تصادف مرگبار خودروی کارگران مزرعه در مشهد با ۶ فوتی (۲۱ مهر ۱۴۰۴) ماجرای عروسک‌های موهن چیست؟ زلزله سربیشه خراسان جنوبی را لرزاند (۲۱ مهر ۱۴۰۴) بازرس کل خراسان رضوی: تکمیل کمربند جنوبی مشهد با ضوابط بالادستی مغایرت دارد تنبیه سخت دانش‌آموز توسط مدیر به خاطر یک شوخی! سال ۱۴۰۳ خشک‌ترین سال کشور در سه دهه اخیر ویدئو | رئیس پلیس راهور استان خراسان رضوی: زیرساخت‌های شهر مشهد با ترافیک همخوانی ندارد! معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی: وضعیت منابع آبی جنوب خراسان رضوی بسیار وخیم است معوقات فروردین بازنشستگان دارای حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان واریز شد (۲۱ مهرماه ۱۴۰۴) درباره آپارتمان‌نشینی و جرمی به نام «مزاحمت همسایه » | دوستی بین دیوارهای مشترک یادی از دکتر غلامحسین مصاحب، پدر ریاضیات نوین ایران | بازآفرین زبان اعداد ثبت ۱۳۳ زلزله در کشور طی هفته دوم مهرماه ۱۴۰۴ تأکید دادستان تهران بر افزایش نظارت‌ها بر بازار بالارفتن سن بارداری در مادران، ریسک تولد کودکان دارای سندرم‌داون را افزایش می‌دهد سقوط از ارتفاع باعث فوت یک دانشجو در تبریز شد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) هشدار درباره واکسن تقلبی گارداسیل ۹ به فرم ویال تربیت نسل مسئول در قبال محیط زیست، مأموریت آموزش و پرورش است دستگیری سارق باغ‌ویلا‌های شمال مشهد با ۲۰ فقره سرقت (۲۱ مهر ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا به پیامک‌های جعلی قطع برق پیش‌بینی رگبار باران در نوار شمالی کشور (۲۱ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۱ مهر ۱۴۰۴) | تداوم تابستان در واپسین روز‌های ماه‌ِ مهر اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ مهر ۱۴۰۴) اسامی برخی تنقلات غذایی غیرمجاز منتشر شد (۲۱ مهر ۱۴۰۴) ورود هیئت‌رئیسه مجلس به مشکل تأخیر پرداخت هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی رئیس محیط زیست سازمان برنامه و بودجه کشور: اعتبارات فعلی دولت پاسخگوی هدف کاهش هدررفت آب نیست ماجرای نوزادی ۳ماهه که والدینش او را نمی‌خواهند | دست ردّ زوج جوان به هدیه بهشتی پاسخ مسئولان به تقاضای شهروندان برای شفافیت درخصوص سرنوشت اقلام توقیفی: اول آزمایش، بعد ورود به بازار یا امحا چند نکته مهم درباره مصرف استامینوفن در دوران بارداری با این ۶ کربوهیدرات عالی، چربی‌های شکمی خود را آب کنید و لاغر شوید
سرخط خبرها

جلوگیری از انتشار حجم فراوانی گاز سمی آمونیاک توسط آتشنشانان مشهدی

  • کد خبر: ۶۳۰۱۶
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
جلوگیری از انتشار حجم فراوانی گاز سمی آمونیاک توسط آتشنشانان مشهدی
عصر چهاردهم فروردین بود که بوی زننده نامعلومی در بزرگراه آزادی منتشر شد و مناطق اطراف را پر کرد. انتشار این گاز بدبو و تهوع‌آور به قدری بود که اهالی چند روستای پیرامون مشهد از خانه‌هایشان بیرون زدند.
مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ عصر چهاردهم فروردین بود که بوی زننده نامعلومی در بزرگراه آزادی منتشر شد و مناطق اطراف را پر کرد. انتشار این گاز بدبو و تهوع‌آور به قدری بود که اهالی چند روستای پیرامون مشهد از خانه‌هایشان بیرون زدند و به گفته شاهدان عینی مسافران یک دستگاه اتوبوس مسافربری و چند خودرو سواری نیز خودرو‌ها را کنار جاده متوقف کرده و همه بیرون آمده بودند.

