جشنواره «طعم و رنگ پاییزی مشهد» با استقبال گرم شهروندان در حال برگزاری است + فیلم اضافه‌شدن ۱۲ هکتار فضای سبز به سرانه شهری با انتقال زندان مرکزی مشهد شهردار مشهدمقدس: پروژه کلیدی پارکینگ میدان شهدا (توحید) به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۵ آبان ۱۴۰۳) طرح «طاهرین»، الگویی برای سبک زندگی معنوی و اصلاح نگرش شهروندان مشهدی | فعالیت ۲۰۰ داوطلب در این طرح توضیحات شهردار مشهد درباره پروژه مشترک آستان قدس رضوی و مدیریت شهری (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از فاز اول پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی (ره) به بولوار نماز مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ شهروندخبرنگار | درخواست ایجاد ایستگاه‌های دوچرخه اشتراکی در بولوار هدایت مشهد + پاسخ برپایی بازار سیار صنایع دستی بانوان کارآفرین در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در آینده‌ای نزدیک خدمات‌رسانی فرودگاه مشهد به حدود ۵ میلیون زائر رضوی در نیمه‌ نخست سال ۱۴۰۳ هوای کلانشهر مشهد برای دومین روز پیاپی «آلوده» است (۱۴ آبان ۱۴۰۳) درباره کوچه «مسجد رانندگان» در خیابان امام‌رضا(ع) مشهد | حکایت «رانندگان» و کوچه‌ای پشت چهنو اجرای ۶۱۷ پروژه طی سه سال در منطقه پنج شهرداری مشهد شهردار مشهد: برای تمام حوزه‌های کلان مشهد پروژه داریم اختصاص زمین صدهکتاری برای زندان جدید مشهد | شهردار مشهد از انتقال زندان به خارج شهر خبر داد هشدار زرد مدیریت بحران استان خراسان رضوی | بارش های رگباری و کاهش محسوس دما تا آخر هفته توسعه گردشگری پایدار مشهد با ثبت میراث ناملموس فرهنگی تعریف ۴۵ پروژه محوری برای سال پایانی شورای ششم مشهد
سرخط خبرها

بر مدار شهر

  • کد خبر: ۷۷۲۲۶
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
بر مدار شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - روزنامه نگار

هر گروه یا فردی که مسئولیت اداره شهر را درقالب شورای شهر یا شهرداری به عهده می‌گیرد، باید بر مدار شهر، نیازها، قواعد و اصول اداره آن حرکت کند. شهرهـــا پدیــده‌های بسیــار مهم اجتماعی در عصر حاضر هستند که بسترساز زندگی اجتماعی و رشد و پیشرفت آحاد بشری می‌شوند. بر این اساس، هر شهری که برپایه اصول علمی و منطقی اداره شود و همه مسائل اقتصادی، اجتماعی، مذهبی، سیاسی، فرهنگی و شهروندی آن به صورت همه جانبه، سیستمی، متوازن و متعادل احصا و مدیریت شود، قاعدتا مکان بهتری برای زندگی خواهد بود و مردم در آن احساس هویت، تعلق و رفاه بیشتری خواهند کرد و به بیان عامیانه‌تر از اطلاق عنوان شهروندی آن، احساس رضایت خواهند کرد و لذت بیشتری خواهند برد.


در مدار شهر، سیاست وجود دارد، ولی سیاست زدگی خیر. فرهنگ عمومی تعریف می‌شود، ولی خرده فرهنگ‌ها نیز محترم شمرده می‌شوند. مسائل اجتماعی کلان، جاری و ساری است، اما اقتضائات اجتماعی مناطق و محلات نیز در کانون توجه قرار دارد. بهداشت، سلامت و نظافت عمومی جزو اصول اداره شهر است، اما از شادمانی و امیدآفرینی نیز غفلت نمی‌شود. بیشتر نمایندگان حکمرانی می‌کنند، ولی حقوق اقلیت ضایع نمی‌شود. مدیران و مسئولان، شهر را اداره می‌کنند، ولی از مشارکت و نقش آفرینی فعال مردم نیز غافل نمی‌شوند.


اداره شهر‌ها به خصوص در اندازه و گستره کلان شهر‌های توسعه یافته یا درحال توسعه با ابعاد و پیچیدگی‌های فراوانی مواجه است که اگر به آن دقت و توجه نشود، صدمات و لطمات فراوانی به دنبال دارد و سبب هرز استعداد‌ها و افزایش هزینه‌های مادی و معنوی خواهد شد.


در چند دهه اخیر با افزایش قدرت سازمان‌های محلی و شهرداری ها، شیوه اداره شهر‌ها در روند پیشرفت و توسعه کشور‌ها نقش تعیین کننده‌ای داشته است. بر همین اساس، باید حکومت‌ها در تقنین و اجرا، ظرفیتی را فراهم کنند که ظرفیت‌ها و استعداد‌های بومی و منطقه‌ای در قالب روند سیستماتیک، شناسایی و زمینه بروز و نقش آفرینی آن برای توسعه شهر‌ها فراهم شود.


اگر این امر در تمامی شهر‌های کشور در چارچوب مشخصی صورت پذیرد، سبب رشد متوازن همه شهر‌ها در نقاط مختلف جغرافیایی می‌شود که نتیجه آن، پیشرفت و تعالی کشور خواهد بود. ازآنجاکه شهر‌ها به طور مستقیم با پول مردم اداره می‌شوند و نمایندگان آن‌ها در چارچوب اسناد بالادستی، فرایند وضع قوانین در چارچوب نیاز‌های بومی خود را در شورا‌های شهر انجام می‌دهند و قوانین منعطف در قیاس با دولت‌ها را به میزان مناسبی دراختیار دارند، مشارکت و همدلی مردم و مدیران شهری، می‌تواند نویدبخش اتفاقات خوبی در آن‌ها باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->