شروع مسابقات رنکینگ کشوری اسنوکر حمله تند خداداد عزیزی به یحیی گل‌محمدی+ ویدیو| پرسپولیس با دعوا قهرمان شد! عابدینی: در استان خراسان همه تلاش می‌کنند تا ابومسلم را احیا کنیم حمله هواداران استقلال به صفحه شخصی کاریله | حضور مربی برزیلی منتفی شد عمری به باشگاه پرسپولیس رفت شعار هواداران استقلال علیه نظری‌جویباری و محمود بابایی | تجمع گسترده مقابل باشگاه استقلال پایان کار سون در تاتنهام؟ اعتراض آبی‌ها در کوچه بی‌تصمیمی | بازی اسم‌وفامیل شروع شد سوپرجام فوتبال ایران در مردادماه کوچ استقلال و پرسپولیس به تختی بازگشت قایدی به شباب الاهلی اخراج برانکو از چین سلمانی، یاسین نمی‌شود فابیو کاریله، جدید‌ترین گزینه سرمربیگری استقلال مریم باباولدینی، نایب قهرمان کیک‌بوکسینگ جهان درگذشت + علت فوت دختران هاکیِ ایران، نایب‌قهرمان آسیا اوسمار ویرا و کیکه سانچز فلورس گزینه سرمربیگری استقلال| بازی با اسم‌ها برای مقابله با تجمع؟! بلاتکلیف مثل تیم قلعه نویی | دفاع شکننده و خط حمله نابسامان میلاد محمدی، ضعیف‌ترین بازیکن ایران مقابل قطر نتیجه و فیلم خلاصه بازی فرانسه و اسپانیا در لیگ ملت‌های اروپا(۱۵ خرداد ۱۴۰۴)| زیباترین ماراتون سال!
سرخط خبرها

ماجرای بازگشت فوتبال بانوان به رده‌بندی فیفا چه بود؟

  • کد خبر: ۶۴۶۳۳
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۴
ماجرای بازگشت فوتبال بانوان به رده‌بندی فیفا چه بود؟
نگاهی به حواشی بازگشت تیم‌ملی به رده هفتادم جهان، بدون هیچ فعالیتی در ۲ سال گذشته.
به گزارش شهرآرانیوز؛ تیم‌ملی فوتبال زنان ایران که در سال۱۳۹۹ به‌دلیل ۱۸ماه دوری از مسابقات از رتبه‌بندی فیفا خارج شده بود، ۲۸فروردین۱۴۰۰ بار دیگر به رده‌بندی بازگشت. در این فاصله فوتبال بانوان در ۲ سال گذشته نه‌تن‌ها هیچ فعالیتی نداشته که در واقع تیم‌ملی وجود خارجی نداشته است. حالا در فهرست فیفا ایران در رده ۷۰ جهان و ۱۴ آسیاست. اما دلیل این اتفاق را هیچ مدیری توضیح نداد.


ادعای مدیر جدید

شهره موسوی، نایب‌رئیس جدید فدراسیون، پس از این خبر در اظهارنظری مدعی شد: بعد از پیگیری‌های مکرر و مکاتبه‌های بسیاری که با فیفا مبنی بر دلیل حذف تیم‌ملی فوتبال زنان از رده‌بندی جهانی داشتیم و با کمک کمیته زنان فدراسیون فوتبال، درنهایت موفق شدیم فیفا را متقاعد کنیم که تیم‌ملی فوتبال زنان را به رده‌بندی جهانی بازگرداند. ۲ دیدار تدارکاتی را در روز‌های ۱۶ و ۱۷خرداد با بلاروس ترتیب دادیم که بدون تردید نقطه شروع مناسبی برای رده‌های ملی خواهد بود. درواقع دیدار برابر بلاروس سبب شد به رده‌بندی جهانی برگردیم.


حقیقت چیست؟

اما حقیقت این است که دلیل بازگشت تیم‌ملی زنان ایران به رده‌بندی فیفا این بوده است که شیوع کرونا بسیاری از مسابقات را به تعویق انداخت و برخی تیم‌های ملی را تعطیل کرد، همین ماجرا باعث شد فدراسیون جهانی فوتبال برای رتبه‌بندی تیم‌های ملی، مسابقات ۴۸ماه قبل را در نظر بگیرد، یعنی زمانی که تیم ایران درگیر مسابقات مقدماتی انتخابی المپیک بود.

در رده‌بندی قبلی به عملکرد تیم‌ها از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ امتیاز داده شده بود و رده‌بندی جدید به سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ مربوط است. مهرداد مسعود، عضو ایرانی تیم برگزاری مسابقات جام‌جهانی در قطر، به همشهری گفته است: فیفا عملکرد ۳ سال آخر فعالیت هر تیم را بررسی می‌کند. سال اول بیشترین امتیاز، سال دوم امتیاز کمتر و سال سوم کمترین امتیار را دارد. سال ۲۰۲۰ فقط ۶ تیم توانسته‌اند در سطح بین‌المللی بازی کنند و فقط آن‌ها امتیاز گرفته‌اند و بقیه شرایط یکسانی دارند. بعضی تیم‌ها که در رده‌بندی قبلی بالاتر از ایران بوده‌اند، سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۱۸ فعالیت کمتری داشته‌اند و به همین علت در رده‌بندی جدید به جایگاه پایین‌تری رفته‌اند و ایران به رده‌بندی بازگشته است.


سرمربی مجهول است

حالا شهره موسوی با این اظهارنظر درواقع قوانین فدراسیون جهانی را زیر سؤال برد. فیفا را نمی‌توان همچون فدراسیون ایران با مکاتبات و قول‌هایی که امکان اجرایی‌نشدن آن وجود دارد، به اتخاذ تصمیمی خلاف قوانین مجاب کرد. از طرفی در زمینه انتشار رده‌بندی قاعده خاصی وجود دارد که به‌هیچ‌وجه با ارسال نامه و مکاتبات تغییر نمی‌کند.

تیم‌ملی باید شهریور در مقدماتی جام‌ملت‌های آسیا شرکت کند. هنوز خبری از سرمربی تیم‌ملی و تشکیل اردو نیست و آ‌ن‌طور که موسوی گفته، ۱۰ روز پیش سرمربی انتخاب شده است، اما می‌خواهد بعد از جلسه هیئت‌رئیسه سرمربی جدید را معرفی کند که زمان آن هنوز مشخص نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->