واکنش پزشکیان به دیدار اعضای دولت با رهبر معظم انقلاب ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد نیروهای آمریکا از استان‌های بغداد و الانبار خارج می‌شوند گروسی: فقط به نیروگاه بوشهر دسترسی داشته‌ایم یونان: فلسطین را به رسمیت خواهیم شناخت یحیی سریع: نقب، ایلات، عسقلان، اشدود و تل‌آویو را با ۸ پهپاد یمنی هدف قراردادیم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان: خشکسالی، تحول اساسی در نحوه ذخیره و مصرف آب را ضروری کرده است حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون» اسرائیل تلفات گرفت + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) زلنسکی: آماده برگزاری نشست دو جانبه یا سه جانبه در روسیه نیستم رهبر انقلاب در دیدار با هیئت دولت: معیشت مردم مهمترین مسئله است | روحیه کار و تلاش به جای فضای نه جنگ و نه صلح + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) توسعه برنامه هسته‌ای مشکوک اسرائیل با ساخت‌وساز در «دیمونا» + تصاویر دستگیری گسترده حامیان فلسطین در انگلیس | ۸۹۰ نفر در لندن بازداشت شدند (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش حماس به بمباران مدرسه «فارابی» غزه توسط اسرائیل واکنش یمن به حمله پهپادی به عمق اراضی اشغالی (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) انصارالله یمن خطاب به صهیونیست ها: آنچه در انتظار شماست، بسیار سخت‌تر خواهد بود آزادی ۹۰۰ زندانی از اوین پس از حمله رژیم صهیونیستی | برقرای ملاقات‌ها ۳ روز پس از حمله تصاویری جدید از ضربه ویرانگر ایران به حیفا+ فیلم سئول از بازداشت صد‌ها کارگر کره‌ای در آمریکا خشمگین شد عراقچی خطاب به اروپا: به نفع‌تان است که مسیرتان را تغییر دهید شمار شهدای تجاوزگری رژیم صهیونیستی در غزه افزایش یافت (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) بقائی در گفت‌وگو با یک رسانه استرالیایی: به روابط دوجانبه با استرالیا اهمیت می‌دهیم نتانیاهو: عملیات اخیر ما در جنوب غزه بخشی از تلاش‌های ما برای نابودی محور ایران است عمار حکیم با عراقچی دیدار کرد | تقویت همکاری‌های دوجانبه و پایبندی به توافق امنیتی عراق و ایران محور گفت‌وگوها توضیحات معاون تشریفات دفتر ریاست جمهوری درباره محدودیت‌های هیئت ایرانی شرکت کننده در مجمع عمومی سازمان ملل لطفا برکنارش نکنید! «شیگرو ایشیبا» نخست‌وزیر ژاپن استعفا داد
سرخط خبرها

آیا «پوتین» از قدرت کنار می رود؟

  • کد خبر: ۶۳۲۷۶
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰
آیا «پوتین» از قدرت کنار می رود؟
شایعه شده ولادیمیر ولادیمیرویچ پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به بیماری پارکینسون مبتلا شده است. خبری که به‌سرعت خبر دیگری را به‌دنبال داشت و آن‌هم کناره‌گیری او از مقام ریاست‌جمهوری کشورش بود.
محبوبه عظیم زاده | شهرآرانیوز - ویدئویی کوتاه از قدم‌زدن او روی فرش قرمز کاخش، درحالی‌که یک دستش ثابت مانده بود و فقط یک دست دیگر خود را تکان می‌داد، کافی بود تا این خبر نقل بسیاری از رسانه‌ها و محافل مجازی شود که ولادیمیر ولادیمیرویچ پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به بیماری پارکینسون مبتلا شده است. خبری که به‌سرعت خبر دیگری را به‌دنبال داشت و آن‌هم کناره‌گیری او از مقام ریاست‌جمهوری کشورش بود.
 
نکته عجیب و بعیدی که این سؤال را در ذهن بسیاری به وجود آورد که آیا واقعا رئیس‌جمهوری که همه این سال‌ها شخص اول مملکتش بوده است، حالا باید قید قدرت و مکنتش را بزند و خانه‌نشین شود؟ آن‌گونه که در برخی پایگاه‌های خبری مسکو درج شده بود، پوتین به‌دلیل ابتلایش به این بیماری باید حدود ۳ ماه پیش، یعنی در ژانویه سال ۲۰۲۱، از سمت خود کنار می‌رفت. این خبر موجی از واکنش‌ها را در فضای‌مجازی به وجود آورده بود. تقریبا از هر کنجی اظهارنظری به گوش می‌رسید.
 
