پایان سفر ۲ روزه معاون پزشکیان به برزیل حضور وزیر علوم در منزل شهید سپهبد سلامی دبیرکل ناتو ضمن تأکید بر بازدارندگی هسته‌ای، مطرح کرد: جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای ندارد طحان نظیف در نشست خبری: حذف چهار صفر از پول ملی به تصویب شورای نگهبان رسید حمایت مجلس از دولت در زمینه تأمین زیرساخت‌های کالابرگ الکترونیکی سخنگوی طالبان: بعضی افراد در اداره اطلاعات و ارتش پاکستان پیشرفت افغانستان را تحمل نمی‌کنند معاون وزیر خارجه: دفاع ملی و میهنی ایرانیان، نقشه‌های اسرائیل را برهم زد حسین‌زاده: زنان روستایی باید به نیروی محرکه اقتصاد محلی تبدیل شوند نحوه اجرای سال اول برنامه هفتم توسعه در دستور هفته جاری مجلس (۱۷ آبان ۱۴۰۴) شهردار جدید نیویورک؛ تغییرات داخلی یا سیاست ضداسرائیلی؟ گروسی درگیری هسته‌ای را رویدادی محتمل دانست مشاوره فنی بغداد و واشنگتن برای تعیین مسیر روابط امنیتی در آینده تلاش کره جنوبی به دنبال سوخت آمریکا برای ساخت زیردریایی هسته‌ای شکست مذاکرات استانبول | طالبان و پاکستان یکدیگر را مقصر می‌دانند نگاهی به دستور کار کمیسیون‌های تخصصی مجلس در هفته جاری (۱۷ آبان ۱۴۰۴) مقاومت فلسطین جسد یک زندانی صهیونیستی دیگر را تحویل داد نامه ایران به شورای امنیت درباره اعتراف ترامپ در مورد نقش آمریکا در حمله اسرائیل به تهران تجاوز نظامیان صهیونیست به خاک سوریه وزیر اقتصاد: ایجاد چشم‌انداز روشن برای سرمایه‌گذاران ضروری است پزشکیان: تصویب منشور کوروش نماد تداوم حضور ایران در وجدان تمدن بشری است توسعه تجارت و همکاری‌های مرزی، ضامن امنیت و رشد اقتصادی دو کشور مسکو: روابط با ایران فارغ از شرایط سیاسی توسعه خواهد یافت قالیباف پاکستان را به مقصد تهران ترک کرد داستان‌سرایی ضدایرانی رسانه آمریکایی کشف آثار جراحی مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی به گروگان گرفته شده توسط رژیم اسرائیل روایت قالیباف از تلاش آمریکا برای آتش‌بس در جنگ ۱۲ روزه کنایه عراقچی به یاوه‌گویی‌های نتانیاهو
سرخط خبرها

روسیه: منتظر تصمیم تهران برای ازسرگیری مذاکرات برجامی وین هستیم

  • کد خبر: ۷۴۹۱۸
  • ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۴
روسیه: منتظر تصمیم تهران برای ازسرگیری مذاکرات برجامی وین هستیم
میخائیل اولیانوف، رئیس هیئت مذاکره کننده روسیه در گفت‌وگوهای برجامی اعلام کرد: دولت جدید ایران نیازمند زمان برای آماده شدن جهت از سرگیری گفت‌وگوهای وین است. این دیپلمات روس با طرح این پرسش که زمان از سرگیری دقیق مذاکرات چه زمانی است، بیان داشت: کسی نمی‌داند و باید منتظر اعلام رسمی از سوی تهران باشیم.

دیپلمات ارشد روسیه با بیان اینکه دولت جدید ایران نیازمند زمان برای از سرگیری مذاکرات برجامی در وین است افزود که درباره زمان گفت‌وگوها باید منتظر اعلام رسمی از سوی تهران باشیم.

 

میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین که ریاست هیات روس در مذاکرات برجام را برعهده دارد به خبری درباره تعلیق مذاکرات احیای برجام تا اوایل سپتامبر (اواسط شهریور) واکنش نشان داد و گفت که این خبر جالبی است «اما ضرورتا اطلاعات قابل اعتمادی نیست».