خبر خیلی زود به سامانه فوریت‌های آتش‌نشانی اعلام شد و طولی نکشید که قطار خودرو‌های قرمز رنگ این سازمان در مقابل یک واحد تولیدی متوقف شدند. هم‌زمان با خودرو‌های نیرو‌های آتش‌نشان نیز خودرو‌های عوامل انتظامی و پلیس راه نیز برای بسته نگه داشتن جاده در محل حاضر شدند.

حساسیت انتشار گاز سمی که هنوز علت درز آن به محیط اطراف در هاله‌ای از ابهام بود، به قدری بالا بود که سرهنگ صارمی، رئیس پلیس مشهد، آتشپاد ظهوریان، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شخصا خود را به محل رساندند تا از نزدیک شاهد اجرای عملیات و عملکرد نیروهایشان باشند.


بی‌احتیاطی یا حادثه؟

آتش‌نشانان مشهد پس از استقرار در محل با انجام بررسی اولیه در منطقه کانون انتشار این گاز سمی را شناسایی کردند. طبق بررسی‌های میدانی صورت گرفته مشخص شد که هنگام تخلیه آمونیاک از تانکر ۱۸ هزار لیتری به یک تانکر دیگر در یک شرکت تولیدی، گاز از ناحیه شیر تانکر نشت پیدا کرده و کارگرانی که در معرض انتشار آن قرار داشتند برای نجات جان خود بلافاصله محل را ترک کرده و موضوع را به آتش‌نشانی اعلام کرده‌اند.

نیرو‌های ویژه تیم تخصصی مواد شیمیایی سازمان آتش‌نشانی مشهد پس از انجام اقدامات پیشگیرانه به سرعت وارد عمل شدند و در یک عملیات نفس‌گیر که هر لحظه امکان بروز حادثه‌ای مرگ‌بار در آن وجود داشت بعد از گذشت ۲ ساعت موفق به جلوگیری از نشت این گاز سمی و بروز خطرات احتمالی شدند.
محل حادثه نیز پس از انجام کامل اقدامات ایمنی در اختیار کارشناسان آتش‌نشانی قرار داده شد.

رسیده بود بلایی، به خیر گذشت!

اعزام از ۵ ایستگاه آتش‌نشانی

معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی مشهد که از ابتدای اعلام خبر انتشار این گاز سمی سرخط پیگیری‌های عملیاتی قرار گرفته بود روز گذشته در تشریح دیگر جزئیات این حادثه به شهرآرانیوز گفت: در این عملیات نفس‌گیر و خطرناک که احتمال بروز حادثه‌ای مرگ‌بار برای نیروی‌های ما وجود داشت، ده‌ها آتش‌نشان از ۵ ایستگاه مشهد به همراه تیم تخصصی مواد شیمیایی این سازمان به محل اعزام شدند و با همکاری یکدیگر جلوی انتشار آمونیاک را در منطقه گرفتند.

مهدی رضایی بیان کرد: شدت گاز منتشر شده آمونیاک در منطقه به قدری بود که بوی آن تا کیلومتر‌ها آن‌طرف‌تر از کانون حادثه استنشاق می‌شد که همین امر درصد بروز خطرات احتمالی را افزایش می‌داد.

این مقام ایمنی شهر مشهد در توضیح عملکرد خطرناک آمونیاک گفت: این گاز سمی بی‌رنگ است و مزه فوق‌العاده تند و زننده‌ای دارد که اشک‌آور و خفه‌کننده می‌باشد. گاز آمونیاک سبب تحریک دستگاه تنفسی، پوست و چشم می‌شود و رویارویی با حجم زیاد این گاز برای بدن انسان بسیار خطرناک است، زیرا این گاز با آسیب رساندن به شش‌ها فرد گرفتار را خفه می‌کند.


مصدومیت ۲ آتش‌نشان

مدیر روابط عمومی اورژانس شهر مشهد نیز در توضیح دیگر ابعاد این حادثه گفت: به محض اعلام این حادثه به مرکز فوریت‌های اورژانس بلافاصله چند دستگاه خودرو آمبولانس و اتوبوس آمبولانس به محل اعزام شدند.
علیشاهی ادامه داد: در اثر وقوع این حادثه نیز ۴ نفر مصدوم شدند که ۲ تن از آن‌ها آتش‌نشان هستند. خوشبختانه مصدومان حادثه به صورت سرپایی درمان شدند و هیچ جای نگرانی برای این افراد نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->