حماس به عملیات گسترده ارتش صهیونیستی در شهر غزه واکنش نشان داد رژیم صهیونیستی بندر الحدیده یمن را هدف حمله هوایی قرار داد (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) تهدید حمله اسرائیل به بندر الحدیده یمن شمار شهدای جنگ غزه به ۶۴ هزار و ۹۶۴ نفر رسید + (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) اردوغان پس از بازگشت از قطر: نتانیاهو به سرنوشت هیتلر دچار خواهد شد تصویر ۲ شهید حمله تروریستی امروز در سیب‌وسوران سیستان و بلوچستان + عکس تصاویر و مشخصات شهدای حادثه تروریستی امروز محور زاهدان - خاش (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) آغاز هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی در ۹۷ حوزه شهری و ۲۵۰۰ حوزه روستایی خراسان رضوی یک کمیته تحقیق سازمان ملل: اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی می‌شود نماینده مجلس: رئیس جمهور در نیویورک پیام آور صلح و اقتدار باشد معاون رئیس جمهور: قوه قضائیه دست پرقدرت حفاظت از محیط زیست است | فرهنگ سازی برای احترام به محیط زیست ضروری است ارتش رژیم صهیونیستی حملات زمینی برای اشغال کامل غزه را آغاز کرد ترامپ از «نیویورک تایمز» شکایت کرد پزشکیان مرکز درمانی شهید فیاض بخش تهران را افتتاح کرد (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) عارف از هنرمندان ایرانی خارج از کشور برای بازگشت به وطن دعوت کرد علی لاریجانی به عربستان سعودی سفر کرد (۲۵ شهریور ۱۴۰۴) مجمع تشخیص نظر خود را درباره لایحه حمایت از ایرانیان خارج کشور اعلام کرد دبیرکل اکو: موقعیت جغرافیایی خاص ایران آن را به یک هاب تجاری و ترانزیتی تبدیل کرده است سخنگوی قوه قضائیه: هرجا دولت نیاز به کمک داشته باشد، آماده‌ایم ورود کنیم | پیش بینی می‌کنیم حداقل ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر مشمول عفومعیاری اخیر خواهند شد نشست مشترک معاون استاندار با اعضای هیئت امنای اتاق اندیشه ورز تبلیغ حوزه علمیه خراسان برخورد جدی پلیس با خودروهای فاقد معاینه فنی و تخلفات صدور گواهی عراقچی در همایش اکو: کشورهای زیادی تمایل دارند بین ایران و آمریکا میانجیگری کنند جزئیات دومین همایش ملی ایران و سازمان اکو اعلام شد هشدار وزیر خارجه آمریکا به حماس | فرصت بسیار کوتاهی برای پذیرش توافق دارید تشریح جزئیات قطعنامه پیشنهادی ایران با موضوع ممنوعیت تعرض به تأسیسات هسته‌ای رئیس جمهور در پیامی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد را تبریک گفت دومین حمله مرگبار آمریکا در دریای کارائیب
سرخط خبرها

گزینه‌های احتمالی برای جانشینی رئیسی در قوه قضائیه چه کسانی هستند؟

  • کد خبر: ۷۱۲۱۷
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۷
گزینه‌های احتمالی برای جانشینی رئیسی در قوه قضائیه چه کسانی هستند؟
سید ابراهیم رئیسی پیروز سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد و تا ۴۵ روز دیگر به پاستور خواهد رفت. این سوال مطرح است که چه کسی در قوه قضائیه جانشین او خواهد شد؟

به گزارش شهرآرانیوز، در دوره‌های قبلی، مراسم تنفید رئیس جمهوری روز ۱۲ مرداد ماه برگزار شده است. یعنی حداقل ۴۵ روز دیگر تا مراسم تنفید ابراهیم رئیسی و حضور او در پاستور باقی مانده است.

 

اما سوالی که وجود دارد این است که آیا در این مدت باقی مانده او در قوه قضائیه باقی می‌ماند و یا به زودی از قوه قضائیه کنار می‌رود و برای حضور در پاستور آماده می‌شود. به خصوص که در این مدت رئیسی احتمالا درگیر چینش کابینه خود است و باید وزرا و معاونان خود را انتخاب کند.

