طلای جهانی در مسیر کاهش قیمت (۶ تیر ۱۴۰۴) ذخایر ارزی و تجارت خارجی کشور مطلوب است | جنگ هیچ مشکلی برای تولید و تجارت کشور ایجاد نکرد افزایش ۰.۶ درصدی نرخ تورم سالانه در خرداد ماه ۱۴۰۴ بیمه مرکزی: سازوکار ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده به زودی اعلام می‌شود توضیح بانک سپه درباره برداشت مبالغ از حساب مشتریان تثبیت قیمت طلا از فردا (۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر جهاد کشاورزی: مردم منتظر کاهش قیمت برنج باشند | آغاز توزیع ۶۰ هزار تن برنج بازار بورس از شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴ با چه دامنه نوسانی آغاز به کار خواهد کرد؟ ۶۷ درصد از درآمد‌های تهرانی‌ها صرف پرداخت اجاره می‌شود تحریم‌ها تنها ۱۰۰ هزار بشکه از فروش نفت ایران را کاهش داد زنجیره ارزش صنعت نفت، قهرمان بی‌صدای روز‌های بحران سوخت قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ فردا (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) دستورالعمل استرداد وجه بلیت پرواز‌های لغو شده اعلام شد لزوم آغاز تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی و خدماتی | کارگران آتش نشانی و خدماتی سنگ تمام گذاشتند قرائت کنتور برق تهرانی‌ها از شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) طبق روال گذشته انجام می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ تیر ۱۴۰۴) | دلار چه قیمتی دارد؟ قیمت دلار جهانی امروز (۵ تیرماه ۱۴۰۴) | دلار جهانی به کف قیمت چند ساله سقوط کرد مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های یک تا سه درآمدی از شنبه (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود+ جزئیات نرخ امروز طلا در مشهد چقدر است؟ (۵ تیر ۱۴۰۴) بانک مرکزی: تأمین ارز واردات در مدت ۳ ماه از ۱۲.۳ میلیارد دلار گذشت قیمت سیب‌زمینی نصف شد (۵ تیر ۱۴۰۴) جابه‌جایی بیش از ۴.۶ میلیون مسافر توسط ناوگان حمل‌ونقل بین‌شهری در ۱۲ روز جنگ وزیر راه و شهرسازی: بازسازی مناطق خسارت‌دیده در جنگ در اولویت وزارت راه است قرائت کنتور مشترکان آب و فاضلاب از هفتم تیر به روال عادی بازمی‌گردد قیمت طلای جهانی اندکی بالا رفت (۵ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) | ملزومات سالاد چه قیمتی دارند؟
سرخط خبرها

ساخت خانه با متری ۳ میلیون تومان شدنی است؟

  • کد خبر: ۷۹۲۶۴
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۷
ساخت خانه با متری ۳ میلیون تومان شدنی است؟
یکی از وعده‌های سید ابراهیم رئیسی ساخت یک میلیون واحد مسکونی ارزان قیمت در هر سال است. این واحدها در اختیار دهک‌های پایین درآمدی قرار می‌گیرد. اما جزئیات این طرح و تبعات اجرای آن چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از وعده‌های سید ابراهیم رئیسی ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال ریاست جمهوری است. او وعده داده سالانه یک میلیون مسکن بسازد.

 

این طرح پیش از این هم در مجلس مطرح شده بود و حالا با چراغ سبز دولت، مجلس می‌خواهد این طرح را تصویب کند.

 

طرحی که به گفته نایب رییس کمیسیون عمران مجلس راهبری آن با رئیس جمهور است. اما مشخصات این طرح چیست؟

 

مشخصات طرح مسکن رئیسی

 

به گفته اسماعیل حسین زهی، نماینده مجلس، در این طرح قیمت تمام شده هر متر واحد مسکونی ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است. یعنی یک دهم متوسط قیمت کنونی مسکن در تهران.

 
 

قرار است سالانه یک میلیون مسکن ارزان ساخته شود و در اختیار دهک‌های پایین درآمدی قرار بگیرد. اما اینکه چند دهک پایین مشمول این طرح می‌شوند هنوز مشخص نشده است.

 

نکته دیگر اینکه در ساخت مسکن مهر تنها عرصه به متقاضیان واگذار می‌شد و اعیان به دولت تعلق داشت اما در این طرح گویا قرار است هم عرصه و هم اعیان این واحدها به متقاضیان واگذار شود.

 

متقاضیان باید هزینه واحدها را بپردازند اما اعیان رایگان به آنها واگذار می‌شود.

 

اما سوالی که وجود دارد این است که این واحدهای مسکونی قرار است در کجا ساخته شود و زمین آن چگونه تامین می‌شود؟ آنگونه که نایب رییس کمیسیون عمران مجلس گفته قرار است زمین این واحدها از طریق مازاد زمین‌های دستگاه‌های اجرایی تامین شود.

 

یعنی دستگاه‌های اجرایی یا به عبارتی دولت باید زمین‌های مازاد خود را به وزارت شهرسازی منتقل کند و این وزارتخانه در این زمین‌ها واحدهای مسکونی بسازند. اما اینکه آیا این زمین‌های مازاد در داخل شهر است و یا خارج آن هنوز مشخص نشده است.

 

مشکل طرح مسکن جدید چیست؟

 

آنچه به نظر می‌رسد این است که هم دولت و هم مجلس، طرحی دارند که هنوز جزئیات آن مشخص نیست و برای آن برنامه‌ریزی نشده است. چون به طرح ساخت یک میلیون واحد مسکونی سالانه انتقادات زیادی وارد است.

 

مهم‌ترین نقد این است که دولت برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی سالانه باید روزانه دو هزار و ۷۴۰ واحد مسکونی بسازد. یعنی در ۱۰ روز گذشته دولت باید نزدیک ۳۰ هزار واحد مسکونی را آماده کرده باشد که از برنامه جا نماند.

 

نکته بعد هزینه اجرای این طرح است. مجلس گفته قیمت هر متر واحد مسکونی دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است اما در فروردین که هنوز قیمت فولاد و سیمان افزایش نیافته بود، رییس سازمان نظام مهندسی کشور حداقل قیمت ساخت یک متر واحد مسکونی را شش میلیون تومان اعلام کرد.

 

این یعنی یا طرح مجلس ایراد دارد و یا اینکه این دولت هم می‌خواهد هر متر واحد مسکونی را نصف قیمت به مردم بفروشد.

 

اما منابع آن را باید از چه طریق تهیه کند؟ به خصوص که براساس محاسبات تجارت‌نیوز برای ساخت چهار میلیون واحد ۱۶۸۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است که دولت ندارد. پس یا این وعده محقق نمی‌شود و یا دولت برای تحقق آن به منابع بانکی متوسل می‌شود که مردم باید منتظر تورم شدید باشند.

 

طرح جدید دولت و مجلس برای خانه‌دار کردن دهک‌های پایین درآمدی احتمالا تورم بالایی به اقتصاد و معیشت مردم وارد می‌کند.

 

دولت احمدی‌نژاد با انتشار ۴۲ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای ساخت مسکن مهر، باعث ایجاد تورم ۴۲ درصدی شد. حالا دولت رئیسی با چند برابر این رقم، چه تورمی به مردم تحمیل می‌کند؟

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->