قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی
سرخط خبرها

بازار سهام را پولی نکنید!

  • کد خبر: ۶۵۸۹۵
  • ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
بازار سهام را پولی نکنید!
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
تازه‌ترین پیش‌بینی یک نهاد پژوهشی وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد نرخ تورم سالانه در پایان مرداد ۱۴۰۰ یعنی پایان دولت فعلی به ۴۵ درصد می‌رسد و در چنین وضعیتی انتظار از بانک مرکزی این است که در برابر قیام بی‌سابقه تورم در یک‌ر‌بع قرن گذشته بایستد و نگذارد هیزم تازه‌ای زیر تنور جوشان تورم گذاشته شود. عزم سیاسی و تدبیر اقتصادی به‌ظاهر این است که بازار سهام نجات پیدا کند، قوام یابد، قدرت نقدشوندگی به بازار برگردد و در یک کلام اعتماد سهام‌داران احیا شود، اما به چه قیمت و از جیب و حساب چه کسانی قرار است این اتفاقات مثبت رخ دهد؟
 
۳ تصمیم مهم که می‌تواند تورم‌ساز شود و شائبه رانت هم در آن نهفته است، عبارت است از: نخست، تبدیل ۲۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به ریال و تزریق آن از سوی بانک مرکزی به صندوق تثبیت بازار سرمایه؛ دوم، لغو ممنوعیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری و کارگزاری‌ها در استفاده از وام بانکی؛ سوم، لغو سه‌ساله ممنوعیت خرید سهام از سوی بانک‌ها. واقعیت این است که هر ۳ تصمیم به‌گونه‌ای تورم‌ساز و باعث هم‌ترازنشدن بانک‌ها و انحراف منابع آن‌ها می‌شود و شائبه پولی‌شدن بازار سهام را تقویت می‌کند. تبدیل ارز‌های صندوق توسعه ملی به ریال و تزریق آن به صندوق تثبیت بازار سرمایه درواقع عامل افزایش پایه پولی و به‌دنبال آن رشد نقدینگی و تورم خواهد بود، هرچند ممکن است تأثیر آن زیاد نباشد.
 
به‌هرحال، قرار است بیش از ۵ هزارمیلیارد تومان از محل تبدیل ۲۰۰ میلیون دلار از پول صندوق توسعه ملی براساس هر دلار ۲۵ هزار تومان به بازار سهام تزریق شود تا این بازار نجات پیدا کند. ابهامی جدی وجود دارد که این ۲۰۰ میلیون دلار اکنون در دسترس نیست و در خارج از کشور مسدود شده و بانک مرکزی قرار است ریال ارزی را که نگرفته است، بپردازد. اگر این اتفاق رخ دهد، روشن است که چاپ پول و موافقت عبدالناصر همتی، گذاشتن هیزم زیر تنور جوشان تورم است، زیرا در روز‌های نخست فروردین ۱۴۰۰ او به‌صراحت از تأمین بخشی از کسری بودجه دولت به پشتوانه ارز‌های مسدودشده در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خبر داد و از آن به‌عنوان چاپ پول یاد کرد و آن را عامل اصلی تشدید تورم دانست.
 
روشن است که راه نجات بازار سهام از بیراهه نمی‌گذرد و این بازار به اصلاحات جدی از جنس آزادسازی، شفافیت و ایجاد ثبات مالی نیاز دارد تا پول‌پاشی. مأموریت بانک‌های مرکزی هم در دنیای امروز کنترل نرخ تورم و ثبات مالی است، نه پول و ارز پاشیدن. بیراهه را راه‌دیدن خطاست و فشار به بانک مرکزی یعنی برداشت از حساب تک‌تک ایرانیان. دادن تسهیلات برای خرید سهام اشتباه است و پیشنهاد می‌شود در برابر قیام تورم، چاره‌ای بیندیشند، زیرا تورم تک‌رقمی حق مسلم مردم است. پس لطف کنید بازار سهام را سیاسی و پولی نکنید و بپذیرید که هیچ دولت و مجلسی با شاخص سیاسی سرافراز نمی‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->