نوبل صلح در سایه سیاست | برنده نوبل صلح، یار نزدیک نتانیاهو از آب درآمد عضو شورای شهر کرمانشاه دستگیر شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) جزئیات جلسه مشترک عراقچی و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس؛ از حقابه هیرمند تا واکنش قاطع به مسئله حاکمیت جزایر سه‌گانه نماینده پارلمان لبنان: اسرائیل به دنبال شروع یک جنگ جدید است ۲ عامل بازدارنده برای حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل به ایران ویدئو | منافقین چگونه از شیوه تخلیه اطلاعات تلفنی استفاده می‌کنند؟ هشدار استاندار خراسان رضوی درباره سرانه درمانی مشهد | سفر رئیس‌جمهور به استان به‌زودی انجام می‌شود پزشکیان: نباید هیچ تعللی در ترخیص پنل‌های خورشیدی از گمرک صورت گیرد یمن اسرائیل را تهدید کرد | می‌خواهید دوباره به پناهگاه‌ها بروید؟ مخالفت شاباک با آزادی ۱۰۰ اسیر فلسطینی سخنگوی دولت شنبه‌ها و دوشنبه‌ها با مردم از اقدامات دولت خواهد گفت هاشمی: رشد اقتصادی بدون استفاده از ظرفیت فناوری ممکن نیست مخالفت نماینده مردم کاشمر در مجلس با واگذاری نفت به بخش خصوصی شهادت ۲۰ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در پی حملات مجدد اسرائیل به غزه (۱۹ مهر ۱۴۰۴) دریادار بمانی: دیپلماسی دریایی و افزایش تعاملات ایران با جهان برای نیروی دریایی ارتش مهم است وزیر میراث فرهنگی: توسعه کشور از مسیر سرمایه‌گذاری و اعتماد ملی می‌گذرد معاون وزیر امور خارجه: دومین نشست دیپلماسی استانی، ۳۰ مهرماه به‌میزبانی مشهد برگزار می‌شود حز‌ب‌الله: پرچم مقاومت را تا تحقق پیروزی کامل به دوش خواهیم کشید تمدید تعطیلی ۲ ماهه دفتر شبکه الجزیره در تل‌آویو تداوم حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس (۱۹ مهر ۱۴۰۴) انتقاد رئیس جمهور لبنان از حملات اسرائیل به جنوب لبنان پس از آتش‌بس غزه آیا رژیم صهیونیستی به آتش‌بس پایبند خواهد بود؟ کمیسیون امنیت ملی مجلس طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی را بررسی خواهد کرد یک هواپیمای سبک در استرالیا سقوط کرد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) واکنش ترامپ به حمایت ایران از توافق آتش بس با حماس نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ایران پس از تهدید اسرائیل تحول خواهد یافت؟ رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد
سرخط خبرها

آب و آتش از مرصاد تا خوزستان

  • کد خبر: ۷۵۶۵۱
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۱
آب و آتش از مرصاد تا خوزستان
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

آب، آب، آتش! با آب شروع می‌کنم که نماد روشنی است و مایه حیات. دست‌وپا و همه جسممان در آب بود، در روز‌هایی چنین به تاریخ ۱۳۶۷ در سد مهاباد. غرض آموزش غواصی بود برای فردا‌های جنگ، اما قطعنامه پذیرفته شد و نفس تفنگ‌ها به شماره افتاد و نگاه‌هامان در نگاه هم شرمگینانه می‌شکست.

 

بماند حال آن روز که تلخی‌اش هنوز تازه است. ما در سد مهاباد بودیم در میان آب که گفتند آتشی تنوره‌کشیده از مرز می‌آید، می‌سوزد و می‌آید. قصرشیرین، سرپل‌ذهاب، کرندغرب و اسلام‌آباد غرب را تخریب کرده است و به‌سرعت از راه بزرگراه به‌سمت کرمانشاه پیش‌رویی می‌کند. از همان میانه آب، خود را به میانه آتش رساندیم تا در تنگه چهارزبر، نرسیده به کرمانشاه، این مار آتش‌دهان را سر بکوبیم.

 

چنین هم کردیم ما بچه‌های امام‌رضا (ع) در لشکر ویژه شهدا در کنار برادرانمان از دیگر یگان‌های رزمی و در کنار عشایر و مرزنشینان قهرمان. ما «مرصاد» را آفریدیم در روزی چنین و آتشی که خود را بی‌مهار می‌دانست، مهار کردیم و آتش‌افروزان را سر و دست‌وپا و کمر شکستیم به‌تاریخ پنجم مرداد ۱۳۶۷. این، اما همه ماجرا نبود که از جنوب، در قلب خوزستان، هزاران تیر به خشاب جنایت می‌شد و در پی اشاره سرانگشت نفرین‌شده سرباز عراقی به‌سوی زندگی برادران و خواهران ما شلیک می‌شد. عراقی که شعار صلح می‌داد، دریورشی گسترده در خوزستان آتش به‌پا می‌کرد.

 

برادرانمان در یگان‌های رزم آن روز آنجا درحالی آب بر آتش دشمن می‌پاشیدند که خوزستانی‌های قهرمان را در کنار و پیشاپیش خود داشتند و یادم هست از خاطرات آن روز‌های رزمندگان که مردم آن دیار، برخی سلاح نیافته و چوب برداشته و به میدان آمده بودند تا پا بشکنند از دشمن بعثی. چنین هم کردند و دوباره خاک خوزستان را وجب‌به‌وجب پس گرفتیم. خون دادیم و پس گرفتیم. پس گرفتیم و قسم خوردیم بهتر از پیش می‌سازیمش. کم هم کار نکردیم، اما امروز را گمانمان نبود؛ اینکه مایی که آتش‌ها را فرونشانده بودیم، دوباره درگیر مسئله آب شویم، اما شدیم، اما قهر طبیعت کار خود را کرد و ضعف‌های مدیریتی به آن ضریب داد و رسیدیم به امروز در ۵ مرداد ۱۴۰۰ که حال هم‌وطنان خوزستانی ما خوب نیست.

 

آنان که خوب نباشند، حال ما هم بد می‌شود. آنان که آب نداشته باشند، لب‌های ما هم تب‌خال می‌زند؛ برادرانیم آخر، برادران خونی. خون داده‌ایم برای هم تا جان بگیرد ایران و جوان شود استعدادها. امروز که داریم تقویم را ورق می‌زنیم و به‌نام شکوهمند «مرصاد» می‌رسیم، یادمان می‌ماند که از کمین‌گاه قهر طبیعت هم باید باهم بگذریم و مسئولان این دیالوگ سریال «میکائیل» را به‌یاد داشته باشند که «مردم حتی آنجا که حق با آنان نیست هم باز حق دارند» و به‌احترام حق مردم با همه توان به میدان آیند.

 

اینکه دشمنان و زایده‌های مانده از «عملیات مرصاد» آتش می‌افروزند، از مسئولیت ما نمی‌کاهد. آنان «مباشر» هم که باشند باز «سبب» را باید در «بد» مدیریت‌کردن مسئولان سراغ گرفت و بی‌تعارف گاه «سبب، اقوی از مباشر است». اینجاست که باید پرسید از این «مسبب»‌ها که چرا چنین شد؟ از آب شروع کردیم و با آب تمام می‌کنیم تا هیچ آتشی در هیچ گوشه‌ای از خانه برنیفروزد. آب را دریابید به‌احترام آبروی شهیدان مرصاد و شهدای جنوب. آتش را فروبنشانیم که حق مردم آب است، آب، آب!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->