصدوم شدند که ۲ تن از آن‌ها آتش‌نشان هستند. خوشبختانه مصدومان حادثه به صورت سرپایی درمان شدند و هیچ جای نگرانی برای این افراد نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->