 

اما سوال دیگری که وجود دارد این است که چه کسی جانشین او می‌شود؟

 

چهار گزینه جانشینی رئیسی

 

از ابتدای سال جاری و مطرح شدن نام رئیسی به‌عنوان کاندیدای نهایی این دوره، گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره جانشین او در قوه قضاییه مطرح شده است.
برخی می‌گویند غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه جانشین رئیسی می‌شود و برخی دیگر می‌گویند جانشین او علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور است. گزینه دیگری که عنوان می‌شود سید احمد مرتضوی مقدم، رئیس کنونی دیوان عالی کشور است و گزینه چهارم محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور است.

 

علیرضا اعرافی کیست؟

 

روحانی ۶۲ ساله‌ عضو شورای نگهبان که اکنون مدیر حوزه‌های علمیه کشور است. علیرضا اعرافی از سال ۷۱ امام جمعه شهر میبد بود و سال ۹۳ به‌عنوان امام جمعه شهر قم انتخاب شد. او در فاصله سال‌های ۸۷ تا ۹۷ و به مدت ۱۰ سال، ریاست جامعه المصطفی را برعهده داشت.

 

از سال ۹۵ به این طرف هم او به عنوان مدیر حوزه علمیه قم و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور انتخاب شد. او در یکم خرداد ۱۴۰۰ از سوی حسن روحانی به عضویت در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان منصوب شد.

 

اعرافی سال ۹۴ از حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کرد اما رأی کافی را به دست نیاورد. اولین بار فروردین ماه سال جاری بود که نام علیرضا اعرافی به‌عنوان جانشین ابراهیم رئیسی مطرح شد که این خبر از سوی خود او رد شد.

 
 

غلامحسین محسنی اژه‌ای کیست؟

 

غلامحسین محسنی اژه‌ای هم‌اکنون سخنگو و معاون اول قوه قضاییه است و برخی می‌گویند او نزدیک‌ترین گزینه برای جانشینی ابراهیم رئیسی در قوه قضاییه است به خصوص که او از سال ۹۳ تاکنون، معاون اول قوه قضاییه بوده است.

 

اژه‌ای سمت‌هایی چون دادستان دادگاه ویژه روحانیت، وزیر اطلاعات در دولت نهم و دادستان کل کشور و معاون اولی قوه قضاییه از سال ۹۳ تاکنون را در کارنامه کاری خود را دارد و هم‌اکنون از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

 

اژه‌ای سال ۹۳ در نامه‌ای به محمود واعظی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم خواستار ایجاد نرم‌افزاری برای حذف مصادیق مجرمانه و ارائه نرم‌افزارهای داخلی در این باره شده بود.

 

 

سید احمد مرتضوی مقدم‌زاده کیست؟

 

 

سید احمد مرتضوی مقدم‌زاده اکنون رئیس دیوان عالی کشور ایران است. او سال ۹۸ با حکم‌ ابراهیم رئیسی به این سمت منصوب شد.

 

مرتضوی ۶۴ ساله پیش از این رئیس دادگستری اردکان یزد، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، همدان و کرمان بوده است. او از سال ۸۵ تا ۹۵ به مدت ۱۰ سال معاون اول دادستان کل کشور و همزمان رئیس دادگاه عالی تجدیدنظر بود و از اردیبهشت سال ۹۸ با حضور رئیسی در قوه قضاییه به‌عنوان رئیس دیوان عالی کشور انتخاب شد.

 

وی دارای ۳۰ سال سابقه قضاوت است.

 

محمد جعفر منتظری کیست؟

 

محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور و رئیس دادگاه ویژه روحانیت است. وی از اعضای مؤسس سازمان قضایی نیروهای مسلح، معاون پارلمانی وزیر دادگستری در سال ۶۸، معاون اول دادستان کل کشور در زمان عبدالنبی نمازی و قربانعلی دری نجف‌آبادی و مشاور رئیس قوه قضائیه در زمان تصدی سید محمود هاشمی شاهرودی بوده‌است.

منتظری سال ۹۵ به این سمت منصوب شد. سمتی که پیش از این متعلق به ابراهیم رئیسی بود. حالا گفته می‌شود که منتظری یکی از گزینه‌های جانشینی رئیسی است.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->