 

وی در توئیتی تصریح کرد: دولت جدید ایران نیازمند زمان برای آماده شدن جهت از سرگیری گفت‌وگوهای وین است. این دیپلمات روس با طرح این پرسش که زمان از سرگیری دقیق مذاکرات چه زمانی است، بیان داشت: کسی نمی‌داند و باید منتظر اعلام رسمی از سوی تهران باشیم.

 

وی با این حال تصریح کرد که مذاکرات هرچه زودتر آغاز شود «بهتر است». اولیانوف پس از آخرین دور مذاکرات برجامی در وین چندین توئیت درباره اهمیت از سرگیری گفت‌وگوها منتشر کرده است.

 

این دیپلمات روس هفته پیش در توئیتی نوشت: بر اساس آخرین گزارش‌ها ایران آماده خواهد بود تا مذاکرات وین درباره احیای برجام را تنها پس از ۵ اوت(۱۴ مرداد)  از سربگیرد؛ (اما) سووال این است که دقیقا از چه زمانی. وی عنوان کرد: اگر توقف در گفت‌وگوها طولانی شود، مذاکره‌کنندگان شتاب‌آهنگ خود را از دست داده و روند گفت‌وگوها، طولانی‌تر از زمان مورد انتظار خواهد بود.

 

مذاکرات برجام پس از شش دور گفت‌وگوهای فشرده و مستمر در وین، به مراحل پایانی نزدیک شده است.

 

در  آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین که سه هفته پیش برگزار شد، هیات‌ها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت‌های صورت گرفته برای احیای برجام، بار دیگر بر عزم و جدیت خود به منظور پیگیری روند گفت‌وگوها با هدف یافتن راه حل‌هایی جهت چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده‌اند، تاکید کردند.

 

در پایان این نشست، هیات‌ها برای کسب دستورالعمل‌های سیاسی درباره مسائل باقی‌مانده راهی پایتخت‌ها شدند تا برای دور هفتم مذاکرات آماده شوند. سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می‌گوید: مذاکرات وین در شش دور با قوت و کیفیت جلو رفت. 

 

وی با بیان اینکه احیای برجام به دلیل رویکرد آمریکا با تاخیر روبه‌رو شد و انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شد، اظهار داشت: حالا باید منتظر باشیم دولت جدید مستقر شود. البته سیاست‌های کلی نظام تغییر نمی‌کند و دولت مجری دستورات نظام است. طبیعی است این گفت‌وگوها در مسیر عادی ادامه یابد.

 

رییس مرکز دیپلماسی‌ عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ادامه داد: مهم این است که منافع مردم و تصمیم های  عالیه نظام اجرا شود. لحظه‌ای که دولت آمریکا به تعهدات خود در ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام برگردد و ایران راستی‌آزمایی کند، به تعهداتش برمی‌گردد. باید صبر کنیم دولت جدید مستقر شود.

 

در همین حال سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره زمان از سرگیری دور بعدی مذاکرات وین درخصوص احیای برجام تصریح کرد که روند گفت‌وگوها فراتر از مذاکرات رسمی وین جریان دارد و نشست کمیسیون مشترک هم در زمان مناسب منعقد خواهد شد.

 

«پیتر استانو» در نشست خبری در بروکسل گفت: همانطور که می‌دانید نماینده عالی (جوسپ بورل) نقش هماهنگی برجام را برعهده دارد و او با هماهنگی مشارکت کنندگان اقدام و تصمیم‌گیری می‌کند، لذا هر زمان که اعضا درباره ازسرگیری مذاکرات توافق کردند، گفت‌وگوها آغاز می‌شود.

 

وی ادامه داد: همانطور که می‌دانید این یک روند ادامه‌دار است و گفت‌وگوها و تعاملات دیپلماتیک فراتر از مذاکرات رسمی در وین جریان دارد. استانو خاطر نشان کرد: تاریخ بعدی نشست کمیسیون مشترک برجام مثل همیشه زمانی که مناسب باشد، اعلام می‌شود.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->