به گزارش شهرآرانیوز، «بستریشدگان جدید کرونایی در خراسانرضوی از مرز ۶۰۰نفر گذشت؛ ۵۲۳نفر از این تعداد مربوط به مراکز درمانی زیرپوشش دانشگاه علومپزشکی مشهد هستند.» این سخنان را دبیر کارگروه مراقبت و درمان دانشگاه علومپزشکی مشهد گفت تا اعداد و ارقامی که او روایت کرده است نیز مهر تأییدی بر وضعیت وخیم کرونایی شهر باشد.
علیاصغر انجیدنی با بیان اینکه روز یکشنبه تعداد مبتلایان کرونا به بیشترین حد خود در موج پنجم رسید، این را نیز گفت که ۲هزارو۶۱ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند و ۳۹۲نفر از این تعداد در بخشهای مراقبتهای ویژه تحتدرمان قرار دارند.
آماری که معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی مشهد به ایسنا اعلام کرده است نیز بر روند روبهافزایش مبتلایان کرونا در استان صحه میگذارد. مهدی قلیاناول گفته است خراسانرضوی بهصورت میانگین روزانه حدود ۷ هزار بیمار سرپایی مبتلا به کرونا دارد.
ویروس دلتا گریبانگیر مشهدیها
دکتر سیدمحمد موسوی، رئیس بیمارستان شهیدهاشمینژاد مشهد میگوید: حجم بیماران و مدل ابتلای خانوادگی بیماری نشان میدهد اگر همچنان رعایت شیوهنامههای بهداشتی از سوی مردم ضعیف باشد، باید منتظر یک فاجعه انسانی باشیم، زیرا ویروس دلتا گریبانگیر خانوادههای مشهدی شده است.
محمدحسین درودی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسانرضوی نیز درباره لزوم رعایت همه شیوهنامههای بهداشتی در شهر هشدار داد.
تعطیلی دوباره بوستانهای شهر
وضعیت فاجعهبار کرونا در شهر باعث شد که شهردار مشهد نیز خطاب به شورای اداری شهرداری، دستور تعطیلی همه بوستانها، مراکز تفریحی، باغوحشها و شهربازیها را که جزو مشاغل گروه ۲ و ۴ هستند، صادر کند.
محمدرضا کلائی همچنین بر تشدید اجرای شیوهنامههای بهداشتی در ناوگان حملونقل همگانی تأکید کرد و گفت: اطلاعرسانی و اجرای دقیق بخشنامه ابلاغی ادارهکل منابع انسانی درباره شیوه حضور کارکنان انجام شود.
اجرای سختگیرانه ورود و خروج توسط حفاظت فیزیکی به منظور جلوگیری از رفتوآمد غیرضروری به فضاهای اداری و لغو مراسم و افتتاحیهها و جلسههای بیش از ۱۵نفر در فضای سربسته و لغو همه مأموریتهای اداری غیرضروری نیز از دیگر بندهای بخشنامه ابلاغی شهردار مشهد است.
در روزهای گذشته اخباری مبنی بر کمبود تجهیزات پزشکی در مشهد منتشر شده بود که البته آنطور که ایرنا به نقل از معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است، بسیاری از کمبودهایی که دانشگاه علومپزشکی مشهد در حوزه تجهیزات پزشکی و دستگاههای کمکتنفسی و اکسیژنساز داشته، برطرف شده است.
قاسم جانبابایی همچنین گفت: تأمین دستگاههای سیتیاسکن در بیمارستانهای قائم (عج)، کامیاب، طالقانی، امدادونجات جنوب و شهیدهاشمینژاد از برنامههایی است که بهطور حتم در وزارت بهداشت پیگیری خواهد شد.
علی یزدانی، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علومپزشکی مشهد نیز اظهار کرد: میزان مأموریتهای مرتبط با کرونا در تیر امسال ۴۹ درصد بیشتر از خرداد بوده است.
در ۲۴ساعت گذشته ۴۱۱بیمار مبتلا به کرونا در سراسر کشور جان خود را از دست دادند.