مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ پزشکیان: «جشنواره کتاب رشد»، گامی برای هم‌افزایی فرهنگی و تعالی آموزش است مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر شهید «سیدهاشم صفی‌الدین» برگزار شد+ فیلم پزشکیان: برای تسهیل شرایط فرزندآوری منتظر تصویب یا اصلاح قانون نیستیم عراقچی: در دهه‌های اخیر، ایران با تروریسم و تحریم‌های غیرقانونی رو‌برو بوده است نمایندگان رهبر انقلاب در مراسم تشییع پیکر شهید سیدهاشم صفی‌الدین حضور یافتند عراقچی: تهدید امروز جهان بیش از ۱۲ هزار کلاهک هسته‌ای است پزشکیان بر طرح جمع‌آوری فاضلاب شهر‌های ساحلی تاکید کرد رژیم صهیونیستی برای آزاد کردن گروه هفتم اسرای فلسطینی شرط گذاشت (۶ اسفند ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها عامل توسعه شهری است | سازمان همیاری حلقه اتصال دولت و شهرداری‌هاست دعوت به تظاهرات ضدصهیونیستی در سوریه در واکنش به اظهارات نتانیاهو مشخصات و قابلیت‌های جنگنده یاک ۱۳۰ + فیلم و عکس تنش بین زلنسکی و ترامپ بر سر ذخایر معدنی بالاگرفت همکاری‌های امنیتی، محور مذاکرات رهبران سومالی و لیبی کره شمالی: هیچ‌گاه برای لغو تحریم‌ها التماس نخواهیم کرد هیئت بلندپایه طالبان عازم ایران شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) سرباز‌های دارای مهارت تخصصی، از یک ماه کسری‌خدمت تا بخشش اضافه‌خدمت دریافت می‌کنند ابراز نگرانی شدید سازمان ملل درباره افزایش حملات در کرانه باختری (۶ اسفند ۱۴۰۳) بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس در دو نوبت صبح و عصر از فردا (۷ اسفند ۱۴۰۳) دیدارهای دیپلماتیک عراقچی در ژنو (۶ اسفند ۱۴۰۳) ویدئو | شهید سید هاشم صفی‌الدین: کلید هر موفقیتی در مقاومت لبنان به دست رهبر انقلاب اسلامی است رئیس نمایندگی لهستان در تهران به وزارت خارجه ایران احضار شد نتایج یک نظرسنجی جدید فاش کرد: نارضایتی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ یک مجری رادیو، معاون اف‌بی‌آی در دولت ترامپ شد لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه جزئیات سفر لاوروف به تهران اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) انفجار در کنسولگری روسیه در شهر مارسی فرانسه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز مراسم رسمی تدفین شهید سید هاشم صفی‌الدین (۶ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ابراز نگرانی تخت روانچی از اوضاع افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل

  • کد خبر: ۷۱۶۶۰
  • ۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۵
ابراز نگرانی تخت روانچی از اوضاع افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل
نماینده ایران در سازمان ملل روز سه‌شنبه در سخنرانی خود هشدار داد که موج جدید احتمالی خشونت و برادر کشی در افغانستان چیزی است که این کشور، منطقه و جهان توانایی آن را ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مجید تخت روانچی، نماینده ایران در سازمان ملل روز سه‌شنبه در سخنرانی در شورای امنیت سازمان ملل درباره «اوضاع افغانستان» صحبت کرد.

 

براساس گزارش العالم، وی در ابتدای سخنرانی خود گفت: «با خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، این کشور در یک تقاطع قرار دارد. افغانستان می‌تواند به مسیر صلح برود که طی آن تمامی طرف‌ها با تعامل با گفت‌وگو موافقت کرده و به چند دهه خونریزی پایان بخشند یا اینکه می‌توانند خشونت‌ها بیشتری را در بر بگیرند در حالی که یکی از طرف‌ها توان نظامی خود را برای مجبور کردن طرف دیگر برای پذیرش شرایط صلح استفاده کند. جامعه بین‌الملل نباید اجازه بدهد مورد دوم اتفاق بیفتد چون این یک صلح واقعی نبوده و در نتیجه دوام نخواهد آورد».