برخی این خبر را دست‌به‌دست می‌چرخاندند و برخی دیگر تکذیبش می‌کردند تا اینکه مدتی بعد سخنگوی رئیس‌جمهور روسیه این صحبت‌ها را به‌کل رد کرد، آن‌ها را کذب محض دانست و بی‌اساس و همچنین یک دروغ بی‌شرمانه. او همچنین از این گفت که رئیس‌جمهور روسیه در وضعیت خوبی قرار دارد و در سلامتی کامل به سر می‌برد.
 
حالا هم خبر رسیده است که او حالاحالا‌ها در سمت خود باقی خواهد ماند. اتفاقی که معدود واکنش‌هایی را هم که آمیخته با شوخی بود، در فضای‌مجازی به‌دنبال داشت. به‌عنوان مثال کاربری درباره این اتفاق نوشته بود: «کاش من هم پوتین بودم، خودم قانون بقای خودم رو امضا می‌کردم.»


قانونی برای رئیس‌جمهور و خانواده

همه این حاشیه‌ها درحالی ایجاد شده بود که مدتی قبل از این، یعنی در ماه ژوئن، روسیه به پیشواز یک رأی‌دهی زودهنگام با هدف برگزاری یک همه‌پرسی ملی درباره اصلاحات اساسی در قانون اساسی کشور رفت، مبنی بر تمدید ریاست‌جمهوری او. هرچند در ادامه خبر‌هایی از دست‌کاری و تقلب هم در این اتفاق به میان آمد. بااین‌حال، آمار‌ها می‌گفت بیشتر مردم به این اتفاق رأی مثبت دادند. حالا که در چهارمین ماه سال ۲۰۲۱ به سر می‌بریم، نه‌تن‌ها پوتین از جایگاه خود کنار نرفته است، بلکه خبر‌ها حاکی از آن است که اصلاح قانون جدید به‌دنبال برگزاری همه‌پرسی تابستان سال گذشته، جنبه رسمی پیدا کرده است.
 
پوتین به‌تازگی با امضای این قانون شرایطی را برای خودش فراهم کرده است که براساس آن می‌تواند تا سال۲۰۳۶ در قدرت بماند. به این معنا که پوتین شصت‌وهشت‌ساله می‌تواند تا هشتادوسه‌سالگی رئیس‌جمهور باشد. براساس قوانین قبلی او باید در سال۲۰۲۴ از قدرت کناره‌گیری می‌کرد.
 
او پیش از این در سال۲۰۰۸ به‌علت ممنوعیت نامزدی‌اش برای مقام ریاست‌جمهوری، پس از ۲ دوره متوالی، مقام نخست‌وزیری را برعهده گرفته بود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این اصلاح قانونی که در روسیه اتفاق افتاده است، عایدی‌های دیگری هم به‌دنبال دارد.
 
به‌موجب بخشی از این اصلاحیه، رؤسای جمهور روسیه پس از ترک مقام خود از مصونیت قضایی مادام‌العمر برخوردار خواهند شد. به‌گزارش گاردین، این لایحه که روز سه‌شنبه به‌طور علنی منتشر شد، رؤسای جمهور سابق و خانواده‌های آن‌ها را از هرگونه پیگرد قانونی برای تخلفات و جرائم مرتکب‌شده در طول زندگی‌شان مصون می‌کند. بر‌اساس این قانون، افراد ذکرشده همچنین از بازجویی به‌دست پلیس و بازرسی یا دستگیری معاف خواهند بود.
 
علاوه‌براین، بد نیست بدانید که پارلمان روسیه لایحه دیگری را نیز تصویب کرد که به رؤسای جمهور روسیه اجازه می‌دهد پس از ترک مقام خود، به‌صورت مادام‌العمر به عضویت سنای این کشور (شورای فدراسیون روسیه) درآیند. علاوه‌بر‌این، رئیس‌جمهور سابق می‌تواند ۳۰‌نفر را برای عضویت در شورای فدراسیون روسیه معرفی کند. این شورا که مجلس علیای پارلمان روسیه است، ۱۷۵‌عضو دارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->