بیش از ۲۵ درصد نیاز آبی فضای سبز مشهد از پساب تامین می‌شود سخنگوی شورای شهر مشهد: انعقاد قرارداد تولید ۶۰ دستگاه واگن خط یک متروی مشهد اتفاقی بسیار مهم در طول تاریخ دوران مدیریت شهری است ماجرای گلوله‌زنی به حرم مطهر امام رضا (ع) در ۱۱۹ سال پیش | گلوله‌های احتکار بر تن مردم سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد: نظراتم در خصوص شهردار جنبه شخصی ندارد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: نباید به مسائل کوچک و پیش‌پا افتاده در شورا اهمیت دهیم| در هر جلسه شورا باید طرح جدیدی را برای مردم ارائه دهیم رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: افزایش ۲ هزار میلیارد تومانی بودجه معاونت خدمات شهری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت، سهم مشهد در مالیات بر ارزش افزوده را مشخص کند + فیلم ۳۰ تصویر، ۵۰ قاب، یک افتخار مشترک | تصاویر شهدای فتح‌المبین قاب‌های مفاخر شهری مشهد را مزین کردند آغاز جشنواره گل‌های لاله در مشهد | بوستان ملت و باغ گل‌ها میزبان هزاران بوته گل لاله آلودگی هوای مشهد برای سومین روز پیاپی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: شهرداری‌ها پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید باشند معاون اول رئیس جمهور وارد مشهد شد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | مسائل شهر مشهد جهت فراهم کردن شرایط مناسب‌تر برای زائران بررسی می‌شود شهردار مشهد مقدس تاکید کرد: «کار برای مردم»؛ بیشتر از قبل آدرس و زمان بازار‌های روز و شب مشهد + جزئیات بهره برداری از فاز اول خط ۳ قطار شهری مشهد در اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور رئیس‌جمهور | باب الجواد؛ زیباترین ایستگاه مترو کشور به‌زودی افتتاح می‌شود روایت شکل‌‏گیری محله چهارچشمه مشهد | چهارچشمه‌ای که کوثر شد گلایه های بی سرانجام از کمبودهای درمانی و زیرساخت های شهری محله «عباس آباد» مشهد عبور سبز از تابستان تشنه مشهد
سرخط خبرها

انتقال آب، چشم‌انتظار تأیید محیط زیست

  • کد خبر: ۷۹۶۰
  • ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۵
انتقال آب، چشم‌انتظار تأیید محیط زیست
جلسه ارزیابی زیست‌محیطی پروژه انتقال آب به دلیل پایان اعتبار، ماه آینده برگزار می‌شود

ملیحه فلاح - سال‌هاست که شیره جان زمین را کشیده‌ایم و حالا به تب و تاب جایگزینی روش‌های جدید برای تأمین این مایع حیاتی افتاده‌ایم. یکی از این روش‌ها انتقال این مایع حیاتی از یک منبع آبی به جان خشکیده زمین در نقطه‌ای دیگر است. طرح انتقال آب از سواحل چابهار به دشت‌های تشنه و تفتیده شرق ایران نیز یکی از همین روش‌هاست که سال‌ها موافقان و مخالفان اجرای این پروژه عظیم ملی به‌ویژه در زمینه زیست‌محیطی درباره آن بحث و تبادل نظر می‌کنند.
شهریور امسال تفاهم‌نامه مشترک طرح انتقال آب از سواحل چابهار به شرق کشور به امضای معاون آب و آبفای وزارت نیرو و استانداران خراسان‌رضوی و جنوبی و سیستان وبلوچستان رسید و این پروژه وارد مرحله جدیدی شد.
نیمه‌های مهر بود که مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور در خبری اعلام کرد که جلسه ارزیابی زیست‌محیطی تمام بخش‌های طرح تا یک هفته آینده برگزار خواهد شد، اما با گذشت حدود ۳ هفته از این خبر هنوز جلسه‌ای تشکیل نشده است.
علی عبداللهی در پاسخ به شهرآرا درباره برگزار نشدن این جلسه و زمان برگزاری‌اش در آینده گفته است که اعتبار تخصیص آب از دریای عمان به سیستان‌وبلوچستان ۲۰ مهرماه امسال به پایان رسید و همین موضوع باعث شد جلسه ارزیابی زیست‌محیطی پروژه به بعد از تمدید اعتبار تخصیص برای سیستان‌وبلوچستان موکول شود.
او با اشاره به اینکه اعتبار تخصیص آب از محل این پروژه به استان‌های شرقی کشور ۲ سال است، گفت: منتظریم در هفته آینده وزارت نیرو جلسه کمیسیون تخصیص را برگزار کند تا پس از اصلاح تاریخ تخصیص، جلسه ارزیابی زیست‌محیطی تمام پروژه تا ماه آینده برگزار شود.


دریافت مجوز‌های دریایی
عبداللهی این را هم گفت که از زمان شروع شدن مطالعات طرح، مشاور را مأمور کردیم تا اقدامات خود را با هماهنگی محیط‌زیست کشور انجام دهد تا این پروژه مانند طرح انتقال آب از دریای خزر دچار مشکل نشود.
او با بیان اینکه ۹۰ درصد کار در بحث‌های زیست‌محیطی مربوط به تأیید مجوز‌های فنی و زیست‌محیطی برداشت آب از دریاست، گفت: تاکنون مجوز دریایی منطقه را که یکی از مهم‌ترین مجوزهاست، دریافت کرده‌ایم.
مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور به دریافت تأییدیه‌های لازم زیست‌محیطی در خشکی اشاره کرد و افزود: در جلسه ارزیابی زیست‌محیطی کل پروژه مجوز‌های لازم برای آب‌گیری از دریا، آب‌شیرین‌کن و خط انتقال آب از استان‌های سیستان‌وبلوچستان، خراسان‌جنوبی و رضوی صادر خواهد شد.
او در ادامه افزود: این اولین پروژه در کشور است که تأییدیه آن از سوی محیط‌زیست برای برداشت ۲ میلیون مترمکعب در شبانه‌روز از یک منبع آب آزاد مانند دریای عمان صادر می‌شود.
عبداللهی با بیان اینکه در مرحله اول این پروژه یک‌میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال آب شور از دریا برداشت خواهد شد، گفت: یک‌سوم از آب برداشت‌شده به آب شیرین تبدیل خواهد شد که این میزان در مرحله نخست حدود ۴۱۰ میلیون مترمکعب است.
به گفته وی از این میزان ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب شیرین در سال سهم خراسان‌رضوی، ۶۰ میلیون مترمکعب سهم خراسان‌جنوبی و ۲۳۰ میلیون مترمکعب سهم سیستان‌وبلوچستان است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->