 

نماینده ایران در سازمان ملل در ادامه سخنرانی خود افزود: «در واقع، یک افغانستان امن‌تر، با ثبات‌تر و موفق که در صلح با خود و همسایگان قرار دارد به نفع همه افغانستانی‌ها، منطقه و جهان خواهد بود. بر عکس، یک افغانستان ناامن و بی ثبات که منشا افراط‌گرایی خشونت آمیز، تروریسم و جنایت سازمان یافته باشد که شامل تولید و قاچاق مواد مخدر است تهدیدی برای خود افغانستانی‌ها و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد بود».

 

تخت روانچی اضافه کرد: «بنابراین، مقابله با چنین تهدیدی و ساخت یک افغانستان امن‌تر و موفق به نفع همه بوده و در واقع، مرحله کنونی فرصت مشترکی برای همه برای کار جدی در راستای دستیابی به این اهداف مشترک است».

 

این دیپلمات ایرانی افزود: «این موضوع به صورت اجتناب ناپذیری باید به صورت همه جانبه توسط افغانستانی‌ها و تحت کنترل آنها بوده و با تسهیل روند صلح توسط سازمان ملل صورت گیرد و مسیر صلح پایدار نخست و پیش از همه از طریق گفت‌وگوهای داخلی حقیقی و با مشارکت وسیع همه افغانستانی‌ها از تمامی گروه‌های سیاسی، قومی و مذهبی از جمله طالبان حاصل می‌شود که بر اساس همکاری، تفاهم، مصالحه و آشتی است.

 

وی گفت: «به عبارت دیگر، در جامعه متنوعی همانند افغانستان، هیچ گروه یا گروه‌هایی هر چند از نظر نظامی قدرتمند باشند نمی‌توانند به زور یا خشونت برای سیطره بر دیگران پناه ببرند و ایجاد یک دولت مشروع تنها از طریق روند سیاسی فراگیر و روش‌های دموکراتیک امکان پذیر است».

 

نماینده ایران در سازمان ملل اضافه کرد: «با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، توجیه طالبان برای پناه بردن به زور کاملا از بین می‌رود بنابراین این گروه باید خشونت را متوقف کرده تمایل خود را برای استفاده از زور منطق به جای منطق زور در تعامل با هموطنان خود نشان دهد و از این فرصت بی سابقه برای مشارکت در ایجاد یک صلح پایدار در این کشور از طریق روش‌های سیاسی استفاده کنند چون صلح و خشونت از یکدیگر جدا بوده و نمی‌توانند دست به دست هم بدهند».

 

وی تاکید کرد: «در حالی که ما شاهد از دست رفتن فرصت‌های زیادی برای صلح در سال‌های گذشته بودیم کاملا آشکار است که موج جدید احتمالی خشونت و برادر کشی در افغانستان تنها به چرخه جدیدی در ناامنی و بی‌ثبانی منجر خواهد شد، چیزی که این کشور، منطقه و جهان توانایی آن را ندارند».

 

تخت روانچی در پایان صحبت‌های خود گفت که جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تمامی گروه‌ها در افغانستان از جمله طالبان را فرا می‌خواند تا منافع تمام مردم افغانستان را بر دیگر منافع ترجیح دهند.

 

وی اضافه کرد: «ایران با توجه به اینکه میزبان میلیون‌ها آواره افغانستانی بوده و این کشور محصور در خشکی را از طریق بندر چابهار و از طریق خط آهن خواف-هرات به اروپا متصل کرده، در کنار مردم و دولت افغانستان در تلاش برای کشوری امن‌تر، با ثبات‌تر دموکراتیک و مرفه ایستاده است».

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->